Καβάλα η ΑΕΚάρα και άντε πιάστε την!

Καβάλα η ΑΕΚάρα και άντε πιάστε την!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η ΑΕΚ από σήμερα. Εστω και αν δυσκολεύτηκε αρκετά από το ταμπούρι της Λαμίας, η Ενωση κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου και να βρεθεί μόνη της στην πρώτη θέση. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει το γκολ, που ήρθε με το πέναλτι που κέρδισε ο Λιβάγια. Ολοι ζητούν πλέον τη νίκη στο ντέρμπι της άλλης Κυριακής με τον Ολυμπιακό, για να επισφραγιστεί η κυριαρχία της ΑΕΚ και να τελειώσει τον αντίπαλο της.

Με δεδομένα τα προβλήματα που είχε από απουσίες στην άμυνα και στο κέντρο, ο Χιμένεθ παρέταξε μια ομάδα με περιορισμένο ροτέισον συγκριτικά με το ματς κόντρα στη Ριέκα. Μόνο τρία νέα πρόσωπο (Αραούχο, Αϊντάρεβιτς και Μπακασέτας), με την ΑΕΚ να ψάχνει κυριαρχία στη μεσαία γραμμή και να ανοίξει την άμυνα της Λαμίας. Ωστόσο, έγινε φανερό από νωρίς πως η Ενωση δεν είχε φρεσκάδα, ενώ η πίεση από τα όσα καθόριζε το παιχνίδι, δημιουργούσαν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στους «κιτρινόμαυρους».

Ακόμα και έτσι πάντως, η ΑΕΚ έκανε φάσεις που θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα. Αν και ο Αραούχο επέμενε συνεχώς να κινείται μακριά από την περιοχή, αφαιρώντας κάποιον παίκτη που θα μπορούσε να απειλήσει μέσα από την περιοχή, η Ενωση έψαχνε τη λύση με μακρινά σουτ. Αναπτυσσόταν κυρίως από αριστερά, όπου τον Κλωναρίδη ντουμπλάριζαν οι Μάνταλος και Λόπες και προσπαθούσαν να ανοίξουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Βέβαια, η Λαμία έδειχνε…δόντια και στις γρήγορες αντεπιθέσεις που εκδήλωνε και χρειάστηκαν τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του Ανέστη σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις για να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα. Το πρόβλημα ξεκινούσε από τη μεσαία γραμμή, όπου ο Γιόχανσον ήταν σκιά του εαυτού του και απέμενε ο Αϊντάρεβιτς, που έχει τις γνωστές αδυναμίες στο γρήγορο παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι παίκτες της Λαμίας να βγαίνουν εύκολα απέναντι στα στόπερ της ΑΕΚ και να δημιουργούν ρήγματα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

Οσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ έδειχνε να μην έχει τη φρεσκάδα και τις λύσεις που απαιτούσε το παιχνίδι. Η Λαμία μπλόκαρε τον Μάνταλο, ο Κλωναρίδης είχε ημιτελείς προσπάθειες και η δεξιά πλευρά δεν είχε ανάλογη συμμετοχή στο παιχνίδι. Στο φινάλε, ήρθε και ο τραυματισμός του Λόπες να μεγεθύνει το πρόβλημα, δεδομένου πως ο Πορτογάλος είχε δυνάμεις και έπαιζε όλη την πλευρά.

Ο Χιμένεθ αντιμετώπισε το πρόβλημα με τον τραυματισμό του Λόπες με την είσοδο του Γκάλο και την ταυτόχρονη μετάθεση του Μπακάκη στην αριστερή πλευρά της άμυνας. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, δείχνοντας μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να βρει το γκολ που θα την έσπρωχνε προς τη νίκη. Εκλεισε τη Λαμία στο μισό γήπεδο, κέρδιζε συνεχόμενες στημένες μπάλες και έψαχνε πιεστικά για το γκολ.

Βλέποντας πως το γκολ δεν ερχόταν, ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Λιβάγια για να παίξει λίγο πίσω από τον Αραούχο, με τον Μάνταλο να μεταφέρεται αριστερά. Λίγο μετά, μπήκε και στο παιχνίδι ο Λάζαρος για να δώσει νέα πνοή από τα άκρα. Η ΑΕΚ πίεζε, έκανε φάσεις, αλλά το γκολ που θα άνοιγε το παιχνίδι δεν ερχόταν, με τον Παπαδόπουλο να κάνει πολλές και εντυπωσιακές επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν για τη Λαμία.

Η λύτρωση ήρθε τελικά στο 80’, όταν ο Λιβάγια κέρδισε πέναλτι (σε φάση που έγινε στα όρια της περιοχής) και ο Λάζαρος τη μετέτρεψε σε γκολ βάζοντας φωτιά στην εξέδρα. Οι χιλιάδες Ενωσίτες που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του γηπέδου του Περιστερίου, άρχισαν να σκέφτονται ήδη το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό και να απολαμβάνουν την ΑΕΚ μόνη πρώτη στο βαθμολογία. Ετσι και αλλιώς, το διάστημα που απέμενε ήταν διαδικαστικό, με την ΑΕΚ να μην απειλείται και να παίρνει μια δύσκολη, αλλά άξια νίκη.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες (46’ Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (72’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Κλωναρίδης (64’ Λιβάγια), Αραούχο

Λαμία (Μ. Τεννές, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (87’ Τσούκαλος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (90’+ Αναστασόπουλος), Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Πίτι (84’ Λινάρδος), Ασίγκμπα, Ακόστα, Βάντερσον

Ο Βάτσιος χρέωσε με κίτρινη τους Βράνιες (24’), Γιόχανσον (54’), Τσόσιτς (74’), Πίτι (54’), Κουκόλης (60’), Ακόστα (80’), Ασίγκμπα (85’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X