Οι επόμενοι πανηγυρισμοί θα είναι για την πρόκριση

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους κι επειδή κατά την άποψη μου κάτι υπάρχει πίσω από τα αγγλικά δημοσιεύματα για Κρίσταλ Πάλας και Βράνιες, αν έχεις μια πρόταση 4-5 εκατομμύρια ευρώ, για παίκτη που πήρε ελεύθερο και με όχι μεγάλο συμβόλαιο, είναι αστείο και συζητάμε τι θα μπορούσε και τι θα έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ.

Άλλωστε μετά την ρεβάνς με την Μπριζ υπάρχει μια γεμάτη εβδομάδα για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου κι αν έχεις την οικονομική ευχέρεια – ακόμη μεγαλύτερη σε περίπτωση πρόκρισης – τότε τις λύσεις τις βρίσκεις γρήγορα κι εύκολα.

Και θέλω να σταθώ λίγο σε αυτό. Το «πριν» και το «μετά» της ρεβάνς με την Μπριζ. Και να πω πως όλα όσα λέμε για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, σήμερα, αύριο και μέχρι την λήξη του ματς, είναι λίγο λόγια του αέρα. Αυτό μου βγάζει  από κάθε πλευρά το ρεπορτάζ.

Η μόνη περίπτωση για την οποία σε ΚΑΘΕ περίπτωση πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα κινηθεί η ΑΕΚ, είναι ενός ακόμη επιθετικού. Εννοώ με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα. Τώρα που μιλάμε.

Αν η ΑΕΚ δεν περάσει, για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένουμε Παρασκευή, Σάββατο τις αποφάσεις. Δεν αποκλείω τίποτε, αλλά θα είναι σαφέστατο πως οι υπόλοιπες κινήσεις, θα εξαρτηθούν σχεδόν  απόλυτα από τα ζητήματα Αλμέιδα και Γιόχανσον. Κι ενδεχομένως κι από του Βράνιες, αν αποδειχθεί πως υπάρχει … και καπνός, εκτός από φωτιά.

Στην περίπτωση όμως που περάσει η ΑΕΚ, οι παραπάνω υποθέσεις παραμένουν στην ατζέντα, αλλά το  σκηνικό ανοίγει πολύ και λόγω των σίγουρων σημαντικών εσόδων.

Οπότε μιλάμε για μια κατάσταση, εντελώς απρόβλεπτη σε σχέση με το τι μπορεί να δούμε να γίνεται  από μεταγραφές, μέχρι  τις 31 του μήνα. Όλα θα παίζουν, ενδεχομένως και κομμάτια του παζλ, για τα οποία σήμερα δεν συζητάμε.

Επίσης δεν πρέπει  να ξεχνάμε, πως από την Πέμπτη και μετά, ξεκινάει μια εβδομάδα μέσα στην οποία, μπορεί να προκύψουν πράγματα που ούτε να φανταστείς δεν μπορείς σήμερα, σε σχέση με τις δυνατότητες που θα σου δώσει η αγορά.

Οι ομάδες θα ολοκληρώσουν την διαδικασία που λέμε λίγο άκομψα «ξεσκαρτάρισμα», οι πιο μεγάλες ξέρουν ακριβώς που θα παίζουν στην Ευρώπη και  που μπορούν να ποντάρουν οικονομικά και πραγματικά δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει η κάθε  στιγμή.

Είτε μιλάμε για δανεισμούς, είτε για κάποιους που μπορεί να μείνουν ξαφνικά ελεύθεροι ή και για άλλους που μπορείς ενδεχόμενα να αγοράσεις με οικονομικούς όρους που σήμερα δεν υφίστανται.

Αλλά εδώ υπάρχει και η άλλη όψη. Όλο αυτό μπορεί να σου φέρει μπροστά και ενδιαφέρον για δικούς σου παίκτες, που να μην το έχεις υπολογίσει καθόλου ως αυτή τη στιγμή.

Ξεκάθαρο λοιπόν, πως είτε μιλάμε για το σκεπτικό εντός ΑΕΚ τώρα, πριν την ρεβάνς, είτε για την αλλαγή σκηνικού στην διεθνή αγορά, την τελευταία εβδομάδα, η κουβέντα που γίνεται τώρα, για το πώς θα κινηθεί η Ένωση, μάλλον είναι άτοπη.

Καλό είναι να το έχουμε υπόψη αυτό και να μη χάνουμε και χρόνο, για δυο μέρες ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X