Στην ελίτ της Ευρώπης η ΑΕΚ, μάγκικη πρόκριση στο Champions League!

Στην ελίτ της Ευρώπης η ΑΕΚ, μάγκικη πρόκριση στο Champions League!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξανά στην ελίτ της Ευρώπης. Επειτα από 12 ολόκληρα χρόνια, η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά μεταξύ των κορυφαίων κλαμπ της ηπείρου. Σε μια βραδιά έντονη, γεμάτη άγχος, αλλά και πάθος που ξεχείλιζε, η Ενωση βρήκε όλες τις λύσεις και με το ισόπαλο 1-1 πέρασε τη Βίντι. Τεράστιο ματς από τον Μπάρκα, συγκλονιστικός Σιμόες, καλό κοουτσάρισμα από τον Ουζουνίδη για την ΑΕΚ που τα έδωσε όλα και πήρε αυτό που άξιζε.

Ο Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη δοκιμασμένη συνταγή των ευρωπαϊκών ματς, παρά την εξαιρετική παρουσία του Πόνσε στο σαββατιάτικο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ετσι, διατήρησε το επιθετικό δίδυμο των Κλωναρίδη και Λιβάγια, έβαλε στο αρχικό σχήμα τον Λόπες, μεταφέροντας τον Μάνταλο στη δεξιά πλευρά στο κλασικό πλέον 4-4-2. Σχήμα που έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να ελέγξει το παιχνίδι και να το φέρει στα μέτρα της.

Η ΑΕΚ έπαιξε έξυπνα και δεν παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του κόσμου. Είχε τον έλεγχο της μπάλας, αλλά έδινε χώρο στη Βίντι που έτσι και αλλιώς έπρεπε να ψάξει δύο γκολ. Παρά το σκληρό τρόπο παιχνιδιού των Ούγγρων, δεν έχανε τη συγκέντρωση της. Προσπαθούσε να βρει το κενό για να χτυπήσει σε κάποια κόντρα, με την άμυνα της Βίντι να δείχνει επιρρεπής στο λάθος.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ δεν έκανε καθαρή φάση. Ούτε η Βίντι βέβαια μπορούσε να γίνει απειλητική, παρά τη διάθεση του Λάζοβιτς και του Σκέποβιτς.

Οι Ούγγροι ήταν απειλητικοί μόνο μέσα από στατικές μπάλες. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς στο ΟΑΚΑ, η Βίντι έψαχνε συνεχώς κάποια στατική φάση. Οποτε απαιτήθηκε, η άμυνα της ΑΕΚ είχε λύσεις. Οποτε δεν μπορούσε να βρεθεί λύση, ήταν εκεί ο Μπάρκας όπως στη φάση του 30′ που απέκρουσε εντυπωσιακό το φάουλ του Λάζοβιτς. Η ΑΕΚ δεν έχασε τη συγκέντρωση της στην πίεση των Ούγγρων. Είχε τις καλές φάσεις με τους Λόπες και Λιβάγια και είχε το παιχνίδι στα μέτρα της.

Ολα έγιναν πολύ πιο εύκολα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Μάνταλος σέρβιρε από δεξιά και ο Φιόλα γκρέμισε τον Λόπες. Ο αρχηγός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα και μαζί την ΑΕΚ στα αστέρια του Champions League. Ωστόσο, ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να αγκαλιάζει την πρόκριση, έχασε τη συγκέντρωση της και επέστρεψε στους Ούγγρους να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Το τεράστιο κενό στην αριστερή πλευρά έβγαλε τον Νεγκό τετ α τετ με τον Μπάρκα, όπου ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν είχε απάντηση στο πλασέ του Γάλλου. Ο Ουζουνίδης επιχείρησε να ηρεμήσει την ομάδα του και να μεταφέρει πίεση στην ουγγρική άμυνα με την είσοδο του Πόνσε, αντί του Κλωναρίδη που έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις.

Ο Νεγκό δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα ήταν η νευρικότητα και η κόπωση που έβγαζαν οι «κιτρινόμαυροι» στο παιχνίδι τους. Ξαφνικά είχαν ζητήματα να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Ούγγρων, δεν κρατούσαν την μπάλα στη μεσαία γραμμή και άφηναν πολύ χώρο στη Βίντι.

Σταδιακά, η ΑΕΚ βρήκε ξανά την ηρεμία της. Ο κόσμος έσπρωχνε από την εξέδρα, η Ενωση άρχισε να κερδίζει μπάλες και χρόνο στη μεσαία γραμμή, να απειλεί ξανά τους Ούγγρους που είχαν βγει πλέον μαζικά μπροστά. Ωστόσο, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα με την αποβολή του Λόπες με απευθείας κόκκινη από τον Μαρτσίνιακ.

Η ΑΕΚ είχε φύλακα άγγελο τον Μπάρκα όποτε απαιτήθηκε. Ο Ουζουνίδης οχύρωσε την άμυνα με Αλεφ και Τσόσιτς και τελικά η Ενωση κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τα αστέρια του Champions League.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μάνταλος (89′ Τσόσιτς), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Κλωναρίδης (62′ Πόνσε), Λιβάγια (84′ Αλεφ)

Βίντι (Μ. Νίκολιτς, 4-3-1-2): Κόβακσιτς, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ (46′ Πάτκαϊ), Κόβακς, Λάζοβιτς, Σκέποβιτς

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ έδωσε κίτρινη κάρτα στους Σιμόες (80′), Νικόλοφ (7′), Νεγκό (38′), Χάτζιτς (42′), Φιόλα (47′), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Λόπες στο 80′.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X