Το έπος του αιώνα, τους πάτησε η ΑΕΚάρα!

Το έπος του αιώνα, τους πάτησε η ΑΕΚάρα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλα τα έχει κάνει αυτή η ΑΕΚ. Αυτό που έκανε απόψε όμως, δεν έχει προηγούμενο. Με μια μυθική εμφάνιση, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές, η ΑΕΚάρα πάτησε τον Ολυμπιακό και τον διέλυσε με 3-2. Σε ματς που βρέθηκε να χάνει με 2-0 και να της πηγαίνουν όλα στραβά, η Ενωση είχε τη μαγκιά και τον τσαμπουκά να κάνει αυτό που έμοιαζε ακατάρθωτο και να πάρει μία απίστευτη νίκη που την κρατάει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ηταν φανερό όλες τις προηγούμενες ημέρες, πως ο Χιμένεθ ήθελε να κρατήσει για λογαριασμό του τη δυνατότητα του αιφνιδιασμού. Με δεδομένο πως ο Λόπες δεν μπορούσε να παίξει και μπήκε απλά για να είναι σε εγρήγορση, ο Μπακάκης μετατέθηκε αναγκαστικά αριστερά, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι αναποτελεσματικό. Η ΑΕΚ στερήθηκε τη δυνατή δεξιά πλευρά της (ο Γκάλο έδειχνε φοβισμένος σε όλο το πρώτο 45λεπτο), είχε τον Μπακάκη που έπρεπε να…στρίψει για να βρει το καλό πόδι αριστερά και τον Κλωναρίδη εκτός παιχνιδιού από το πρώτο λεπτό.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα και με την ορμή που έδινε ο κόσμος, ισοπέδωσε τον αντίπαλο της. Η μία φάση διαδέχονταν την άλλη και τα πάντα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά εάν ο Αραούχο ευστοχούσε σε κεφαλιά εξ επαφής, μόλις στο πρώτο λεπτό! Ωστόσο, με τα αν δεν γράφεται η ιστορία. Η ΑΕΚ είχε συντριπτική υπεροχή, σκορπούσε πανικό στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά δεν σκόραρε. Και μοιραία, σε τέτοιο επίπεδο δεν θέλει πολύ να γίνει η ζημιά.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Καρσελά, εκμεταλλευόμενος τα μεγάλα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά τα μηνύματα δεν διαβάστηκαν σωστά. Έτσι, λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ανοιχτό γήπεδο από εκτέλεση πλαγίου (!), ο Μάριν πλάσαρε σωστά τον Ανέστη και η ζημιά έγινε. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε και ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς το γκολ καταρράκωσε την ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων» και έφερε εκνευρισμό στην εξέδρα.

Πλέον, κάθε προσπάθεια των παικτών που δεν έβγαινε προκαλούσε δυσφορία. Ηρθε και η αναγκαστική αντικατάσταση του Σιμόες να φέρει ακόμα μεγαλύτερη αρρυθμία στο κέντρο. Τα κενά μεταξύ των γραμμών ήταν μεγάλα και απαιτήθηκε η κλάση του Ανέστη για να σταματήσει τον Καρσελά και να μην τελειώσει πρόωρα το ματς. Η ΑΕΚ δεν είχε αντίδραση σε αυτό το διάστημα, με εξαίρεση 1-2 προσπάθειες που δεν έγιναν τελικές φάσεις.

Ο Χιμένεθ διόρθωσε την ανορθογραφία με τον Κλωναρίδη ρίχνοντας στο ματς τον Λιβάγια με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αλλά στην πρώτη φάση του ματς, πριν ακόμα συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα, ακόμα μια αδράνεια της «κιτρινόμαυρης» άμυνας έδωσε τη δυνατότητα στον Οτζίτζα να πλασάρει από το ύψος της περιοχής και να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.

Παρά το νέο σοκ, η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει λύσεις για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Είχε τη μεγάλη στιγμή με τον Μπακάκη στο 55’, μια ακόμα καλύτερη με τον Αραούχο στο 59’, αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ που θα άλλαζε το παιχνίδι. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει στο ματς, εάν ο Σιδηρόπουλος έδινε την πεντακάθαρη κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) στον Ρομαό με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Εστω και έτσι, η ΑΕΚ φαινόταν πως είχε βρει ρυθμό. Μια σπίθα ήθελε για να γίνει πυρκαγιά και αυτήν τη σπίθα την έβαλε ο Λάζαρος ξανά. Ο δαιμονισμένος άσος της ΑΕΚ νίκησε τον Καπίνο με μονοκόμματο βολέ μέσα από την περιοχή και στο ΟΑΚΑ έγινε…σεισμός. Ο Λιβάγια σκόραρε στο 68’, αλλά ακυρώθηκε (σωστά) επειδή η μπάλα είχε βγει άουτ στο γύρισμα του Μάνταλου.

Η ΑΕΚ πίεζε για την ισοφάριση, είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή του Καπίνο (σε φάση όπου πάλι ο Σιδηρόπουλος χαρίστηκε στον Ρομαό), αλλά εκεί ήρθε η διακοπή λόγω εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων έξω από το ΟΑΚΑ που δημιούργησαν αποπνικτική κατάσταση. Ο Χάσι έβγαλε άρον άρον τον Ρομαό για να μην αποβληθεί και πέρασε στόπερ τον…Ταχτσίδη.

Αλλά εκείνος που καθάρισε και πάλι, ήταν ο τεράστιος Λάζαρος. Με μια απίστευτη φωτοβολίδα από 35 μέτρα άφησε άγαλμα τον Καπίνο και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της γωνίας του Ολυμπιακού, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και απειλώντας με…κατεδάφιση το ΟΑΚΑ. Ο,τι δεν έγινε εκεί, έγινε στο 89’, όταν ο Λιβάγια έκανε μια μαγική ενέργεια και γύρισε στη μικρή περιοχή, όπου ο Μάνταλος έβαλε όλο τον Ολυμπιακός στα δίχτυα.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr, πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (29’ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης (46’ Λιβάγια), Αραούχο

Ολυμπιακός (Μ. Χάσι, 4-2-3-1): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Ρομαό (71’ Ζντιέλαρ), Φιγκέϊρας, Ζιλέ, Ταχτσίδης, Καρσελά (82’ Πάρντο), Οτζίτζα, Μάριν (65’ Σεμπά), Εμενίκε

Ο Σιδηρόπουλος έδωσε κίτρινη κάρτα στους Αραούχο (24’), Λιβάγια (90’+), Οτζίτζα (8’), Μάριν (45’+), Ρομαό (50’), ενώ απέβαλε τον Τσόσιτς και τον Ενγκλες στις καθυστερήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X