Ο Λάζαρος βγήκε…έξω και έσωσε την παρτίδα για την ΑΕΚ

Ο Λάζαρος βγήκε…έξω και έσωσε την παρτίδα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα μπορούσε να είναι τα ίδια εγκλήματα, η ίδια τιμωρία. Για τρίτο συνεχόμενο ματς, δεύτερο εντός έδρας, ο Χιμένεθ επέμενε σε ένα δυσλειτουργικό 4-3-3, που εγκλώβισε την ΑΕΚ σε νέα κάκιστη εμφάνιση απέναντι στον…μισό Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα, δεν μπόρεσε να βρει φάσεις, μέχρι που καθάρισε ο Λάζαρος με μια βολίδα εκτός περιοχής και έσωσε την παρτίδα. Πολλές ευθύνες στον Χιμένεθ για την προσέγγιση του ματς, η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τουλάχιστον πήρε τη νίκη και είναι ζωντανή στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα με 4-3-3, όπως είχε φανεί από την επιλογή της αποστολής, αλλά η 11άδα που παρέταξε γέννησε πολλά ερωτηματικά: εκτός ο Αραούχο, εκτός ο Λάζαρος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και τριάδα στην επίθεση με τους Μπακασέτα και Μάνταλο στα άκρα, δηλαδή παίκτες που δεν είναι ακραίοι. Η δόκιμη επιλογή του 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή όπως φάνηκε από τις επιλογές της 11άδας, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο.

Ακόμα και έτσι πάντως, η ΑΕΚ έκλεισε τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο και ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς, χωρίς πάντως να εκμεταλλευθεί την υπεροχή της. Αυτό συνέβαινε κυρίως χάρη στην εκρηκτικότητα, τον δυναμισμό και τα τρεξίματα του Γαλανόπουλου, που κατάπινε τους αντιπάλους του και όργωνε την αριστερή πλευρά. Η ΑΕΚ είχε τρόπο να κυκλοφορεί την μπάλα και να τη φτάνει κοντά στην περιοχή του Στιλ, αλλά εκεί κάτι έλειπε.

Αυτό που έλειπε ήταν η τελική πάσα. Βέβαια για να είμαστε ακριβείς, σε τρεις εξαιρετικές επιθέσεις της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός είχε ως…λίμπερο τον Μπαλτά, τον πρώτο βοηθό που ήταν καρμανιόλα και έκοβε τους «κιτρινόμαυρους» με ανύπαρκτα οφσάιντ. Η Ενωση δεν είχε πολλές τελικές και περιορίστηκε σε μακρινά σουτ και λίγες ολοκληρωμένες προσπάθειες. Πάντως, δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό ούτε καν να…δει την εστία του Ανέστη και φαινόταν πως είχε τον έλεγχο του ματς, με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο από το παράλληλο ποδόσφαιρο που έπαιξε στο αντίστοιχο διάστημα με τον Πανιώνιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα χειροτέρεψε. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε ακόμα περισσότερο, η μπάλα δεν κυκλοφορούσε με την ίδια ευκολία και αυτό έφερε εκνευρισμό στην ομάδα και στον κόσμο (υπήρξαν και κάποιες μικρές αποδοκιμασίες, όταν η μπάλα γυρνούσε προς τα πίσω στην «πράσινη» πίεση). Ο Χιμένεθ αντέδρασε και πάλι με διπλή αλλαγή, ρίχνοντας Λάζαρο και Αραούχο στο παιχνίδι, αλλά διατηρώντας αυτό το ανορθόδοξο 4-3-3.

Πάντως, με την είσοδο των δύο παικτών και ειδικά του Αραούχο, η ΑΕΚ απέκτησε μεγαλύτερη σπιρτάδα στην επίθεση και άσκησε πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ήταν έτσι παρατεταγμένη η ομάδα μέσα στο γήπεδο, που περίμενε σχεδόν τα πάντα από κάποια έμπνευση. Δεν υπήρχε ομαδικός τρόπος ανάπτυξης και από τη στιγμή που κουράστηκαν και περιόρισαν τις ανόδους τους οι Μπακάκης και Ντίντακ, η ΑΕΚ έμοιαζε κομμένη στα δύο.

Ακόμα και η τελευταία επιλογή του Χιμένεθ, αποδείκνυε τη σύγχυση του και τη λάθος αντιμετώπιση του ματς. Διότι μπορεί να ήταν επιβεβλημένη η είσοδος του Πέκχαρτ για να γεμίσει την περιοχή, αλλά ήταν αδιανόητη η αντικατάσταση του Γαλανόπουλου, του πιο θετικού παίκτη της ΑΕΚ στο ματς. Ωστόσο, αυτήν τη φορά η ΑΕΚ είχε την τύχη με το μέρος της και με τη βολίδα του Χριστοδουλόπουλου έλυσε τον γόρδιο δεσμό του Παναθηναϊκού και πήρε τη νίκη.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος (82’ Πέκχαρτ), Μπακασέτας (60’ Χριστοδουλόπουλος), Αλμέϊδα (60’ Αραούχο), Μάνταλος

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Στιλ, Μαρινάκης, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Βλαχοδήμος (68’ Μπουμάλ), Ζέκα, Ρέϊς, Εμποκού (76’ Στάϊκος), Κλωναρίδης, Μολίνς (60’ Λέτο)

Ο Θάνος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σιμόες (90’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X