Ηλία ρίχτο (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο χρόνος φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του. Μια χρονιά που είχε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων για την ΑΕΚ και έφερε τη μεγάλη στιγμή της κατάκτησης του κυπέλλου, αλλά και αρκετές απογοητεύσεις. Βλέπετε, η τάξη πραγμάτων που βρίσκεται αυτήν την εποχή στο τιμόνι της ομάδας, επιτάσσει κρίσεις και συγκρίσεις μόνο με το χρυσό παρελθόν της. Και ως εκ τούτου, ακόμα και η κατάκτηση του κυπέλλου, αποδείχθηκε ελάχιστη χαρά μπροστά στην δυναμική της ΑΕΚ και γι’ αυτό ξοδεύτηκε πολύ γρήγορα, δίχως να αφήσει πολλά πράγματα.

Ετσι κι αλλιώς, αυτό που μπορεί να συνειδητοποιήσει και ο πλέον σκληρός κριτής της νέας κατάστασης είναι πως έθεσε οριστικά και αμετάκλητα τέλος στην εποχή της μιζέριας και της σταδιακής απαξίωσης. Ακόμα και από τα πολλά λάθη που έγιναν σε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, δεν μπορεί να παραβλέψει κάποιος, ότι υπήρξαν άλματα προς τα μπροστά. Και μόλις επιβεβαιωθεί η αδειοδότηση για την έναρξη των εργασιών στο γήπεδο, τότε η ΑΕΚ θα κινείται πλέον με άλλες ταχύτητες, που όμοιες δεν θα έχουμε ζήσει όσοι δεν έχουμε αναμνήσεις πέραν του ’80.

Ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι πως η ΑΕΚ δείχνει πως μαθαίνει από τα λάθη της. Δεν λειτουργεί με εμμονές, δεν λειτουργεί με στόχο να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά την ουσία. Και σε αυτό το πλαίσιο γίνονται οι κινήσεις σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο. Με σκοπό όχι απλά να διορθώσουν λάθη που υπήρξαν στην ομάδα και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στη συνέχεια της σεζόν, αλλά κυρίως να δημιουργήσει τη βάση που θα μπορεί να μεγαλουργήσει από τη νέα περίοδο.

Είναι δεδομένο πως το τέλος εποχής θα κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μόλις μπουν οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια, όλες τις καταστάσεις που ταλαιπωρούν την ομάδα μέχρι και τώρα. Εχω πει και στο παρελθόν, πως η ΑΕΚ υποβιβάστηκε σε όλα τα επίπεδα. Και είναι τεράστιο πρόβλημα που θέλει πολλή και επίπονη προσπάθεια, για να πάψουν να δηλητηριάζουν την κατάσταση επίδοξοι ΑΕΚάρχες, νέοκοποι παραγοντοδημοσιογράφοι ή απλά ηλίθιοι που έχουν αποκτήσει νόημα στη ζωή τους γράφοντας στα σόσιαλ μίντια το μακρύ και το κοντό τους.

Το ενθαρρυντικό στη διαδικασία είναι πως τα πράγματα στην ΑΕΚ έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό. Είναι δεδομένη η διάθεση για το γήπεδο, είναι ξεκάθαροι οι στόχοι της ομάδας, σταδιακά αποκρυσταλλώνεται και μια αγωνιστική φιλοσοφία την οποία θα πρέπει να υπηρετούν απαρέγκλιτα όσοι εργάζονται στην ομάδα. Ο στόχος είναι να γίνει ξανά πράξη το σλόγκαν ΑΕΚ σημαίνει επίθεση, με μια ομάδα που θα παράγει θέαμα, θα χτίσει χαρακτήρα, θα παίρνει τίτλους.

Αυτήν την περίοδο, η ΑΕΚ γεννά ξανά ελπίδα στον κόσμο της. Εχει αποκτήσει παίκτες που φέρουν τη σφραγίδα του τεχνικού διευθυντή της και μόνο, λειτουργεί με κεντρική λογική σε όλα. Βρίσκει συνεχώς λύσεις και προχωρά. Με όσους θέλουν, όσους αντέχουν και όσους μπορούν να ανανεώσουν το ενδιαφέρον. Γιατί μη λησμονούμε, πως στο 2016 το ποδόσφαιρο είναι και σόου. Και ως τέτοιο, απαιτεί στους κανόνες του να υπάρχει και εναλλαγή προσώπων, να δημιουργούνται νέες προσδοκίες.

Ξέρετε, στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι πολύ σκληρά και ο ανταγωνισμός στα ύψη. Κάθε παίκτης ξέρει πως θα έχει μετρημένες ευκαιρίες για να δείξει πως μπορεί να σταθεί στις προσδοκίες, κάθε προπονητής αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται υπό κρίση σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς, θα πρέπει να αναδειχθεί μια νέα σημαία που θα μπορεί να είναι ο ηγέτης για όλους. Και μετά, παίκτες που θα μπορούν να προσφέρουν, να βοηθούν και να αλλάζουν συνεχώς, δίνοντας τη θέση σε καλύτερους.

Μέχρι τώρα, οι νεότεροι είχαμε να ζηλεύουμε για πολλά από όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Φρονώ, πως από εδώ και πέρα θα έχουμε να συζητάμε για όσα θα καταγράφει η ιστορία στη συνέχεια. Η ΑΕΚ θα μεγαλώσει ξανά, γίνεται ήδη το αντίπαλο δέος για τον δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να θέσει τέλος εποχής και στη χούντα που υπήρξε επί χρόνια στον χώρο. Λίγη υπομονή ακόμα και όλα γίνονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X