Άμυνα από... ατσάλι!

Εικόνες από το ΑΕΚ-Άρης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναμφίβολα τα βλέμματα τραβούν οι μεσοεπιθετικοί της ΑΕΚ που κάνουν… παπάδες σε κάθε παιχνίδι. Χθες ήταν οι Μπογέ-Πόνσε, προχθές ο Λιβάγια, αύριο ο Μάνταλος και πάει λέγοντας. Σε κάθε ματς υπάρχει και ένας διαφορετικός πρωταγωνιστής για την Ένωση, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να… πονοκεφαλιάζει για τον ποιους θα πρωτοχρησιμοποιήσει, τώρα που έχει τους πάντες στην διάθεσή του.

Όμως, τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα. Ένα ωραίο στατιστικό που δείχνει και την ποιότητα που έχουν οι πρωταθλητές στα μετόπισθεν, είναι το γεγονός, πως στις έξι νίκες, που έχει σημειώσει η αρμάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη στο πρωτάθλημα, δεν έχει δεχθεί γκολ!

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1

ΑΕΚ – Πανιώνιος 4-0

ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 0-2

ΑΕΚ – Άρης 4-0

Συνολικά, στα οχτώ ματς στην Super League, η ΑΕΚ έχει δεχθεί τρία γκολ. Δύο από τον ΠΑΟΚ και ένα από τον Ολυμπιακό. Έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα, πίσω μόνο από τους «ασπρόμαυρους» οι οποίοι έχουν δεχθεί δύο τέρματα.

Τέσσερις δυνατοί στόπερ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει την δυνατότητα να αλλάζει σε κάθε παιχνίδι τους στόπερ του, χωρίς να επηρεάζεται η συνοχή και ομοιογένεια της ομάδας. Διαθέτει τέσσερις πολύ δυνατούς κεντρικούς αμυντικούς, παρατάσσοντας διαφορετικά δίδυμα συνεχώς στον αγωνιστικό χώρο. Σε κάθε παιχνίδι, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι εμφανίζει το αρχοντικό του στυλ, καθαρίζοντας οποιοδήποτε κίνδυνο, ενώ ο Μάριος Οικονόμου είναι σταθερός από το ξεκίνημα της σεζόν, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις. Από την άλλη, ο Λαμπρόπουλος εξελίσσεται συνεχώς, ενώ ο Τσόσιτς είναι μια αρκετά ποιοτική λύση για τα μετόπισθεν. Η ΑΕΚ είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει τέσσερις από τους καλύτερους στόπερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές νικούν, έχοντας μηδέν παθητικό και αυτό λέει πολλά για την αμυντική τους λειτουργία.

Άκρα… φωτιά!

Βεβαίως, δεν είναι μόνο τα στόπερ που ξεχωρίζουν στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Σπουδαίες εμφανίσεις κάνουν και τα μπακ της Ένωσης. Μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του Λόπες, ο Χουλτ έχει πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, πραγματοποιώντας την μια καλή εμφάνιση μετά την άλλη, ενώ από την άλλη πλευρά Μπακάκης και Γκάλο εναλλάσσονται, ορθώνοντας τοίχο σε οποιονδήποτε προσπαθεί να απειλήσει την ΑΕΚ.

Κέρβερος Μπάρκας

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο ώστε να μένει ανέπαφη η εστία της ΑΕΚ έχει ο Βασίλης Μπάρκας. Ο κατά τεκμήριον καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας, είναι πραγματικός κέρβερος κάτω από τα γκολποστ, έχοντας πραγματοποιήσει σωτήριες επεμβάσεις.

Σε έξι νίκες, η ΑΕΚ έχει μηδέν παθητικό, ενώ σε οχτώ ματς έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ. Αναμφίβολα, η αμυντική γραμμή των πρωταθλητών είναι στα καλύτερά της!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X