Σάκοτα: «Αν τον Δεκέμβρη έλεγε κάποιος ότι θα φτάναμε ως εδώ, θα ήταν ψεύτης»

O στρατηγός Ντράγκαν κέρδισε τον... πόλεμο
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ζει ιστορικές στιγμές από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αφού με τη νίκη της με 100-94 επί της Μονοακό, κατέκτησε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της. Στο Final Four που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ επέβαλλε τον δικό της νόμο και υπέταξε τόσο τη Μούρθια (στον ημιτελικό), όσο και τη Μονακό (στον μεγάλο τελικό).

Οι «κιτρινόμαυροι» έγραψαν ιστορία, έχοντας την στήριξη του κόσμου τους, που σε όλη τη διάρκεια του Final Four έβαψε… κιτρινόμαυρο το κλειστό του ΟΑΚΑ. Την ίδια στιγμή, όμως, η Ένωση είχε και έναν άνθρωπο στην άκρη του πάγκου της που ήξερε πώς να διαχειριστεί την κατάσταση, αλλά και πώς να ωθήσει τους παίκτες του να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Ο άνθρωπος αυτός, φυσικά, είναι ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ο πολύπειρος προπονητής πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ένα ακόμα κύπελλο και έτσι μετά το πρωτάθλημα του 2002, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος του περασμένου Φλεβάρη, κατέκτησε και ευρωπαϊκό τίτλο με την ΑΕΚ. Ένα επίτευγμα ξεχωριστό για τον «Σάλε».

Ο πολύπειρος προπονητής της “Βασίλισσας” μίλησε στο SDNA, εστιάζοντας στην ατμόσφαιρα που έζησε αυτός και οι παίκτες του σε όλη τη διάρκεια του Final Four, τόνισε πώς βοήθησαν οι αλλαγές κατά τη διάρκεια της σεζόν ώστε να βρει η ΑΕΚ ισορροπία και χαρακτήρισε «νικητή της ζωής» τον Ντούσαν Σάκοτα!

«Αν τον Δεκέμβρη έλεγε κάποιος ότι θα φτάναμε ως εδώ, θα ήταν ψεύτης»

Στην αρχή της κουβέντας ζητήσαμε από τον «Σάλε» «Οποιοσδήποτε έλεγε τότε, τον Δεκέμβριο, πως η ομάδα θα έπαιρνε δύο τρόπαια, θα τον περνούσαν για ψεύτη. Ή θα ήταν υπερβολικά αισιόδοξος. Στην πορεία, όμως, ξέραμε ότι είχαμε κάποιες ελπίδες. Δουλέψαμε πολύ για να φτάσουμε σε αυτές τις επιτυχίες και είναι λογικό, όταν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου, να κατακτήσεις κάτι. Κατ’ αρχάς δόθηκε η ευκαιρία ήρθα και τα τρόπαια».

Για να φτάσει ως την κατάκτηση του τροπαίου η ΑΕΚ πέρασε πολλά. Υπήρξαν, όμως, κάποιες στιγμές που ξεχώρισαν λίγο παραπάνω για τον πολυνίκη προπονητή. «Εννοείται πως όταν ζεις την ατμόσφαιρα και τον κόσμο, τα συναισθήματά σου βρίσκονται στα ύψη. Η πιο κρίσιμη στιγμή ήταν, δίχως αμφιβολία, το σουτ του Ντούσαν με την Μπαϊρόιτ στο ΟΑΚΑ και το σουτ του Πάντερ στην Τσεχία με τη Νίμπουρκ».

Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό της ΑΕΚ στο Final Four, δίνοντας σημαντική ώθηση. Την ίδια στην, όμως, ο Σάκοτα ξεκαθάρισε πως «συνήθως στα Final Four το πιο δύσκολο παιχνίδι είναι το πρώτο. Εκεί έχεις την υποχρέωση να κερδίσεις», είπε, για να προσθέσει «Κανένας δεν μας συγχωρεί που –θεωρητικά- δεν ήμασταν καλύτερη ομάδα από τις ομάδες που προκρίθηκαν στο Final Four. Στην πορεία δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι σε παιχνίδια Final Four. Η φόρμα της στιγμής πάντα σε βοηθάει».

Κατά τη διάρκεια της σεζόν η ΑΕΚ έκανε αλλαγές στο ρόστερ της. Ήταν οι κινήσεις που την βοήθησαν να βελτιώσει την εικόνα της και να φτάσει στις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων μηνών. Και κατά τον Σάκοτα οι επιλογές αυτές έφεραν την απαραίτητη ισορροπία. «Υπήρχε ομάδα από την αρχή, όμως δεν ήταν ισορροπημένη, κάτι που το έλεγα ένα μήνα πριν. Σε κάθε παιχνίδι έχασε πολλές ευκαιρίες. Από τη στιγμή που φέραμε έναν γκαρντ παραπάνω, τον Πάντερ και αλλάξαμε έναν φόργουορντ, τον Μπάρλοου, αλλά πήραμε και έναν ψηλό διαφορετικό, τον Χάντερ, υπήρχε και μία ασφάλεια στη θέση «3»-«4». Εκεί έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για τη διαχείριση των παιχνιδιών».

«Ο Ντούσαν είναι νικητής της ζωής!»

Ένα από τα πρόσωπα που «σημάδεψαν» το Final Four ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα. Ο αρχηγός της Ένωσης πέρασε πολλά στη ζωή του. Είναι το σημείο που ο προπονητής Σάκοτα περνάει –για λίγο- στην άκρη και μιλά ο πατέρας Ντράγκαν. «Ο Ντούσαν αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Μην ξεχάσουμε πως στο δεύτερο ημίχρονο με τη Νίμπουρκ έπαξε τραυματίας και έκανε ένεση, χτύπησε στο μάτι με την Στρασμπούρ και έπαιξε μέχρι τέλους, ενώ πριν το Final Four έπαιξε χωρίς προπόνηση στην ουσία. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να ξεχνιούνται.

Υπήρξαν και παιδιά που είχαν κι αυτά προβλήματα, αλλά αφού η κουβέντα είναι στον Ντούσαν θα πω ότι πέρασε πολλές δυσκολίες, χωρίς να σκεφτεί ούτε ένα δευτερόλεπτο πως δεν θα παίξει στο Final Four. Και ήταν σταθερός μέχρι τέλους. Εννοείται, βέβαια, πως εμείς προσπαθούμε να μιλάμε όσο πιο λίγο γίνεται για το περιστατικό της Ιταλίας. Ήταν ένα δράμα αυτό που ζούσαμε. Βγήκε νικητής στη ζωή του και όλα τα άλλα είναι… θαύματα».

Πλέον, έχει κατακτήσει τα… πάντα με την ΑΕΚ. Όσα πέρασε στην καριέρα  του στους πάγκους, όμως, τον έχουν βοηθήσει να εκτιμά ακόμα περισσότερο κάθε γλυκιά στιγμή στον πάγκο της Ένωσης. «Όταν κατακτάς κάποια τρόπαια υπάρχει η πλήρωση στην καριέρα σου. Εγώ βρέθηκα σε αρκετές ομάδες που δεν έπαιξαν σε τελικούς, είτε κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι. Σίγουρα τα τρόπαια για μένα είναι πιο σημαντικά.

Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα που ό,τι κι αν κάνει φτάνει σε τελικό, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, χωρίς να υποτιμάω κάποιον προπονητή που παίρνει ευκαιρίες. Πρέπει να έχεις αξία για να βρίσκεσαι κάπου. Είναι δικαίωση για τη δουλειά μας και μια επιβράβευση για να φτάσει η ομάδα να βελτιώνεται όπως και οι παίκτες».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X