Ζωγραφιά Μοράν-Μασούντ και πρόκριση στο ρελαντί για την ΑΕΚ!

Ζωγραφιά Μοράν-Μασούντ και πρόκριση στο ρελαντί για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρουν στην ΑΕΚ τα δύο χειμερινά μεταγραφικά αποκτήματα, διαπίστωσαν όσοι παρακολούθησαν τη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Σε ματς δίχως ενδιαφέρον, δεδομένου πως η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς, η Ενωση είχε τους Μασούντ και Μοράν να…ζωγραφίζουν και να κρίνουν με προσωπική ενέργεια το παιχνίδι. Η ΑΕΚ επικράτησε και στον επαναληπτικό με 1-0 του Παναιτωλικού και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου, δείχνοντας πως έχει πλέον πολλές και σημαντικές επιλογές.

Ο Χιμένεθ διατήρησε απέναντι στον Παναιτωλικό το 4-5-1 που εφάρμοσε με επιτυχία και το Σάββατο. Ο Μοράν στο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο αμυντικού χαφ (περισσότερο εξάρι), έχοντας τον Αϊντάρεβιτς στο πλευρό του. Από την άλλη, ο Μασούντ – που έπαιξε και αυτός για πρώτη φορά βασικός – είχε καθαρά οργανωτικό ρόλο, παίζοντας πίσω από τον Γιακουμάκη και έχοντας την ευθύνη της οργάνωσης του παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν φορτσάτοι και δεν άφησαν τον Παναιτωλικό να πάρει ανάσα. Αν και στο ξεκίνημα το παιχνίδι ήταν γεμάτο διακοπές, η Ενωση είχε ρυθμό και με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας έκανε τη μία φάση μετά την άλλη. Ωστόσο, ο Κουσιάδης στην αρχή, ο Κυριακίδης στη συνέχεια, αλλά κυρίως η αστοχία των παικτών της ΑΕΚ έκαναν τις φάσεις να περνούν ανεκμετάλλευτες.

Ο Μοράν έδειχνε καλά στοιχεία: κοντρολαρισμένος, έπαιζε με τη μία, με το κεφάλι ψηλά, προσπαθούσε να παίξει γρήγορα, δεν άφηνε χώρους, μοίραζε την μπάλα. Ο Μασούντ είχε διάθεση, είχε ορισμένες εντυπωσιακές ατομικές ενέργειες, αλλά φαινόταν πως δεν έχει βρει ακόμα συγχρονισμό με τους συμπαίκτες του. Για την ΑΕΚ το ανησυχητικό αυτού του διαστήματος – πέραν της αφλογιστίας στην επίθεση – ήταν τα πολλά λάθη στην άμυνα, κυρίως από τον Βράνιες.
Οσο περνούσε η ώρα πάντως, η ΑΕΚ έχανε τη φρεσκάδα των πρώτων λεπτών και περιορίστηκε σε κάποιες εμπνεύσεις του Μασούντ και το κέφι του Γιακουμάκη που πίεζε στην επίθεση. Σκηνικό που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ενωση να έχει συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά να μη βρίσκει λύσεις.
Το γκολ ήρθε τελικά με ζωγραφιά των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ΑΕΚ. Ο Μοράν ήταν εκείνος που έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Μασούντ με μαγικό άγγιγμα την έφερε στη μικρή περιοχή με μια επαφή και ο Λόπες την προώθησε στην ανυπεράσπιστη εστία.
Το γκολ ενθουσίασε τον λιγοστό κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες και έδωσε την ευκαιρία στον Χιμένεθ να κάνει αλλαγές και να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες όπως ο Τζανετόπουλος, ενώ βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει και δίδυμο Αραούχο, Γιακουμάκη στην επίθεση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο μάλιστα, με την είσοδο του Γιούση (αυτήν τη φορά χρησιμοποιήθηκε ως δεξιός μπακ χαφ), ο Χιμένεθ χρησιμοποίησε ξανά το 3-4-3.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-5-1): Μπάρκας, Γκάλο (81’ Γιούσης), Βράνιες (69’ Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Κλωναρίδης, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Λόπες, Μασούντ (76’ Αραούχο), Γιακουμάκης

Παναιτωλικός (Μ. Μιχαηλίδης, 4-5-1): Κουσιάδης (8’ Κυριακίδης), Περέϊρα, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46’ Πάουλο), Κλέσιο, Φαρλέϊ (70’ Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας

Ο Τσαμούρης χρέωσε με κίτρινη τους Μαρινάκη (61’), Γιαννιώτης (82’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X