Κρύφτηκε το τόπι από τους πρωταθλητές, εύκολη νίκη η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της!

Κρύφτηκε το τόπι από τους πρωταθλητές, εύκολη νίκη η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εάν κάποιοι δεν το είχαν συνειδητοποιήσει, το κατάλαβαν μια και καλή απόψε. Η ΑΕΚ είναι η πρωταθλήτρια και δεν σκοπεύει να χαρίσει σε κανέναν το στέμμα της. Κάνοντας επίδειξη δύναμης, παίζοντας μπαλάρα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και κάνοντας φάσεις που έκρυβαν το…τόπι, η Ενωση επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0, πολύ πιο εύκολα απ’ όσο φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Ηταν αναμενόμενο, πως με τα δύο ματς απέναντι στη Βίντι τόσο κοντά, ο Ουζουνίδης θα προχωρούσε σε ροτέισον, τουλάχιστον στο βαθμό που του το επέτρεπαν οι απουσίες. Ο τεχνικός της ΑΕΚ κράτησε στον πάγκο Μάνταλο, Σιμόες και Κλωναρίδη, χρησιμοποιώντας τον Γκάλο ως δεξί χαφ και τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης ως παρτενέρ του Λιβάγια.

Η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό έγινε αφεντικό του ματς. Με όπλο την εξαιρετική κυκλοφορία έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του και έψαχνε διαδρόμους για να βρει το γκολ. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν απλοποιηθεί, εάν ο Πόνσε σκόραρε στο τετ α τετ με τον Βελλίδη στο 6’, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απομάκρυνε με τα πόδια.

Σημαντικό ήταν πως η ΑΕΚ επέμεινε και έψαχνε με ορθολογικό τρόπο να βρει κενό. Πότε από τα δεξιά με τους Μπακάκη, Γκάλο, πότε από αριστερά με τους Λόπες, Μπακασέτα, αλλά κυρίως από τον άξονα με τον σούπερ Γαλανόπουλο και τον εξαιρετικό Αλεφ. Παρά το σκληρό παιχνίδι των παικτών του ΠΑΣ και την προσπάθεια να κερδίσουν κάθε δευτερόλεπτο κάνοντας καθυστέρηση από το πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ έμεινε συγκεντρωμένη.

Ετσι, όταν βρήκε το γκολ από την καταπληκτική προσπάθεια του Λιβάγια και το τελείωμα του Πόνσε (37’), όλα έγιναν πιο απλά. Οι «κιτρινόμαυροι» γέμισαν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δεν επέτρεπαν στον ΠΑΣ ούτε να πλησιάσει την εστία του Μπάρκα και είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους.

Όπως επιβλητικά τελείωσε το πρώτο μέρος η ΑΕΚ, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Η μπάλα κρύφτηκε στο 47’ σε μαγικό συνδυασμό που άρχισε και τελείωσε από τον Λιβάγια, με τον Μπακάκη να είναι εκείνος που σέρβιρε ιδανικά από τη δεξιά πλευρά. Το ματς ουσιαστικά τελείωσε εκεί.

Η ΑΕΚ δεν έπαψε στιγμή να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, απλά είχε την ευχέρεια να δώσει περισσότερο χώρο στον ΠΑΣ για να βγει από το καβούκι του. Ο Πόνσε συνέχισε να απειλεί, το κέντρο έκοβε και έραβε, ενώ τα άκρα της ΑΕΚ ήταν «φωτιά» και έβγαζαν συνεχώς φάσεις.

Ο Ουζουνίδης βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του (Λιβάγια), αλλά παράλληλα και να δώσει χρόνο παιχνιδιού (Μάνταλος, Γιακουμάκης), καθώς υπάρχει και η μεγάλη ρεβάνς της Τρίτης. Δεν απέφυγε πάντως τα προβλήματα, με τον Γκάλο να αποχωρεί χωλαίνοντας από το γήπεδο, με τράβηγμα στο πόδι.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Λόπες, Γκάλο (73’ Κλωναρίδης), Γαλανόπουλος, Αλεφ, Μπακασέτας, Λιβάγια (64’ Μάνταλος), Πόνσε (68’ Γιακουμάκης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης, 4-4-2): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Κάστρο (61’ Τζημόπουλος), Λίλα, Γιάκος (46’ Κρίζμαν), Νικολιάς, Ξύδας, Κακούμπα (64’ Μυστακίδης)

Ο Σέζος έδωσε κίτρινη κάρτα στους Πόνσε (24’), Κλωναρίδη (81’), Λίλα (15’), Τζημόπουλο (76’), Κρίζμαν (79’), Νικολιά (90’+)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X