Στις 10 Μαΐου θα συνεχιστεί το εφετείο της Ηριάννας και του Περικλή: Όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο

Στις 10 Μαΐου θα συνεχιστεί το εφετείο της Ηριάννας και του Περικλή: Όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκίνησε σήμερα, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στην οδό Λουκάρεως, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η εκδίκαση της έφεσης των κατηγορουμένων Ηριάννα Β.Λ. και Περικλή Μ., οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, έχοντας καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ο καθένας.

Η δίκη ξεκίνησε με την εξέταση μαρτύρων, κυρίως συγγενών των δυο κατηγορουμένων. Χαρακτηριστική είναι η στιχομυθία, μεταξύ της έδρας και του πατέρα του ενός κατηγορουμένου, ο οποίος δήλωσε πως ο γιος του «δεν έχει πιάσει ποτέ όπλο».

Πρόεδρος: Παρ’ ό,τι είναι απ’ τη Θεσσαλία;
Μάρτυρας: Τι σχέση έχει αυτό;
Πρόεδρος: Ε, είναι ανταρτομάνα η Θεσσαλία».

Oι μάρτυρες υπεράσπισης

Ο πατέρας του Περικλή, ρωτήθηκε μάλιστα από τον Πρόεδρο του Εφετείου σε ποιον χώρο ανήκει πολιτικά ο γιος του, αρνούμενος να απαντήσει, λέγοντας μόνο «Δεν έχει σχέση». Για να συνεχίσει ο Πρόεδρος: «Βλέπω ότι υποστηρίζεται από αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, γι αυτό ρωτάω».

 

Παρεμβαίνοντας στη σχετική στιχομυθία και θέλοντας -πιθανότατα- να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Εισαγγελέας της έδρας, σημείωσε: «Δεν είναι παράνομο να είναι κανείς αναρχικός αλλά δεν έχω δει τόσο ζέση για άλλους αναρχικούς κατηγορούμενους. Έχουν γίνει και βανδαλισμοί για την υπόθεσή του. Μου κάνει εντύπωση».

Στη δίκη, εξετάστηκε ως μάρτυρας και ο σύντροφος της Ηριάννας, Κωνσταντίνος, ο οποίος έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει αντίστοιχες κατηγορίες. Στην κατάθεσή του, αναφέρθηκε στη σχέση του με την Ηριάννα, την φιλία του με τον Περικλή, αλλά και την ημέρα που φιλοξένησε τους δυο καταδικασμένους ως μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, Οικονομίδου και Πολύδωρο, λέγοντας «Συζητούσαμε πολιτικά με τα παιδιά. Δεν μου είχαν πει ότι είναι στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, προφανώς».

Όπως κατέληξε ο ίδιος: «Το δικαστήριο έκρινε στην περίπτωση την δικιά μου, που είχα πρωτογενή, προσωπική σχέση, ότι δεν εμπλέκομαι με την οργάνωση και έκρινε ένοχη, άλλο δικαστήριο, την Ηριάννα για την δευτερογενή σχέση, με εμένα».

Οι επόμενες συνεδριάσεις του Εφετείου προγραμματίστηκαν για τις 10 και 24 Μαΐου.

To χρονικό της υπόθεσης

Η Ηριάννα συνελήφθη για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2011 σε έφοδο της Αντιτρομοκρατικής, στο σπίτι του συντρόφου της Κωνσταντίνου.

Ο Κωνσταντίνος κατηγορήθηκε με τον 187Α του Ποινικού Κώδικα για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε, ομόφωνα και αμετάκλητα.

Η 29χρονη υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής, έδωσε τότε δείγμα DNA, χωρίς όμως να προκύψει κάτι εναντίον της.

Δυο χρόνια αργότερα, οδηγήθηκε σε δίκη, με μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA, που βρέθηκε σε μια βαλίτσα με όπλα στην Πανεπιστημιούπολη.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X