Απολογισμός, Μεταγραφές και... ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΜΟΝΟ!

Απολογισμός, Μεταγραφές και... ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΜΟΝΟ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του 2016. Όπως και να ‘χει, είναι ημέρες απολογισμού, είναι ημέρες που ο καθένας μας, κάνει την προσωπική του «ανασκόπηση» για τη χρονιά που μας αφήνει. Το ίδιο συμβαίνει και στην ΑΕΚ. Απολογισμός για τη χρονιά που φεύγει, στόχευση για αυτή που έρχεται.

Στο πρωτάθλημα, έχουν γίνει 12 αγωνιστικές και απομένουν άλλες 18. Κι όμως, οι πάντες ή σχεδόν οι πάντες, θεωρούν βέβαιο πρωταθλητή μίας ακόμα σεζόν, τον ΟΣΦΠ. Αυτό το γεγονός, από μόνο του, αρκεί και περισσεύει για να τοποθετεί αρνητικό πρόσημο στον απολογισμό του 2016 για τους διώκτες του, άρα και για την ΑΕΚ. Ο ΟΣΦΠ πήρε με άνεση το προηγούμενο πρωτάθλημα και για να χάσει το φετινό, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω.

Η ΑΕΚ, ωστόσο, έχει να καταγράψει την πολύ σημαντική επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς επίσης και το ότι είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε και μάλιστα δύο φορές, τον αήττητο από όλους τους υπόλοιπους, ΟΣΦΠ.

Κάθε κατάκτηση τίτλου αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και καταγράφεται στην ιστορία. Για την ΑΕΚ μάλιστα, η περσινή κατάκτηση Κυπέλλου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθ’ ότι έγινε με την άμεση επιστροφή της στις κατηγορίες όπου ανήκει. Συν φυσικά ότι την πέτυχε κόντρα στην ομάδα που αποτελεί τον ορισμό του κατεστημένου.

Το αρνητικό πρόσημο στο 2016, τοποθετείται λόγω των όσων έγιναν μετά το Κύπελλο ήτοι από τον Μάη κι έπειτα. Τα έχουμε καταγράψει πολλάκις, δεν προσφέρει κάτι το να τα επαναλάβουμε και σήμερα. Σημασία άλλωστε έχει να μην τα επαναλάβει η ΑΕΚ.

Και είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι η διοίκηση δείχνει το τελευταίο διάστημα, με τις πράξεις της και όχι με λόγια, ότι έχει κάνει τον προσωπικό της απολογισμό, έχει παραδεχτεί τα λάθη και τις παραλείψεις της και προσπαθεί να τα διορθώσει. Έχουν ήδη γίνει τέσσερις πολύ σημαντικές κινήσεις, δύο για άμεση βελτίωση (με Αϊντάρεβιτς και Βράνιες) και άλλες δύο για το ερχόμενο καλοκαίρι (με Γιακουμάκη και με Τσιντώτα). Κι έπονται, άλλες τέσσερις κινήσεις για άμεσα.

Μια είναι αυτή με τον Μεληκιώτη της Βέροιας, που προτιμήθηκε τελικά – και κατ’ εμέ καλώς – από τον Λάμπρου του Ηρακλή. Τον Μεληκιώτη τον είχαν σίγουρο στον ΠΑΟΚ και τον πήρε η ΑΕΚ, τον Λάμπρου τον είχαν σίγουρο στην ΑΕΚ και τον πήρε ο ΠΑΟΚ. Κερδισμένη βγαίνει η ΑΕΚ και το ξέρουν ήδη αυτό στον ΠΑΟΚ.

Παρεμπιπτόντως, διαψεύσεις σαν τη σημερινή για τον Λάμπρου, ότι δήθεν δεν ενδιαφέρθηκε η ΑΕΚ, αφενός είναι εντελώς ανούσιες και αφετέρου είναι αποδεδειγμένο ότι ενδιαφέρθηκε και μάλιστα έντονα. Αποδεδειγμένα, όπως γνωρίζουν πολλοί εντός ΑΕΚ. Αποδεδειγμένα κι επειδή το θέμα «έπαιξε» από τις αρχές Νοέμβρη, όπως κι εκείνο του Τουράμ της Κέρκυρας, σε πολλά Μέσα και φυσικά επί δύο σχεδόν μήνες, ουδέποτε διαψεύστηκε.

Τέλος πάντων. Η ΑΕΚ έχει επισήμως κάθε δικαίωμα να επιβεβαιώνει και να διαψεύδει ότι γουστάρει, αλλά δεν συνάδει ούτε με τη φιλοσοφία της, ούτε με το ήθος των ανθρώπων της, να διαψεύδει κάτι που αποδεδειγμένα υπήρξε.

Επανέρχομαι στα ουσιώδη για την ομάδα. Εκτός από τον Μεληκιώτη, η ΑΕΚ φουλάρει για επιθετικό (με τη «μάχη» μεταξύ Ντίας και Μπαχούι να μαίνεται), για κεντρικο χαφ (με τον Φεντερίκο Μπράβο να είναι το νέο όνομα που προστίθεται στη λίστα) ενώ δεδομένα θα κινηθεί και για αριστερό μπακ. Με αυτά και με αυτά, μιλάμε για μια χειμερινή μεταγραφική περίοδο, στην οποία η ΑΕΚ ενισχύεται με 8 μεταγραφές (!) κάτι που ομολογουμένως δεν το περίμενε κανείς!

Ο Γενάρης θα δείξει και θα κρίνει πολλά. Έξι αγώνες πρωταθλήματος και άλλους δύο Κυπέλλου, έχει να δώσει η ΑΕΚ. Προσέξτε πρόγραμμα: ΑΕΚ-Παναιτωλικός (4/1), Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (7/1), Λεβαδειακός-ΑΕΚ (10/1 – Κύπελλο πρώτο ματς), ΠΑΟ-ΑΕΚ (15/1), Παναιτωλικός-ΑΕΚ (18/1), ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης (22/1), ΑΕΚ-Λεβαδειακός (24/1 – Κύπελλο ρεβάνς), Ξάνθη-ΑΕΚ (28/1).

Δεν αντιπαραθέτω το πρόγραμμα των άλλων, γιατί το μείζον είναι τι θα κάνει η ΑΕΚ. Τι να το κάνεις να χάνουν βαθμούς οι άλλοι, αν είναι να συνεχιστεί αυτή η πίκρα με το να μην μπορεί να «σταυρώσει» δύο σερί νίκες, η δική σου ομάδα… Άντε να δούμε, λοιπόν.

Όλα όσα έγραψα παραπάνω, αλλά και γενικότερα όλα τα άλλα, είναι μηδαμινά μπροστά στο στόχο που θα πρέπει να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, από τον πρώτο κιόλας μήνα του νέου έτους. Αναφέρομαι φυσικά στην «Αγια-Σοφιά». Κι αυτή είναι η μόνη ευχή, που προσωπικά κάνω όσον αφορά στην ΑΕΚ για το 2017! Να ξεκινήσουν τα έργα για το ομορφότερο γήπεδο της ομορφότερης ομάδας του κόσμου! Τίποτα άλλο…

Να σας μπει καλά ο νέος χρόνος, να περάσετε όμορφα, μαζί με αυτούς που αγαπάτε και σας αγαπάνε πραγματικά. Αν έχετε σκοπό να πιείτε λίγο παραπάνω, να μην πάρετε αυτοκίνητο. Σάς εύχομαι ολόψυχα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Πάνω απ’ όλα, να έχετε υγεία! Και να μην στεναχωρηθείτε αν βγάλετε μια ρυτίδα παραπάνω στο πρόσωπο μέσα στο 2017. Σημασία έχει να αφαιρούμε ρυτίδες από την ψυχή μας! Να είστε σίγουροι ότι στο τέλος, κερδίζουν, το καλό, το δίκαιο και η αλήθεια! Να προσέχετε γιατί σας θέλουμε όλους καλά και το 2017! Προσωπικά, σας ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X