Τα αίτια του... κιτρινόμαυρου ναυαγίου στο Λαύριο

Τα αίτια του... κιτρινόμαυρου ναυαγίου στο Λαύριο
Photo Credits: INTIME

Για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να δείξει καλό πρόσωπο. Για την ακρίβεια, πραγματοποίησε μία ακόμα προβληματική εμφάνιση, γνωρίζοντας την τρίτη ήττα της σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος. Σημειωτέον, αυτή ήταν η τρίτη εκτός έδρας ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο μαρτυρά την αδυναμία της Ένωσης να πάρει αποτέλεσμα μακριά από το «σπίτι» της.

Κόντρα στο -ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα- Λαύριο, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου κυνηγούσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το σκορ και στο τέλος γνώρισαν μια οδυνηρή ήττα, που έκανε έντονο τον προβληματισμό εντός των τειχών.

Πώς φτάσαμε, όμως, στο άσχημο αποτέλεσμα; Ας δούμε παρακάτω…

Κακή εικόνα των ηγετών

Η ΑΕΚ περιμένει πολλά από παίκτες όπως ο Μάικ Γκριν, ο Μάνι Χάρις και ο Ντελρόι Τζέιμς. Με εξαίρεση τον τελευταίο που είχε κάποιες… εκλάμψεις μαχητικότητας, οι δύο πρώτοι δεν κατάφεραν να μπουν στο κλίμα του αγώνα σε κανένα σημείο. Ο Γκριν δεν είχε σωστές αποφάσεις (6 λάθη), ενώ ήταν αρκετά νευρικός στις περισσότερες στιγμές του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χάρις, από την άλλη, μέτρησε μόλις 7 πόντους, μετρώντας 2/12 σουτ εντός πεδιάς, σε μια εμφάνιση που θα ήθελε να… ξεχάσει γρήγορα.

Χαμένα ριμπάουντ

Κόντρα στο Λαύριο η ΑΕΚ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και αρκετά εξ αυτών σχετίζονταν με τα ριμπάουντ. Στον τομέα αυτό οι παίκτες του Μανωλόπουλου δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν, καθώς έχασαν τις… μάχες από τους Τζόνσον, Κακλαμανάκη, Μουρ και Ουίγκινς, οι οποίοι δημιούργησαν φθορά στο παιχνίδι της Βασίλισσας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Λαύριο μάζεψε 40 ριμπάουντ, έναντι 35 της Ένωσης, με τους Ουίγκινς, Μουρ και Μέιερ να κάνουν μεγάλη… ζημιά, έχοντας 12, 9 και 6 «σκουπίδια» αντίστοιχα.

Άστοχα δίποντα

Στο παιχνίδι της Κυριακής, πέραν όλων των άλλων, η ΑΕΚ ήταν και πολλή άστοχη. Ειδικά στα δίποντα κατέγραψε πολύ άσχημες επιδόσεις, με τα 13/43 σουτ (30,2%) να είναι ξεκάθαρος μάρτυρας όσων συνέβησαν στο Λαύριο. Η εξήγηση για το πολύ άσχημο ποσοστό είναι πολύ απλή, μιας και η Ένωση εκτελούσε είτε βεβιασμένες προσπάθειες, είτε… τραβηγμένα σουτ, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη στόχευση στο παιχνίδι. Ειδικά όταν απουσίαζε ο Μαυροειδής και δεν υπήρχε παίκτης στο low post, τα πράγματα γίνονταν ακόμα χειρότερα.

Καμία… απάντηση σε Μουρ-Ουίγκινς

Οι δύο πιο κομβικοί παίκτες του Λαυρίου ήταν οι Μακένζι Μουρ και Αντουέιν Ουίγκινς. Οι δύο παίκτες μέτρησαν -μαζί- 38 πόντους, 21 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 τάπες και 14 κερδισμένα φάουλ, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες τους με τους παίκτες της ΑΕΚ στο παρκέ. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, δεν είχε να… αντιπαρατάξει κάτι στους δύο Αμερικανούς οι οποίοι οδήγησαν εκ του ασφαλούς το Λαύριο στην 5η νίκη του στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα αποθεώθηκαν από τον κόσμο της ομάδας τους που βρέθηκε στο κλειστό του Λαυρίου…

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X