Η ΑΕΚ είναι ξανά εδώ

Η ΑΕΚ είναι ξανά εδώ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν φανερό εδώ και καιρό πως η ΑΕΚ έψαχνε μια νέα αρχή. Έναν τρόπο να σπάσει την γκαντεμιά και να δει ξανά με αισιοδοξία τη συνέχεια. Ο δρόμος θα είναι μακρύς, αλλά το πρώτο βήμα έγινε. Στην πρεμιέρα του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, η Ενωση έδειξε φρεσκάδα, πάθος και με ιδιαίτερα πειστικό τρόπο πήρε μια καθαρή νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες και γι’ άλλα γκολ, αλλά ίσως πιο σημαντικό ήταν πως δεν κινδύνευσε σε καμία στιγμή του ματς και είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, που έλειψε στα προηγούμενα ματς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στην πρεμιέρα του δεν επιχείρησε καμία έκπληξη. Επανέφερε την ομάδα σε διάταξη 4-2-3-1 (αυτή που ξέρουν καλύτερα από όλους), έβαλε τους παίκτες στις θέσεις που αισθάνονται καλύτερα και τους άφησε να παίξουν όπως μπορούν. Από το πρώτο λεπτό, η ΑΕΚ έγινε αφεντικό του αγώνα και δεν επέτρεψε στον Αστέρα να βγει από το καβούκι του και να πάρει ανάσα. Αυτό που έλειπε πάντως, ήταν το καθαρό μυαλό και η σωστή τελική πάσα για να φτάσει η Ενωση στον στόχο της και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Το θετικό αναμφίβολα, ήταν πως η ΑΕΚ είχε πλουραλισμό στο παιχνίδι της. Αναπτυσσόταν και από τις δύο πτέρυγες, πλαγιοκοπούσε την άμυνα του Αστέρα, έψαχνε το γκολ με ορθολογικό τρόπο. Μοιραία, θα γινόταν η ολοκληρωμένη προσπάθεια που θα έδινε το γκολ. Αυτή ήρθε στα μισά του ημιχρόνου, όταν ο Ντίντακ σέρβιρε από αριστερά την μπάλα και ο Πέκχαρτ με σεντερφορίσια κίνηση έστειλε την μπάλα να σκάσει στο έδαφος και έπειτα να προσγειωθεί στη γωνία του Ντοναρούμα.

Η ΑΕΚ είχε πετύχει αυτό που ήθελε. Εξίσου σημαντικό, πως η άμυνα – που δεχόταν γκολ στην παραμικρή πίεση μέχρι την περασμένη Τετάρτη – αντέδρασε εξαιρετικά. Είναι ενδεικτικό, πως σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας δεν είχε ούτε μία τελική προς την εστία του Μπάρκα, ενώ δεν μπόρεσε ούτε σε μια φάση να μπει και να γίνει απειλητικός. Βέβαια, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο γκολ στις 2-3 φάσεις που έκανε, για να βάλει περισσότερη ασφάλεια στο παιχνίδι της.

Ο,τι δεν πέτυχε η ΑΕΚ στα πρώτα 45’ για να καθαρίσει το παιχνίδι, το έπραξε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Μια όμορφη προσπάθεια του Μάνταλου, που συνδυάστηκε με τον Πατίτο και όπλισε από μακριά, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ντοναρούμα και έκανε το 2-0. Η Ενωση είχε πάρει πλέον και διαφορά ασφαλείας και πλέον μπορούσε να περιμένει τους φιλοξενούμενους και να ψάξει κάποιο γκολ σε αντεπίθεση.

Αλλωστε, ο Αστέρας ήταν σχεδόν ακίνδυνος επιθετικά. Και όποτε απαιτήθηκε, όπως στη φάση του 61’ και το σουτ του Καλτσά, ο Μπάρκας ήταν εκεί για να κλείσει κάθε κίνδυνο. Ο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι τον Αϊντάρεβιτς, με τον Σουηδό αυτήν τη φορά να παίζει σε ρόλο επιτελικού μέσου, μεταθέτοντας τον Μάνταλο στην αριστερή πλευρά, διατηρώντας το 4-2-3-1.  Η ΑΕΚ συνέχισε να επιβάλει δίχως κανένα πρόβλημα τον ρυθμό της, έστω και αν δεν υπήρχαν χώροι για να βγει σε αντεπιθέσεις.

Ο Αστέρας δεν ανοιγόταν και στο μεγαλύτερο μέρος του ματς η μπάλα βρισκόταν στο μισό γήπεδο των Αρκάδων, που δεν έφταναν ούτε με…αίτηση στην εστία του Μπάρκα, καθώς όλα σταματούσαν στους σούπερ Λαμπρόπουλο και Βράνιες. Και ειδικά το τελευταίο δεκάλεπτο, όταν έμεινε με δέκα λόγω τραυματισμού του Γκοντό, ήταν καθαρά διαδικαστικό. Ο Χιμένεθ διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον χρόνο και τις επιλογές που είχε και η ΑΕΚ έφτασε εύκολα στη νίκη.

 

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

 

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (87’ Βάργκας), Μάνταλος, Ροντρίγκες (65’ Αϊντάρεβιτς), Πέκχαρτ

Αστέρας Τρίπολης (Δ. Ελευθερόπουλος, 4-2-3-1): Ντοναρουμα, Μπέρτος, Χαμπντανί (71’ Κώτσιρας), Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς (46’ Τσιλιανίδης), Φαρίνια, Καλτσάς, Μανιάς (59’ Γκοντό)

Ο Σιδηρόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Πέκχαρτ (25’), Μπέρτο (68’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X