Ο μήνας που θα κρίνει τα πάντα

Ο μήνας που θα κρίνει τα πάντα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σας το έλεγα και πριν από μερικές μέρες. Αυτές οι τελευταίες στιγμές του χρόνου, είναι πάντα περίεργες. Ειδικά εάν πρόκειται για το 2016, μια κάκιστη χρονιά για τους περισσότερους. Η ΑΕΚ δεν αποτέλεσε εξαίρεση σε αυτήν τη διαδικασία. Υπήρξαν σημαντικές στιγμές, με κορυφαία την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά το γενικό πρόσημο εκτιμώ πως είναι αρνητικό. Αλλά ακόμα κι αυτό, κάνει ακόμα πιο μεγάλη την προσμονή για τον νέο χρόνο που έρχεται. Ειδικά από τη στιγμή που ξεκινάμε αμέσως με παιχνίδια που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Χωρίς να συγκρίνω τις δύο σεζόν, θα θυμάστε πως πέρυσι το χαρτί γύρισε με την αλλαγή του χρόνου. Κάτι περίεργα αποτελέσματα, οι ήττες εντός από Αστέρα και Λεβαδειακό, έγιναν παρελθόν και η ΑΕΚ βρήκε σε σημαντικό βαθμό τη φυσιογνωμία της. Αλλαξε η ψυχολογία με νίκες, μεταγραφές και όλα πήραν τον δρόμο τους. Φέτος, δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει τόσο δραστικά η κατάσταση. Είμαι πεπεισμένος πως θα χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός, αλλά δεν ξέρω πως θα είναι η ΑΕΚ.

Μπαίνουμε σε έναν χρόνο που με το καλημέρα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Θυμίζω, πως πριν τα Φώτα η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό, ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός περιμένει τον Αστέρα στο Φάληρο και ο Παναθηναϊκός πάει στα Χανιά για το ματς με τον Πλατανιά. Και χωρίς ανάσα, η ΑΕΚ πάει στην Τρίπολη, με τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει στην Ξάνθη και τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Κέρκυρα. Μεσολαβεί το ματς κυπέλλου, όπου η ΑΕΚ έχει την πιο δύσκολη αποστολή με τον Λεβαδειακό και συνεχίζει ο μαραθώνιος.

Μετά, έρχεται το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό του πολυδιαφημισμένου Ουζουνίδη και την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός θα πηγαίνει στα Χανιά για το ματς με τον Πλατανιά. Και «καπάκι» ο δεύτερος γύρος: η ΑΕΚ στο Αγρίνιο, ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός τον Πλατανιά. Την επομένη, η ΑΕΚ υποδέχεται Αστέρα, ο Ολυμπιακός Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός πάει στην Κέρκυρα. Οι ρεβάνς του κυπέλλου και κλείσιμο του μήνα με την ΑΕΚ να ταξιδεύει στην Ξάνθη, τον Ολυμπιακό στη Βέροια και τον Παναθηναϊκό μέσα με τον Λεβαδειακό.

Δεν θα μπω καν σε διαδικασία σκέψεων για τους βαθμούς που μπορεί να συγκεντρώσει η ΑΕΚ και που μπορεί να χάσουν οι άλλοι δύο. Και δεν το κάνω, αφ’ ενός επειδή η ΑΕΚ έριξε έξω κάθε υπολογισμό που μπορούσε να κάνει κάποιος στο ξεκίνημα της χρονιάς, πετώντας βαθμούς με απίθανους τρόπους. Και αφ’ ετέρου, επειδή με τον νέο χρόνο περιμένω να δω μια νέα ΑΕΚ, μια διαφορετική ομάδα που θα βγάλει χαρακτήρα και θα μπορεί να νικά κάθε παιχνίδι δίχως να πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

Πρόκειται πάντως για ένα διάστημα που μπορεί να φέρει τούμπα όσα έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Προφανώς και ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας, αλλά μόνο αν παρατήρησε κάποιος τον θόρυβο που έκαναν επειδή τους έτυχαν κάποια συνεχόμενα ματς εκτός έδρας, θα αντιληφθείτε πόσο αδύναμοι αισθάνονται. Ξέρουν πως όσα έκαναν στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην τύχη, στο ευνοϊκό πρόγραμμα και στη διαιτησία, αλλά αυτά δεν μπορούν να είναι εσαεί με μία ομάδα. Δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην ομάδα του Μπέντο, ξέρουν πως 1-2 κακά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν τούμπα την κατάσταση, με δεδομένο πως υπάρχουν και τα τρία ντέρμπι εκτός στον δεύτερο γύρο.

Και το αντίθετο βέβαια. Η γκαντεμιά δεν μπορεί να είναι μόνιμος σύντροφος της ΑΕΚ, όπως ήταν στο πρώτο μισό της χρονιάς. Οσα λάθη και αν εντοπίσει κάποιος, όσες αδυναμίες και αν υπήρχαν και καταγράφηκαν, αυτό που δεν μπορεί να παραγνωρίσει κάποιος είναι πως η ΑΕΚ πλήρωσε πανάκριβα και ένα προς ένα, όλα τα λάθη της. Αυτό δεν μπορεί να είναι μόνιμη κατάσταση και μπορεί να αλλάξει, ακόμα και από τα πρώτα ματς του Γενάρη.

Αλλωστε, η ΑΕΚ δείχνει πως προσπαθεί να λειτουργήσει με περισσότερη ποδοσφαιρική λογική. Εχει χαράξει συγκεκριμένο πρότζεκτ, επιχειρεί να δουλέψει με εκείνους που θέλουν να φορούν τη φανέλα της και μόνο, έκλεισε δύο μεταγραφές πριν καν αρχίσει η μεταγραφική περίοδος, προχωρά ολοταχώς και για νέες κινήσεις. Σίγουρα θα αποκτηθεί επιθετικός, εκτιμώ πως μπορεί να υπάρξει κίνηση και για αριστερό μπακ. Ετσι θα εμφανιστεί μια ομάδα που θα έχει διορθώσει πολλές από τις αδυναμίες της και θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την τύχη της. Και όπου τη βγάλει. Αρκεί, να δούμε ξανά μια ΑΕΚ που θα γεμίζει τον κόσμο με την εικόνα και την απόδοση της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X