Η ΑΕΚ «καθάρισε» την πρόκριση και ετοιμάζεται για το ντέρμπι

Η ΑΕΚ «καθάρισε» την πρόκριση και ετοιμάζεται για το ντέρμπι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου εξασφάλισε ουσιαστικά η ΑΕΚ, επικρατώντας με 2-0 της Λαμίας στην αυλαία της διοργάνωσης. Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες που θα είναι στην 11άδα του ντέρμπι της Κυριακής, αλλά και κάποιους με μικρό χρόνο συμμετοχής. Η Ενωση ήταν καταφανώς καλύτερη μετά το πρώτο μισάωρο και το τελικό 2-0 από τα γκολ των Λάζαρου και Μάνταλου δεν αποτυπώνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Χιμένεθ είχε να διαχειριστεί την κόπωση παικτών από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά και παράλληλα να δώσει ευκαιρίες σε άλλους που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ετσι, παρουσίασε μια μικτή 11άδα, με βασικούς και ρεζέρβες, διατηρώντας ως βάση λειτουργίας το 4-2-3-1. Αυτό το ανομοιογενές σχήμα ήταν επόμενο πως ειδικά στην αρχή, θα ήθελε χρόνο προκειμένου να βρει ρυθμό και συνοχή μέσα στο γήπεδο.

Μοιραία, στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν κάκιστη. Είχε χάσει πλήρως τη μεσαία γραμμή, είχε πολλά κενά στην άμυνα – ιδιαίτερα από τα άκρα και κυρίως από την αριστερή πλευρά, όπου ο Βινίσιους…παρέπαιε – και δημιουργικά περίμενε σχεδόν τα πάντα από τις εμπνεύσεις του Λιβάγια. Αποτέλεσμα ήταν πως σε αυτό το διάστημα η Λαμία είχε τρεις ευκαιρίες για γκολ, μια εκ των οποίων κλασική που σταμάτησε στο δοκάρι.

Μετά το 30’, η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό μέσα στο τερέν. Ανέβηκαν αισθητά οι τρεις μεσοεπιθετικοί, Σιμόες και Γαλανόπουλος μοίραζαν σωστά την μπάλα και η Ενωση κυριαρχούσε. Ετσι δημιουργήθηκαν και χάθηκαν οι μεγάλες φάσεις που έφτιαξαν οι Λάζαρος και Μπακασέτας, με τον Τρίστασον να μην μπορεί στην πρώτη περίπτωση (32’) να βρει την μπάλα και στη δεύτερη (43’) να πλασάρει εξαιρετικά, αλλά να απομακρύνεται η μπάλα πάνω στη γραμμή.

Η ΑΕΚ συνέχισε με φόρα το δεύτερο ημίχρονο και είδε να δικαιώνεται άμεσα. Μια οργανωμένη προσπάθεια και σέντρα του Βινίσιους αριστερά, έφερε την ανατροπή του Λάζαρου μέσα στην περιοχή και το οφθαλμοφανές πέναλτι, που αξιοποίησε ο ίδιος. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα, αλλά μετά πάτησε φρένο. Είχε ακόμα μια μεγάλη στιγμή με τον Λιβάγια από γύρισμα του Λάζαρου, αλλά μετά ο Χιμένεθ άρχισε τις αλλαγές και το φρεσκάρισμα ενόψει ντέρμπι.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Χιμένεθ έδειξε διάθεση να δοκιμάσει ξανά μαζί το δίδυμο Λιβάγια, Αραούχο στην «κιτρινόμαυρη» επίθεση, κάτι που είναι δεδομένο πως θα εμφανιστεί σε αρκετά ματς της ΑΕΚ μελλοντικά. Η λύση που «κλείδωσε» τη νίκη για την Ενωση ήρθε στο 80’, όταν ο Μάνταλος εκμεταλλεύθηκε ένα από τα πολλά λάθη της λαμιώτικης άμυνας και κυνήγησε τη φάση για να την τελειώσει, έπειτα από το σουτ του Λιβάγια που απέκρουσε ο Πίτκας.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (81’ Γιαννούτσος), Βινίσιους, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (61’ Μάνταλος), Μπακασέτας (69’ Αραούχο), Τρίστασον, Λιβάγια

Λαμία (Μ. Τεννές, 4-2-3-1): Πίτκας, Κουτρομάνος, Κουκόλης, Παντελιάδης, Παπαργυρίου, Μπουλουλής-Τσαπρούνης, Αναστασόπουλος (65’ Βασιλαντωνόπουλος), Φράγκος, Λινάρδος (57’ Κρισάντους), Καραγιάννης, Βουό (62’ Ντακόλ)

Ο Στυλιαράς χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Βινίσιους (3’), Τζανετόπουλο (28’), Λιβάγια (78’), Αναστασόπουλο (34’), Παπαργυρίου (49’), Μπουλούλη – Τσαπρούνη (66’), Φράγκο (78’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X