Πάρτι της ΑΕΚάρας στην Κροατία και φουλ για πρόκριση!

Πάρτι της ΑΕΚάρας στην Κροατία και φουλ για πρόκριση!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγάλη κυρία της Ευρώπης είναι ξανά εδώ. Η μεγάλη ΑΕΚ έδειξε ξανά το ευρωπαϊκό dna της και έγινε από την πρεμιέρα των ομίλων μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση που την έκανε αφεντικό σε όλη τη διάρκεια του ματς, η Ενωση επικράτησε με 2-1 μέσα στην Κροατία της Ριέκα με τις γκολάρες των Μάνταλου και Λάζαρου. Τεράστια νίκη, που σε συνδυασμό με το θριαμβευτικό πέρασμα της Μίλαν από την Αυστρία, καθιστά την ΑΕΚ μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Όπως φαινόταν από τις περιορισμένες επιλογές που είχε ο Χιμένεθ μεσοαμυντικά, επιχείρησε να παίξει στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ΑΕΚ με διαφορετική προσέγγιση. Προσπάθησε να φορτώσει στο επιθετικό κομμάτι, όπου η Ενωση είχε πολλές και ποιοτικές επιλογές και να είναι η ομάδα που θα έκανε παιχνίδι με αντίπαλο τη Ριέκα. Όπως και συνέβη, καθώς με εξαίρεση το πρώτο 5λεπτο του ματς, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που επέβαλε τον ρυθμό της και έκανε παιχνίδι.

Με κινητήριο μοχλό τον Μάνταλο και έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ κατάφερε να γίνει αφεντικό του ματς. Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 5’ με την κοντινή προβολή του Γιόχανσον και βρήκαν το γκολ με τη συμπλήρωση 15’ στο ματς. Ο Μάνταλος υποδέχθηκε μαγικά τις διαδοχικές διεκδικήσεις της μπάλας στον αέρα και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Οι παίκτες της έπαιζαν με χαρακτηριστική άνεση, δίχως να δείχνουν καθόλου τρακαρισμένοι από το ντεμπούτο αρκετών σε ευρωπαϊκό ματς. Ωστόσο, ματς τέτοιου επιπέδου δεν συγχωρούν την παραμικρή στιγμή αδράνειας. Μια τέτοια στην άμυνα της ΑΕΚ σε στημένο της Ριέκα, έφερε το γκολ της ισοφάρισης σε φάση που άργησε να βγει ο Γιόχανσον στον παίκτη του και άφησε χρόνο στον Ελεζ να πλασάρει.

Παρά το σοκ της ισοφάρισης από το πουθενά, η ΑΕΚ δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση και τον έλεγχο του ματς. Συνέχισε να έχει τα ηνία στο ματς, να κυκλοφορεί με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα και να είναι κυρίαρχη στο παιχνίδι. Είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, η Ριέκα αγκομαχούσε έστω και για να δει την περιοχή του Ανέστη. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, με τους παίκτες της να βγαίνουν πάντα πρώτοι στην μπάλα.

Ωστόσο, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του ματς άλλαξε. Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στους Κροάτες, γίνονταν φτηνά και αβίαστα λάθη από τους «κιτρινόμαυρους», που δεν μπορούσαν να απομακρύνουν την μπάλα από το δικό τους μισό. Βέβαια, παρά την πίεση της Ριέκα, φάσεις στην εστία του Ανέστη δεν υπήρξαν και οι Κροάτες δεν κατέγραψαν ούτε μία τελική προσπάθεια.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν πως στο διάστημα εκείνο, η Ενωση πλήρωσε τη Ριέκα με το ίδιο νόμισμα. Την ώρα που οι Κροάτες πίεζαν, η μαγική εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου έδωσε ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ηταν η στιγμή που άλλαξε το μομέντουμ της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να φέρνει ξανά το ματς στα μέτρα της και να μην επιτρέπει στη Ριέκα να απειλήσει, με εξαίρεση κάποιες στατικές φάσεις.

Ο Χιμένεθ επενέβη στο ματς στα τελευταία λεπτά, με την είσοδο του Αϊντάρεβιτς στο παιχνίδι και την ταυτόχρονη μετατροπή του σχηματισμού σε 4-3-3, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη μεσαία γραμμή. Στο φινάλε, έριξε στο ματς και τον Αραούχο αντί του τραυματισμένου Λιβάγια. Το σημαντικό ήταν πως η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή και σφράγισε με μαγικό τρόπο την επιστροφή της στα σαλόνια.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (78’ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Κλωναρίδης (60’ Μπακασέτας), Λιβάγια (86’ Αραούχο)

Ριέκα (Μ. Κεκ, 4-2-3-1): Πρσκάλο, Κβρζιτς (73’ Ακόστι), Ζούτα, Χέμπερ, Ζούπαριτς, Γκαβράνοβιτς (59’ Μαλές), Ελεζ, Γκοργκόν, Μίσιτς (81’ Ματέϊ), Μπράνταριτς, Βέσοβιτς

Ο Μπίτον χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Λόπες (64’), Σιμόες (71’), Αραούχο (87’), Μίσιτς (38’), Μπράνταριτς (42’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X