Ρέι: «Να... καταστρέψουμε το παιχνίδι της ΑΕΚ»

Ρέι: «Να... καταστρέψουμε το παιχνίδι της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ μπαίνει στη φάση των «16» του Basketball Champions League έχοντας υψηλές βλέψεις για τη φετινή διοργάνωση. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, όμως, για να φτάσει στον μεγάλο στόχο της, που είναι η πρόκριση στο Final Four, θα πρέπει να ξεπεράσει -αρχικά- το εμπόδιο της Νίμπουρκ.

Η πρωταθλήτρια Τσεχίας έρχεται με… φόρα από μια εξαιρετική φάση των ομίλων, που μέτρησε ρεκόρ 10 νίκες και 4 ήττες, ενώ και στο εγχώριο πρωτάθλημα παίζει χωρίς αντίπαλο, καθώς μετρά 24 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Σημείο αναφοράς στην προσπάθεια των πρωταθλητών Τσεχίας είναι το γρήγορο τέμπο, το οποίο μπορούν να υποστηρίξουν τα γκαρντ της ομάδας του Ορέν Αμιέλ. Ένας εξ αυτών είναι και ο Κέντρικ Ρέι, που στην πρώτη σεζόν της καριέρας του, ως επαγγελματίας, βγάζει… μάτια με την παρουσία του, καθώς μετρά 14 πόντους και 4,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, όντας ένας εκ των ηγετών της ομάδας του.

Η Νίμπουρκ βρίσκεται στην Αθήνα και λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την Ένωση, ο 24χρονος γκαρντ μίλησε στο SDNA για τις δυσκολίες που υπάρχουν για την ομάδα του κόντρα στην ΑΕΚ, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον φίλο του, Κέβιν Πάντερ, ενώ εξήγησε το γιατί αποτελεί κίνητρο η παρουσία του κόσμου στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Βρίσκεστε στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσετε την ΑΕΚ. Πώς θα προσεγγίσετε το παιχνίδι;

«Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή είναι πως θα πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να προσπαθήσουμε από την αρχή να είμαστε σκληροί σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να καταναλώσουμε πολλή ενέργεια από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και να παλέψουμε για κάθε μπάλα. Είμαστε σε καλή κατάσταση και ήρθαμε στην Αθήνα για τη νίκη».

Τελειώσατε δυνατά τη φάση των ομίλων. Αυτό πιστεύεις πως θα παίξει ρόλο για το παιχνίδι;

«Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζουμε με τον δικό μας τρόπο. Δεν έχει σημασία πώς τελείωσε κάθε ομάδα τη φάση των ομίλων, γιατί τώρα είναι μια νέα κατάσταση. Πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει πάνω στο παρκέ και να μην φοβηθούμε. Θα πρέπει να τρέξουμε, έχουμε τους παίκτες για να το κάνουμε και αυτό θα μας βοηθήσει πολύ. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το δικό μας πλάνο».

Αναφέρθηκες στο πλάνο της Νίμπουρκ. Ποιο είναι αυτό;

«Είμαστε ομάδα που της αρέσει να… τρέχει! Έχουμε παίκτες που μπορούν να απειλήσουν από κάθε πλευρά του παρκέ και αυτό θέλουμε να δείξουμε και στην ΑΕΚ στο μεταξύ μας παιχνίδι. Παράλληλα, εγώ θέλω να δημιουργώ καταστάσεις και για τους συμπαίκτες μου, αλλά και να εκμεταλλεύομαι φάσεις στο ένας εναντίον ενός. Μου αρέσει να παίρνω αυτό που δίνει η αντίπαλη άμυνα».

Αυτό που έχουν επισημάνει όλοι στην ΑΕΚ για το παιχνίδι του ΟΑΚΑ είναι τα πολλά τρίποντα τα οποία επιχειρείτε. Εσείς τι έχετε ξεχωρίσει από το παιχνίδι της ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ είναι μια σπουδαία ομάδα, που διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο με παίκτες όπως είναi ο Κέβιν Πάντερ, ο Μάνι Χάρις, ο Ντελρόι Τζέιμς. Είναι παίκτες που τους αρέσει να παίζουν ένας εναντίον ενός και επιδιώκουν την επαφή, δεν είναι σοφτ. Είναι πραγματικά ωραίο να παίζεις με τέτοιους αντιπάλους. Αυτό που πρέπει να περιορίσουμε από εκείνους είναι το παιχνίδι στο ένας εναντίον ενός και τότε θα έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για τη νίκη ως το τέλος».

Μιας και αναφέρθηκες στον Πάντερ και τον Τζέιμς, έχουν την ίδια καταγωγή με σένα, είναι από το Μπρούκλιν…

«Το γνωρίζω. Είμαι πολύ καλός φίλος με τον Κέβιν Πάντερ. Γνωριζόμαστε από παλιά και σχεδόν κάθε καλοκαίρι δουλεύουμε μαζί σε camp των ΗΠΑ. Θα είναι ωραίο να παίξω κόντρα σε έναν φίλο μου».

Είχατε και μια… ανοιχτή κόντρα στο Twitter, σωστά;

«(γελάει) Έτσι ακριβώς! Θέλαμε να αρχίσουμε την κόντρα των δύο ομάδων λίγο νωρίτερα, αλλά σε φιλικά πλαίσια φυσικά. Πιο πολύ ήταν πείραγμα τους ενός στον άλλο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε αντίπαλοι, οπότε θεωρώ πως θα είναι διασκεδαστικό».

Η ΑΕΚ έρχεται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου νίκησε τον Ολυμπιακό. Η ψυχολογία της ομάδας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Είναι αυτό ένα κίνητρο για εσάς;

«Όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες έχεις πάντα ένα κίνητρο. Ξέρουμε πως η ΑΕΚ θέλει να φτάσει ψηλά, αλλά για εμάς δεν υπάρχει πιο ισχυρό κίνητρο από την πρόκριση. Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα δεν τα είχε καταφέρει, οπότε για εμάς είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να πάρουμε την πρόκριση».

Οι συμπαίκτες σου περιμένουν πολλά από εσένα. Μαζί με τον Λόρενς θα πάρετε τις περισσότερες προσπάθειες. Σε αγχώνει καθόλου αυτό;

«Καθόλου. Ίσα ίσα μου δίνει και ένα επιπλέον κίνητρο, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου πάνω στο παρκέ και για τους συμπαίκτες μου. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στο παρκέ. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να βάλω στο… κλίμα τους συμπαίκτες μου γρήγορα και θα παλέψω γι αυτό. Στόχος μας άλλωστε είναι μόνο η πρόκριση».

Ποιο θα είναι το κλειδί της πρόκρισης;

«Η άμυνα, χωρίς αμφιβολία! Πρέπει να είμαστε σκληροί από τις πρώτες στιγμές του αγώνα και να παίξουμε με τα αθλητικά προσόντα μας. Θα είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε από εκεί το παιχνίδι και στη συνέχεια να ανεβάσουμε ρυθμό. Από την πλευρά μας θα πρέπει να περιορίσουμε τα ατού της ΑΕΚ αν θέλουμε να φέρουμε στα μέτρα μας τη σειρά».

Η ΑΕΚ στηρίζει πολλά στον Μάνι Χάρις, τον Ντούσαν Σάκοτα, τον Μάικ Γκριν. Υπάρχει κάποιο ξεχωριστό πλάνο γι αυτούς;

«Όλη η ομάδα της ΑΕΚ έχει τον σεβασμό μας, είναι πολύ επικίνδυνη. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή είναι να παίξουμε την καλύτερη άμυνα που μπορούμε και να τους οδηγήσουμε σε άστοχα σουτ. Πρέπει να τους… καταστρέψουμε το παιχνίδι».

Δεδομένου του γεγονότος πως ο επαναληπτικός γίνεται στην έδρα σας, θεωρείς πως έχετε προβάδισμα κόντρα στην ΑΕΚ;

«Δεν θα το έλεγα. Το μπάσκετ είναι… μπάσκετ! Σε κάθε έδρα ο κόσμος δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα, οπότε δεν θα πρέπει να κοιτάμε την έδρα που παίζουμε, αλλά να παρουσιαστούμε σοβαροί και δυνατοί σε κάθε φάση».

Μιας και μίλησες για την ατμοσφαίρα, ο κόσμος της ΑΕΚ αναμένεται να βρεθεί στο ΟΑΚΑ. Πώς περιμένεις την ατμόσφαιρα;

«Ειλικρινά, εγώ απολαμβάνω να παίζω σε καυτές ατμόσφαιρες. Είναι κάτι που με ιντριγκάρει, κάτι που με εξιτάρει ως παίκτη. Θέλω να δω ένα γήπεδο με ωραία ατμόσφαιρα. Θα είναι ένα ακόμα κίνητρο για μένα και ταυτόχρονα θα με βοηθήσει να εστιάσω ακόμα πιο εύκολα την προσοχή μου στο πώς θα κερδίσει η ομάδα».

Είναι η πρώτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας σου. Πώς κυλά μέχρι στιγμής;

«Πολύ καλά. Για την ακρίβεια, έχω περισσότερα απ’ όσα περίμενα το καλοκαίρι όταν υπέγραφα στη Νίμπουρκ. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός στην Ευρώπη και το επίπεδο είναι υψηλό. Αυτό είναι μια πρόκληση για μένα, ώστε να δείξω το καλύτερο δυνατό πρόσωπο και να ανεβάσω επίπεδο το παιχνίδι μου. Με βοηθάει και το γεγονός πως στην Τσεχία ασχολούμαι 100% με το μπάσκετ και δεν έχω πράγματα να μου αποσπούν την προσοχή».

Αν το παιχνίδι κριθεί στο τελευταίο σουτ, θα είσαι εσύ αυτός που θα το πάρει;

«Να πάρει το τελευταίο σουτ αυτός που είναι διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή. Αλλά αν είναι στα δικά μου χέρια η μπάλα, ναι θα πάρω το σουτ!»

 

Πηγή: SDNA

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X