Η ΑΕΚ επέστρεψε και πάει φουλ για το Καραϊσκάκη!

Η ΑΕΚ επέστρεψε και πάει φουλ για το Καραϊσκάκη!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επειτα από όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το ζητούμενο για την ΑΕΚ απέναντι στη Λαμία ήταν να πάρει μια άνετη και πειστική νίκη, δίχως να δημιουργηθούν νέα προβλήματα. Κάτι που συνέβη και με το παραπάνω. Δίχως να ζοριστεί, βρίσκοντας λύσεις όταν χρειάστηκε, η Ενωση κέρδισε με 2-0 τη φιλότιμη ομάδα της Λαμίας. Ο Χιμένεθ κατάφερε να φρεσκάρει την ομάδα του, να βάλει στο κόλπο και άλλους παίκτες, ενώ είδε τους Λάζαρο και Λιβάγια να επιστρέφουν στα γκολ.

Με δεδομένες και τις ανάγκες για «ανάσες» σε συγκεκριμένους παίκτες, αλλά και την απουσία του τιμωρημένου Αραούχο, η 11άδα της ΑΕΚ έδειχνε πως θα είναι…μετρημένα κουκιά. Οι εκπλήξεις του Χιμένεθ αφορούσαν την επαναφορά του Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια της Ενωσης, αλλά και η διατήρηση του Γκάλο στο δεξί άκρο της άμυνας. Το σχήμα παρέμεινε σε διάταξη 4-2-3-1 και η Ενωση είχε στόχο να βρει γρήγορα γκολ που θα ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

Πράγματι, η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα. Πίεσε τη Λαμία και είχε δύο μεγάλες στιγμές πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά στο παιχνίδι, με το δοκάρι του Μπακασέτα στο 4’, αλλά και την κεφαλιά του Μασούντ ένα λεπτό αργότερα, που απομάκρυνε ο Πίτκας. Ωστόσο, από εκεί και μετά το πράγμα άρχισε να χαλάει. Η Λαμία έσφιξε ακόμα περισσότερο την άμυνα της, οι χώροι ήταν ελάχιστοι και ο χρόνος περνούσε φέρνοντας άγχος στους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να παίξει από τα άκρα, αλλά μολονότι έφτασε να κερδίσει 12 κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο, δεν εκμεταλλεύθηκε κανένα. Οσο η ώρα κυλούσε, οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν να στερεύουν από ιδέες. Εκαναν μακρινά σουτ που δεν είχαν τύχη, αναλώθηκαν σε αρκετές σέντρες που δεν υπήρχε κανείς να διεκδικήσει και έδειχναν να μην έχουν λύσεις.

Τα πράγματα άλλαξαν, όταν η μπάλα μπήκε κάτω. Οι «κιτρινόμαυροι» έκρυψαν την μπάλα με επτά πάσες, ο Μπακασέτας έδωσε ιδανικά στον Σιμόες την ώρα που έμπαινε στην περιοχή και ο Πορτογάλος έκανε γύρισμα πάρε βάλε στον Λάζαρο που δεν θα μπορούσε να αστοχήσει. Αυτό το γκολ φάνηκε πως απελευθέρωσε τους παίκτες της ΑΕΚ, που στα λεπτά που απέμεναν έκαναν 2-3 φάσεις ακόμα για να τελειώσουν το ματς.

Το παιχνίδι πάντως ήταν ανοιχτό και η Λαμία φρόντισε να το υπενθυμίσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Το λάθος του Γκάλο έφερε τον Τσούκαλο να μπλοκάρεται αρχικά, αλλά τον Αναστασόπουλο να βγαίνει τετ α τετ με τον Τσιντώτα που με εκπληκτική έγκαιρη έξοδο σταμάτησε τον μέσο της Λαμίας! Η ΑΕΚ επιχείρησε να βρει λύσεις με την αμοιβαία αλλαγή πλευρών Μπακασέτα και Λάζαρου (δεξιά ο πρώτος, αριστερά ο δεύτερος), αλλά το ζήτημα αφορούσε τη χαλαρότητα στη μεσαία γραμμή.

Όταν οι «κιτρινόμαυροι» σοβαρεύτηκαν, δεν υπήρχαν και πολλά να συζητηθούν. Ο Λάζαρος είχε κέφια και δημιουργούσε ρήγματα από αριστερά, ο Μπακασέτας ήταν σούπερ από δεξιά. Από τα πόδια του μάλιστα ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ, καθώς έπιασε μια από τις γνωστές βολίδες του, που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ο Πίτκας και ο Λιβάγια από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΚ και τελείωσε το παιχνίδι.

Στο διάστημα που απέμενε, ο Χιμένεθ βρήκε ευκαιρία να προφυλάξει παίκτες που έχουν παίξει πολύ το τελευταίο διάστημα, αλλά παράλληλα να βάλει και άλλους παίκτες στην εξίσωση. Ετσι, πήραν χρόνο οι Κλωναρίδης και Γιακουμάκης, πήραν ανάσες οι Λάζαρος και Λιβάγια, ενώ στο φινάλε μπήκε και ο Αϊντάρεβιτς αντί του Σιμόες. Η ΑΕΚ διατήρησε με άνεση τη διαφορά των δύο γκολ, ο Τσιντώτας ήταν σε ετοιμότητα όποτε απαιτήθηκε και πλέον όλοι είναι έτοιμοι για τον «τελικό» της άλλης Κυριακής.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες (80’ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (69’ Κλωναρίδης), Μασούντ, Μπακασέτας, Λιβάγια (73’ Γιακουμάκης)

Λαμία (Μ. Τεννές, 4-1-4-1): Πίτκας, Μπουλούλης, Παπαργυρίου, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ομο, Αναστασόπουλος, Ορτέγκα (74’ Λινάρδος), Τσούκαλος (62’ Μπούτνικ), Καραγιάννης, Ακόστα (57’ Παντελιάδης)

Ο Κουτσιάτης έδειξε κίτρινη στους Βράνιες (52’), Ομο (39’), Αναστασόπουλο (53’), Κουκόλη (89′)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X