Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ, εφιάλτες βλέπετε τα βράδια με τον φοβερό Λιβάγια

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ, εφιάλτες βλέπετε τα βράδια με τον φοβερό Λιβάγια
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόνη πρώτη – και καλύτερη – στη βαθμολογία του πρωταθλήματος είναι ξανά η ΑΕΚ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον φοβερό και τρομερό Μάρκο Λιβάγια, η Ενωση πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα το εμπόδιο του Πλατανιά επικρατώντας με 3-0 και πλέον όλοι βλέπουν την πλάτη της. Ο Κροάτης φορ έκανε πράγματα και θαύματα σκοράροντας δύο φορές και κάνοντας την εξέδρα να φτιάχνει στιχάκια με το όνομα του: «Εφιάλτες βλέπετε τα βράδια, με Λιβάγια». Εξαιρετικοί οι Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος, κεφάτος ο Λάζαρος, δοκάρι ο Κονέ.

Ο Χιμένεθ έδειχνε τις προηγούμενες μέρες πως προβληματιζόταν για τον τρόπο που θα παρέτασσε την ΑΕΚ κόντρα στον Πλατανιά, δηλαδή σε μια ομάδα που θα έπαιζε κλειστά και με ελάχιστους χώρους διαθέσιμους. Τελικά, ο Ισπανός επέλεξε σχηματισμό 3-5-2, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει τα κενά που έχει στα άκρα της επίθεσης, αλλά και τις απουσίες στον άξονα. Οι Γκάλο και Λόπες πήραν τις δύο πλευρές, ο Λάζαρος ήταν δίπλα στον Λιβάγια και ο Μπακασέτας εκείνος που ανέλαβε να ενώσει μεσαία γραμμή με επίθεση.

Όπως ήταν επόμενο, η ΑΕΚ ανέλαβε τον απόλυτο έλεγχο του ματς από το πρώτο λεπτό. Εκλεισε τον Πλατανιά στο μισό γήπεδο, είχε κατοχή και αρκετά καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο σε αυτό το διάστημα ήταν πως η Ενωση έψαχνε με υπομονή την κατάλληλη στιγμή για να γυρίσει την μπάλα και να εκδηλώσει επίθεση. Απειλούσε κατά κύριο λόγο από τα άκρα, με τις πλαγιοκοπήσεις των Γκάλο και Λόπες, που εκδήλωναν και τελικές προσπάθειες.

Βέβαια, όσο περνούσε η ώρα, ο Πλατανιάς πίστευε πως θα μπορούσε να βγάλει αλώβητος το ημίχρονο και η ΑΕΚ δεν είχε την ίδια ηρεμία στην κυκλοφορία της μπάλας. Ηταν η στιγμή που χρειαζόταν η ατομική έμπνευση, να πάρει ένας παίκτης την προσπάθεια και να την τελειώσει. Ο πλέον ενδεδειγμένος στην 11άδα της Ενωσης ήταν ο Μάρκο Λιβάγια. Οπερ και εγένετο: ο Κροάτης διέλυσε την άμυνα του Πλατανιά, νίκησε τον Κοκκαλά με διαγώνιο σουτ και δίκαια δέχθηκε την αποθέωση από τον κόσμο.

Η ΑΕΚ μπήκε με αναγκαστική αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Τσόσιτς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Λαμπρόπουλο. Αλλά δεν άλλαξε τίποτε σε ό,τι αφορά την εικόνα του ματς και την εξέλιξη του. Αντίθετα, τα πάντα απλοποιήθηκαν όταν ανέλαβε ξανά δράση ο Λιβάγια στο 49’. Ο φοβερός και τρομερός Κροάτης υποδέχθηκε την ασίστ του Μπακασέτα, απελευθερώθηκε από τον αντίπαλο του και με ξερό βολέ την κάρφωσε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο γήπεδο, με κύριο εκφραστή (αλλά και άστοχο στην τελική προσπάθεια) τον Λάζαρο. Η μία τελική προσπάθεια διαδέχονταν την άλλη και τελικά εκείνος που «κλείδωσε» οριστικά τη νίκη της Ενωσης ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, που με καρφωτή κεφαλιά εκμεταλλεύθηκε την αριστοτεχνική σέντρα του Λόπες κάνοντας το 3-0 στο 63’.

Μολονότι το ματς είχε κριθεί και ο Χιμένεθ έδωσε εντολή να προφυλαχθεί ο Λιβάγια, η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό. Η είσοδος των Γιακουμάκη και Κονέ έδωσαν στην Ενωση και άλλη ορμητικότητα. Πλέον, ο Πλατανιάς είχε παραδοθεί και οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Κονέ, ευκαιρίες με Λόπες και Γιακουμάκη, αλλά το σκορ έμεινε στα όρια του 3-0.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Τσιντώντας, Βράνιες, Τσόσιτς (46’ Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Γκάλο, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (76’ Κονέ), Αϊντάρεβιτς, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια (71’ Γιακουμάκης)

Πλατανιάς (Χ. Ρόκα, 3-5-2): Κοκκαλάς, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Πατράλης (65’ Παπανικολάου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ντεβέσα (82’ Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού (67’ Μπούτνικ)

Ο Τζοβάρας έδωσε κίτρινη κάρτα στους Πατράλη (13’), Ουές (25’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X