«Φοβού την άμυνα της Μπριζ και τον Μάνταλο-Θετικό ότι η ΑΕΚ παίζει με 15.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ»

«Φοβού την άμυνα της Μπριζ και τον Μάνταλο-Θετικό ότι η ΑΕΚ παίζει με 15.000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρόκληση της ΑΕΚ για τα διπλά ματς με την Κλαμπ Μπριζ είναι μεγάλη. Μετά τον αποκλεισμό και τις εμφανίσεις -κάτω του αναμενομένου- για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ενωση πάει στο Βέλγιο για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει Αθήνας. Και αυτό για να έχει το πάνω χέρι και με τον κόσμο της να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η Μπριζ όμως έχει δυνατά και αδύνατα σημεία που οφείλει να γνωρίζει ο Χιμένεθ και σήμερα σας… προσφέρει στο πιάτο η «Live Sport». Ο δημοσιογράφος της βελγικής εφημερίδας «Het Nieuwsblad» και ρεπόρτερ της Μπριζ, Τζούνιορ Βερμπέεκε κατέγραψε τα πάντα που αφορούν την προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ και μας τα παρουσιάζει δύο ημέρες πριν το πρώτο ματς.

– Η άποψη σου για την φετινή ομάδα της Κλαμπ Μπριζ μετά τα πρώτα επίσημα ματς σε Βέλγιο και Ευρώπη;

«Η ομάδα δεν άλλαξε πολύ, αλλά ο νέος προπονητής Ιβάν Λέκο δοκιμάζει νέο σύστημα. Η Μπριζ τα τελευταία χρόνια έπαιζε 4-3-3, αλλά τώρα εφαρμόζει το 3-4-3. Αυτό σημαίνει ότι επιτίθεται πολύ, όμως έχει αδυναμίες στην άμυνα και οι παίκτες δεν το έχουν αφομοιώσει ακόμη. Στα 3 πρώτα ματς πρωταθλήματος σκόραρε 9 γκολ, άρα η επίθεση… πάει καλά. Ο Εμάνουελ Ντένις, διάδοχος του Χοσέ Ισκιέρδο είναι ο νέος σταρ της ομάδας. Έχει σκοράρει 5 γκολ σε 5 επίσημα ματς ήδη. Η άμυνα πρέπει να βελτιωθεί μέσα από τη δουλειά, αλλά αναμένεται να κάνει 1-2 μεταγραφές στα μετόπισθεν. Και αυτό διότι ο Στέφανο Ντένσβιλ και ο Μπιορν Ενχελς, δύο από τους τρεις βασικούς αμυντικούς πιθανότατα θα φύγουν από το κλαμπ πριν το τέλος του Αυγούστου».

– Πιστεύεις ότι η Μπριζ είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση για να αποκλείσει την ΑΕΚ και να συνεχίσει στο Europa League;

«Η αλήθεια είναι ότι η Μπριζ δεν είναι στα… καλύτερα της, αλλά βελτιώνεται συνεχώς. Πρέπει ακόμη να κάνει 2-3 καλές μεταγραφές, αυτό περιμένουμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πολλά για την ΑΕΚ στο Βέλγιο. Γνωρίζουμε καλύτερα τον Ολυμπιακό λόγω Χάσι, Οφόε και Ζιλέ. Δεν έχουμε εικόνα της δυναμικής της ΑΕΚ. Στην ομάδα πάντως χαρακτήρισαν δύσκολη την κλήρωση με την ΑΕΚ, αλλά πιστεύουν στην πρόκριση. Θα είναι… ντροπή για την Μπριζ να μην συνεχίσει στο Europa League. Για αυτό και η διοίκηση με τον πρόεδρο ασκούν μεγάλη πίεση για την πρόκριση».

– Ποια είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά της Μπριζ;

«Η επίθεση. Ντένις, Βόσεν, Ρεφαέλοφ είναι παίκτες που σκοράρουν συχνά. Ο Βόσεν είναι ένα από τους καλύτερους στάικερς στο Βέλγιο και ο Ντένις αποκαλείται «Νιγηριανός Νεϊμάρ» ήδη. Με τον Φόρμερ στον άξονα, έχουν έναν από τους καλύτερους χαφ στο πρωτάθλημα. Πιέζει πολύ η Μπριζ και επιτίθεται συνεχώς. Αρα είναι συχνά επικίνδυνη. Επίσης η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της βοηθά πολύ την ομάδα. Μπορεί να είναι μόλις 28.000 θέσεις, αλλά κάνουν φασαρία για… περισσότερους. Είναι οι πιο φανατικοί στο Βέλγιο και με την ΑΕΚ θα είναι γεμάτο».

– Τα μειονεκτήματα της Μπριζ;

«Η άμυνα. Η Μπριζ δίνει σε κάθε ματς πολλές ευκαιρίες για γκολ στον αντίπαλο. Και αυτό εξαιτίας του νέου συστήματος. Δεν αρέσει σε όλους το νέο σύστημα με 3αδα στην άμυνα και τους δύο εξτρέμ, αλλά ο Λέκο επιμένει σε αυτό. Υπήρχε κριτική για το σύστημα μετά το ματς με την Μπασακσεχίρ. Προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 και δέχθηκε μετά 3 γκολ και τελικά ισοφάρισε. Ένα μειονέκτημα της επίσης είναι ότι έχει πολλούς νέους παίκτες που παίζουν για… μεταγραφή. Αυτό φέρνει αστάθεια εντός ομάδας».

– Πως ήρθε ο αποκλεισμός από την Μπασακσεχίρ για το Champions League;

«Δεν ήταν καλή αρκετά η Μπριζ. Μετά το 3-3 ήταν δύσκολο να περάσει. Στην Τουρκία δεν είχε ευκαιρία. Η αντίπαλος είχε παίκτες όπως ο Αντεμπαγιόρ, ο Κλισί, ο Ελία. Περισσότερο στόχος για την Μπριζ είναι το Europa League, δεν ήταν για το επίπεδο του Champions League».

– Πως επηρεάστηκε η Μπριζ μετά την πώληση του Ισκιέρδο στην Μπράιτον (15 εκατ.ευρω);

«Όχι πολύ. Πέρυσι ο Ισκιέρδο είχε πολλούς τραυματισμούς και έπαιζε μόλις 21 ματς στο πρωτάθλημα και γενικά τα μισά της σεζόν. Στο φινάλε της χρονιάς ήταν καθοριστικός. Ο Ντένις είναι ο διάδοχος του, αν και πιο νέος».

– Ποιος είναι ο πιο γνωστός και επικίνδυνος παίκτης της ΑΕΚ από όσα έχετε δει;

«Ολοι ξέρουν τον Αλμέιδα και τον Τσιγκρίνσκι. Αλλά ο Μάνταλος είναι ο πιο επικίνδυνος και ποιοτικός παίκτης της».

– Για τον Μανόλο Χιμένεθ έχεις άποψη;

«Τον ξέρουμε από την Σεβίλλη. Έχει εμπειρία ως προπονητής σε υψηλό επίπεδο»

– Είναι μειονέκτημα για την Μπριζ η ρεβάνς στην Αθήνα;

«Και ναι και… όχι. Αν πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, θα πάει με αυτοπεποίθηση. Γεγονός είναι ότι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας επειδή είναι πολύ μεγάλο και η ΑΕΚ παίζει συνήθως με 10-15.000 οπαδούς, η Μπριζ έχει πλεονέκτημα. Αν η ΑΕΚ πάρει καλό αποτέλεσμα τότε θα είναι δύσκολα για την Μπριζ στην Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X