«Αυτοκτονία» της ΑΕΚ, δίνει δώρο το Champions League

«Αυτοκτονία» της ΑΕΚ, δίνει δώρο το Champions League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα πρωτάθλημα, αυτό που ξεχωρίζει μια καλή, από μια σπουδαία ομάδα είναι η συνέπεια. Η ΑΕΚ έκανε πριν από λίγες ημέρες μεγάλο διπλό μέσα στην Τούμπα και έγινε πρώτο φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η ίδια είναι εκείνη που το δώρισε στους αντιπάλους της. Με αυτοκτονική διάθεση, ο Χιμένεθ και οι παίκτες του πέταξαν στα σκουπίδια τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και ηττήθηκαν με 1-0 από τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, προκαλώντας νευρικό κλονισμό στον κόσμο. Τα τεράστια λάθη στην προετοιμασία του ματς από τον Χιμένεθ και η νωχελική αντιμετώπιση του ματς από τους παίκτες, στοίχισαν μια απρόσμενη ήττα και βάζουν την ΑΕΚ σε μπελάδες. Ασορτί με την εμφάνιση της ΑΕΚ και η διαιτησία του Τζήλου, που ανέχτηκε τα πάντα, προστάτευσε τον Πανιώνιο και έκανε το γήπεδο να τον φωνάζει πουλημένο.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Χιμένεθ επέλεξε να διατηρήσει τη διάταξη της Τούμπας και ξεκίνησε με 4-3-3. Μόνο που ελλείψει Μάνταλου, είχε την – εντελώς αποτυχημένη όπως αποδείχθηκε – έμπνευση της μετάθεσης του Αραούχο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Πέκχαρτ να παίζει στην κορυφή. Βέβαια, το μεγαλύτερο ζήτημα ήταν στη μεσαία γραμμή και στην πλήρη αδυναμία και των τριών χαφ να παίξουν παραγωγικό ποδόσφαιρο και να φτιάξουν παιχνίδι.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ΑΕΚ δέχτηκε και στο σοκ από το γκολ του Πανιωνίου σε φάση που όλα λειτούργησαν λάθος και η άμυνα της ήταν υπνωτισμένη. Ο Γεσίλ εκμεταλλεύθηκε την καθυστερημένη αντίδραση του Γκάλο και του Μπάρκα και άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, ούτε και αυτή η κατάσταση στάθηκε ικανή να αφυπνίσει την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» αρκέστηκαν σε ανούσια κατοχή της μπάλας, δίχως σε κανένα σημείο του πρώτου 45λεπτου να έχουν τη δυνατότητα να απειλήσουν με οργανωμένο τρόπο.

Είναι ενδεικτικό, πως η μοναδική καθαρή φάση της ΑΕΚ έγινε στο 38’ και αυτή από αναμπουμπούλα στην περιοχή του Πανιωνίου, με τον Γιαννιώτη να αποκρούει το δυνατό σουτ του Γκάλο. Στο υπόλοιπο διάστημα, η ΑΕΚ είχε να επιδείξει μόνο παράλληλο ποδόσφαιρο, απίστευτα αβίαστα λάθη, καρδιοχτύπι σε κάθε αντεπίθεση του Πανιωνίου. Όλα αυτά, είχαν ως απόρροια τον εκνευρισμό και τα σφυρίγματα της εξέδρας που δυσανασχετούσε σε κάθε επαφή.

Η αλλαγή προσώπων και διάταξης ήταν επιβεβλημένη με το ξεκίνημα του ημιχρόνου, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος. Ετσι, ο Χιμένεθ έριξε στο γήπεδο Λάζαρο και Πατίτο (αντί των Αϊντάρεβιτς και Βάργκας), μετατρέποντας τη διάταξη σε 4-2-3-1, με τον Αραούχο σε ρόλο δεύτερου φορ πίσω από τον Πέκχαρτ. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα ορατά. Η ΑΕΚ έκλεισε τον Πανιώνιο στα καρέ του και άρχισε να πιέζει.

Ενδεχομένως, θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει πολλά, εάν δεν υποδεικνυόταν λανθασμένα οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό, Γκάγκα ο Πέκχαρτ σε φάση που βγήκε μόνος στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Γιαννιώτη. Ωστόσο, η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη και ο χρόνος περνούσε πιεστικά για την ΑΕΚ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Αλμέϊδα, ψάχνοντας τρόπο να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή.

Οσο περνούσε ο χρόνος, το άγχος και η νευρικότητα έκαναν ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων». Ο Πανιώνιος, υπό την ανοχή του Τζήλου, έπαιζε με τον χρόνο και τα νεύρα των Ενωσιτών, προσπαθώντας να διατηρήσει το προβάδισμα του. Η ΑΕΚ ήταν προβλέψιμη, δίχως νεύρο, καμία φαντασία και έκανε εύκολη τη δουλειά της άμυνας του Πανιωνίου που κρατούσε το μηδέν χωρίς καν να αισθανθεί πίεση. Βέβαια, συνέβαλε σε όλα αυτά και ο Τζήλος, που τα έδινε όλα ανάποδα και έφερε τον κόσμο στα όρια του.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr, πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46’ Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας (46’ Ροντρίγκες), Πέκχαρτ (62’ Αλμέϊδα), Αραούχο

Πανιώνιος (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Γιαννιώτης, Βλάχος (57’ Γκιοάτα), Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (88′ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (76’ Λάμπρου)

Ο Τζήλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βράνιες (36’), Γεσίλ (18’), Βλάχο (48’), Οικονόμου (49’), Κόρμπο (60’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X