Τα σημεία υπεροχής της ΑΕΚ

Στο «μικροσκόπιο» οι 12 κόντρα στον Άρη
Photo Credits: INTIME

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πρώτος… τελικός της σεζόν έφτασε για την ΑΕΚ. Η Βασίλισσα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσει τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, με τη νίκη πρόκριση να βρίσκεται στο μυαλό όλων εντός των τειχών. Άλλωστε, δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα το οποίο να περνά από το μυαλό των παικτών του Γιούρι Ζντοβτς.

Η Ένωση έχει την ψυχολογία με το μέρος της, μετά τις καλές εμφανίσεις της τελευταίας εβδομάδας, ωστόσο άπαντες γνωρίζουν ότι δεν αρκεί μόνο αυτό. Τα -αγωνιστικά- πλάνα έχουν ήδη καταρτιστεί και άπαντες περιμένουν να γίνουν πράξη εντός παρκέ. Βεβαίως, σημαντικό ρόλο θα παίξει η… δύναμη πυρός της ομάδας, που είναι η περιφερειακή γραμμή της, καθώς η έλευση ΜακΓκραθ προσφέρει μία επιπλέον ποιοτική λύση.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε την σύγκριση των δύο ομάδων, μέσα από την αρχική πεντάδα, αλλά και τον πάγκο και το πόσο βοηθάει αυτός τόσο την ΑΕΚ, όσο και τους Θεσσαλονικείς.

Πεντάδα

Ρόκο Λένι Ούκιτς vs Ουίλ Κάμινγκς

Στο μαρκάρισμα αυτό υπάρχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Η εμπειρία του Ούκιτς είναι τέτοια που τον βοηθά να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις πάρα πολλές φορές. Έτσι, απέναντι στον Κάμινγκς, ο οποίος δεν είναι «καθαρός» play maker, αναμένεται να έχει το πάνω χέρι στη μεταξύ τους μονομαχία. Ο Κάμινγκς από την άλλη, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα γρήγορα πόδια του, όμως στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ η Ένωση δεν του έδωσε χώρο να… δράσει και δημιούργησε ευνοϊκές καταστάσεις στο παρκέ.

Μάικλ Ντίξον vs Μάικλ Τζένκινς

Δύο από τους πιο σημαντικούς επιθετικούς πυλώνες των ομάδων τους. Ο Ντίξον έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα εδώ, καθώς η συχνότητα με την οποία σκοράρει είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον Τζένκινς, που έχει καλή επαφή με το καλάθι μεν, όμως βγάζει τρομερή αστάθεια στο παιχνίδι του. Μέσα σ’ όλα, ο 26χρονος γκαρντ της Βασίλισσας δεν χρειάζεται να δει να μπαίνουν τα 2 πρώτα σουτ του για να «φτιάξει» ψυχολογία. Το… ένστικτο του «killer» είναι μέσα του, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι, όποτε εκείνος θέλει!

Κώστας Βασιλειάδης vs Βλάντο Γιάνκοβιτς

Ο «Βάσκος» από τη στιγμή που επέστρεψε στη δράση έχει βγάλει πολλή ενέργεια και δείχνει ορεξάτος. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως παιχνίδια σαν αυτό στο Αλεξάνδρειο τα ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά. Το φαρμακερό του σουτ αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της Βασίλισσας, την ίδια στιγμή που στην άμυνα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Βλάντο Γιάνκοβιτς. Ο διεθνής φόργουορντ του Άρη έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στο rotation της ομάδας και αναμένεται να ποστάρει αρκετές φορές, κάτι το οποίο συνηθίζει. Παράλληλα, αυτό που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί είναι τα σουτ που θα του δώσει (αν του δώσει…) η άμυνα της ΑΕΚ, όμως στο κομμάτι του σουτ το πάνω χέρι έχει -ξεκάθαρα- ο Βασιλειάδης.

Τζαουάντ Ουίλιαμς vs Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς

Ο Άρης παίρνει πάρα πολλά από τον Ντραγκίσεβιτς στο επιθετικό κομμάτι. Ο Σέρβος έχει ανεβάσει… στροφές σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν και έχει δώσει πράγματα τα οποία έλειπαν μετά τον τραυματισμό του Σανικίντζε. Από την άλλη, ο Ουίλαιμς αν και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε.. κάμψη, όσον αφορά την αγωνιστική παρουσία του, είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες του ρόστερ, καθώς πολλές φορές είναι η… προέκταση του προπονητή μέσα στο παρκέ. Παιχνίδια σαν αυτό τα έχει… φάει με το κουτάλι και μένει να βγάλει την εμπειρία του για μία ακόμα φορά στο παρκέ.

Δημήτρης Μαυροειδής vs Βασίλης Καββαδάς

Είναι μια «μάχη» που αναμένεται να παίξει κρίσιμο ρόλο στην αναμέτρηση. Ο «Μαύρο» έχει δείξει πως βρίσκει πάντα τρόπο να προσφέρει πράγματα στην επίθεση, παίζοντας με την εμπειρία και το μυαλό του, τα οποία είναι τα μεγάλα του »όπλα». Από την άλλη, ο Καββαδάς είναι μια από τις πιο μεγάλες απειλές του Άρη, λόγω της σωματοδομής του, καθώς τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει καταφέρει να εξελίξει το παιχνίδι του και παρά τον τραυματισμό του μπήκε… αμέσως στο πετσί του ρόλου του.

Πάγκος

Από τη μία πλευρά η ΑΕΚ διαθέτει παίκτες όπως οι Σάκοτα, Μιλόσεβιτς, Λαρεντζάκης, Ελονού, ΜακΓκραθ, που μπορούν να μπουν άμεσα στο rotation και να δώσουν λύσεις όποια στιγμή τους ζητηθεί! Από την άλλη ο Άρης βασίζει πολλά στον πάγκο του στους Ξανθόπουλο, Ζάρα, Μούρτο Μπάκνερ, Τσαϊρέλη, με τους δύο τελευταίους να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, ενώ οι δύο Έλληνες έχουν την εμπειρία, όμως δεν είναι ικανοί να πάρουν μόνοι τους ένα παιχνίδι. Παράλληλα υπάρχει και ο Σίμτσακ, ο οποίος έρχεται από τον πάγκο για τις ειδικές καταστάσεις και είναι παίκτης που χρήζει προσοχής. Όπως και να’χει, όμως, η Βασίλισσα έχει το πάνω χέρι, όσον αφορά τις λύσεις στον πάγκο, διαθέτοντας πολλούς παίκτες με εμπειρία!

Σε γενικές γραμμές…

Η μεγάλη «δύναμη» της ΑΕΚ θα είναι, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η περιφέρειά της. Ούκιτς και Ντίξον είναι το σημείο αναφοράς, όμως και η παρουσία του ΜακΓκραθ, αλλά και του Κώστα Βασιλειάδη, κάνουν την Ένωση ακόμα πιο δυνατή. Παράλληλα, με τον Ελονού η Βασίλισσα αποκτά «όγκο» για να… ματσάρει τους Μπάκνερ και Καββαδά, ενώ Σάκοτα και Μιλόσεβιτς είναι οι παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Εάν δε, η Ένωση καταφέρει να «εξουδετερώσει» τους Τζενκινς-Ντραγκίσεβιτς, τότε θα έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για νίκη-πρόκριση.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X