Τους «πάτησε», αλλά αυτοκτόνησε

Τους «πάτησε», αλλά αυτοκτόνησε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι επικό. Η ΑΕΚ που είχε εξαφανιστεί για ένα ολόκληρο ημίχρονο, επέστρεψε με ένα μεγάλο δεύτερο 45λεπτο. Γύρισε το ματς, ισοφάρισε σε 2-2 και είχε μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, αλλά στο φινάλε αυτοκτόνησε και πιάστηκε στον ύπνο σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2. Οι 30.000 Ενωσίτες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ χειροκρότησαν την προσπάθεια των παικτών και αποδοκίμασαν τον διαιτητή Παπαδόπουλο που έβλεπε πράσινα στο φινάλε και κράτησε τον Παναθηναϊκό στο ματς.

Ο Χιμένεθ επιχείρησε να πάρει το ματς με την ίδια συνταγή που είχε εφαρμόσει και στα δύο προηγούμενα ντέρμπι. Δηλαδή, με διάταξη 4-3-3, ώστε να ελέγξει το κέντρο και να εκμεταλλευθεί την ποιότητα του επιθετικά για να φτάσει σε γκολ. Στο ποδόσφαιρο όμως, δεν υπάρχουν πετυχημένες συνταγές. Κάθε ματς είναι διαφορετικό και απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση και ανάγνωση από τον προπονητή. Η ΑΕΚ πελαγοδρομούσε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες της μπήκαν στο γήπεδο δίχως το μαχαίρι στα δόντια, με μια μπλαζέ συμπεριφορά, που την πλήρωσαν ακριβά.

Αν και είχε θεωρητικά αριθμητικό πλεονέκτημα στον άξονα, έχασε κατά κράτος τη μεσαία γραμμή. Με όπλο την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως την ταχύτητα, ο Παναθηναϊκός επέβαλε τον ρυθμό του και δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, μένοντας από ατυχία μόνο στα δύο γκολ. Τόσο απελπιστική ήταν η εικόνα της ΑΕΚ, με έναν αντίπαλο που έκανε όποτε ήθελε φάση και έβγαινε με χαρακτηριστική ευκολία μπροστά στον Μπάρκα.

Δεν ήταν πάντως, μόνο η απώλεια της αμυντικής συνοχής. Είναι πως δημιουργικά η ΑΕΚ δεν υπήρχε. Δίχως κέφι, χωρίς κίνηση, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού και να φτιάξουν μια φάση της προκοπής. Τραγικές επιλογές, καθώς η ΑΕΚ έπαιζε μονοδιάστατα, δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε μια μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και περιοριζόταν σε ανούσιο παράλληλο παιχνίδι, δίχως να βρίσκει λύσεις. Είναι ενδεικτικό, πως η μοναδική φάση καταγράφηκε στο φινάλε του ημιχρόνου, με την κεφαλιά του Γιόχανσον να περνά άουτ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε με το πρεσάρισμα ψηλά να βρει λύσεις, αλλά ακόμα και αυτό της γύρισε μπούμερανγκ. Όχι μόνο δεν προέκυπταν λύσεις, όχι μόνο τονωνόταν η αυτοπεποίθηση των αντιπάλων που μπορούσαν με ευκολία να βγάζουν την πίεση από πάνω τους, αλλά άφηνε και τεράστια κενά αμυντικά. Στο αντίστοιχο πράσινο πρεσάρισμα, η ΑΕΚ βραχυκύκλωνε και δεν είχε τρόπο να βγάλει σωστά την μπάλα. Δεν υπήρχε η καλή πρώτη πάσα, οι τρεις του κέντρου ήταν έξω από τα νερά τους και τα λάθη ήταν αλλεπάλληλα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Χιμένεθ έκανε τριπλή κίνηση για να αλλάξει τα πράγματα: Λάζαρος και Πέκχαρτ στο ματς αντί των Πατίτο και Αϊντάρεβιτς και μετατροπή του σχήματος σε 4-4-2. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο, το παιχνίδι έγινε εντελώς διαφορετικό. Η Ενωση έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Παναθηναϊκό, τον έκλεισε στο μισό γήπεδο και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει από την αρχή. Πίεση ψηλά, εγκλωβισμός του Παναθηναϊκού και παιχνίδι κυριαρχίας.

Η ΑΕΚ είχε βρει ρυθμό, κυριαρχούσε απόλυτα στη μεσαία γραμμή και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Ο Πέκχαρτ έδωσε οντότητα στην επίθεση, οι εμπνεύσεις του Λάζαρου έκαναν τη διαφορά από δεξιά και η απελευθέρωση του Αραούχο έκαναν όλη τη δουλειά. Κάπως έτσι, ο Αργεντινός ανακάτεψε την άμυνα του Παναθηναϊκού και ήρθε από το οποίο προέκυψε η μείωση του σκορ από τον Λάζαρο.

Ο Χιμένεθ ρίσκαρε με τρίτη αλλαγή κατευθείαν και την είσοδο του Μπακασέτα, που πλέον πήρε θέση δίπλα στον Πέκχαρτ με τον Αραούχο να περνά αριστερά και τον Μάνταλο δεύτερο κεντρικό χαφ δίπλα στον Γιόχανσον. Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να ισορροπήσει με τη διπλή αλλαγή του 68’, που έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βγει από το καβούκι του.

Ωστόσο, εκείνη την ώρα που ο Παναθηναϊκός πίστεψε πως ήλεγχε την κατάσταση, μια υποδειγματική επίθεση της ΑΕΚ με απίστευτο πάσινγκ γκέιμ που διέλυσε την πράσινη άμυνα, με τον Λάζαρο να γυρνά στον Πέκχαρτ και εκείνος να καρφώνει την μπάλα στον ουρανό των διχτύων. Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί και να κάνει φάσεις, αλλά αντί να έρθει το τρίτο «κιτρινόμαυρο» γκολ σε μια αντεπίθεση, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με αντεπίθεση και γκολ του Μπεργκ.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63’ Μπακασέτας), Αϊντάρεβιτς (46’ Πέκχαρτ), Ροντρίγκες (46’ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Μάνταλος

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνες (85’ Μπουμάλ), Κουρμπέλης, Ζέκα, Εμποκού (68’ Λουντ), Κλωναρίδης (68’ Λέτο), Μπεργκ

Ο Παπαδόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Λαμπρόπουλο (21’), Σιμόες (35’), Βράνιες (38’), Βιγιαφάνες (12’), Ζέκα (48’), Βλαχοδήμο (70’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X