ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Παρί!

ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Παρί!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ πλησιάζει και η ΑΕΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλείται να υπερασπιστεί την περσινή της επιτυχία και να κατακτήσει το 16ο τρόπαιο στην ιστορία της.

Μία χρονιά που ξεκίνησε… εφιαλτικά για τους «κιτρινόμαυρους», βγαίνοντας πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, καταλήγει με την Ένωση να διεκδικεί τίτλο.

Από τα μέσα Γενάρη με την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, η ΑΕΚ επέστρεψε στην κανονικότητα, όπως αρμόζει στην ιστορία της και με ένα απίστευτο come back κατάφερε να βρίσκεται ξανά σε έναν τελικό.

Από μόνο του αυτό αποτελεί εξαιρετικό επίτευγμα για τον σύλλογο και σε ενδεχόμενη δεύτερη σερί κατάκτηση θα είναι ξεχωριστό, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Στην Ελλάδα ο θεσμός του Κυπέλλου θεωρείται ένας «δευτερεύων» θεσμός, αλλά στις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Δείτε στην Αγγλία, τo FA Cup που είναι ο αρχαιότερος θεσμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όλες οι αγγλικές ομάδες τον διεκδικούν σαν… να μην υπάρχει αύριο. Το ίδιο και στην Ισπανία με το Copa del Rey να σημαίνει «το Κύπελλο του βασιλιά» και από μόνο του λέει πολλά. Ίδια βαρύτητα έχει και το DFB Pokal που είναι το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό event στη Γερμανία.

Το φετινό επίτευγμα της ΑΕΚ με τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της στον τελικό είναι ξεχωριστό και το enwsi.gr παρουσιάζει τις ελάχιστες, αλλά σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες από τα προηγμένα πρωταθλήματα που ετοιμάζονται να κάνουν το repeat.

  • Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να κάνει το back to back κόντρα στην Αλαβές
  • Στην Ιταλία η Γιουβέντους κόντρα στη Λάτσιο
  • Στη Γαλλία η Παρί κόντρα στην Ανζέ
  • Και (αναφορικά) η Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X