Όλοι χωράνε, όλοι πωλούνται και αγοράζονται

Όλοι χωράνε, όλοι πωλούνται και αγοράζονται
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχω γράψει πολλές φορές, πως μια σοβαρή ομάδα οφείλει να μην ασχολείται με τα «θέλω» των οπαδών της, ειδικά στα μεταγραφικά. Ακόμη πιο ειδικά στην Ελλάδα. Και ακόμη πιο ειδικά στην ΑΕΚ. Αλλά σπάνια το καταφέρνουν αυτό.

Ακόμη και ο Ολυμπιακός κατά καιρούς έχει «κόψει» παίκτες λόγω διαπίστωσης αρνητικού κλίματος στον κόσμο του, ενώ έχουμε και το πρόσφατο παράδειγμα του Ουζουνίδη, που τον είχαν κλείσει και τον άδειασαν λόγω αντιδράσεων.

Αναφέρομαι σε αυτό το θέμα, με αφορμή σχόλια που διαβάζω για την πληροφορία που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα, για περίπτωση να πάρει και κεντρικό – αμυντικογενές – χαφ η ΑΕΚ. Διάβασα πολλά σχόλια και αιφνιδιάστηκα από το ότι τα περισσότερα ήταν αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Α, θα πουλήσουν δηλαδή τον Σιμόες ή τον Γιόχανσον», «α και τι θα γίνει ο Γαλανόπουλος», «μα τόσους έχουμε», ήταν κάποια από αυτά, τα περισσότερα μάλλον. Τώρα πως γίνεται να λέμε «τόσους έχουμε» και μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου να ήταν πρώτο θέμα διαμαρτυρίας πως δεν πήραμε αμυντικό χαφ, μη μου ζητάτε να το εξηγήσω.

Το καλοκαίρι βέβαια αυτό λεγόταν περισσότερο με αφορμή και την ανησυχία για την κατάσταση του Σιμόες. Αλλά μήπως αυτή η ανησυχία έχει εκλείψει; Ο Σιμόες είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στα τελευταία τρία ματς, αλλά το πρόβλημα του παραμένει. Και έρχεται ένας Ιανουάριος μπροστά μας, με πρόγραμμα που δεν επιτρέπει ούτε σκέψη για ξεκούραση.

Επιπλέον, είναι δεδομένο πως οι ίδιοι που λένε τώρα «μα τι θα γίνει με τον Γαλανόπουλο», αν για κάποιο λόγο στην συνέχεια προκύψει θέμα με τα κεντρικά χαφ, θα λένε «ε, βέβαια, αφού για να μη δώσουμε λεφτά είπαμε θα στηρίξουμε τον Γαλανόπουλο, τι περιμένατε να γίνει…». Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.

Το πρόβλημα είναι αλλού, με αφορμή την συζήτηση για ενδεχόμενο να αποκτηθεί και κεντρικό χαφ. Και δεν αφορά μόνο τον κόσμο, για να μη γίνομαι και άδικος. Γιατί κάποιες από τις απόψεις που ανέφερα παραπάνω, υπάρχουν και εντός ομάδας.

Προσωπικά θεωρώ πως όταν σου δίνεται η ευκαιρία με τους όρους που θέλεις να πάρεις έναν παίκτη που τον θεωρείς εξαιρετική περίπτωση, δεν κοιτάς ούτε θέση, ούτε τίποτα. Τον παίρνεις. Και τα… ευχάριστα προβλήματα που δημιουργούνται μετά, αν δημιουργηθούν, ε, θα βρεις έναν τρόπο να τα αντιμετωπίσεις.

Όσον αφορά την κουβέντα, για το αν θα σημαίνει πώληση του Γιόχανσον ή του Σιμόες, ενδεχόμενη μεταγραφή κεντρικού χαφ, την θεωρώ αστεία. Πρώτον γιατί εξήγησα και πιο πάνω πως πιστεύω ότι κάθε καλός παίκτης με συμφέροντες όρους, έχει θέση στο ρόστερ μιας ομάδας που έχει υψηλές φιλοδοξίες, χωρίς να συνδέεται με κάποια άλλη εξέλιξη στο ρόστερ.

Δεύτερον, γιατί δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα με το να πωληθεί είτε ο Γιόχανσον, είτε ο Σιμόες, εφόσον η πρόταση είναι αυτή που πρέπει. Για να είμαι μάλιστα πιο ειλικρινής, θεωρώ πως αυτή η περίοδος, που ο Γιόχανσον έχει γράψει μια συμμετοχή σαν βασικός σε επίσημο ματς της Σουηδίας και άλλη μία στο τελευταίο της φιλικό και είναι εν ενεργεία δηλαδή στέλεχος … πρώτης σειράς, είναι η πιο κατάλληλη για να πωληθεί. Αν το συνδυάσω δε και με το ότι σε σύγκριση με πέρσι η σεζόν του είναι σε πιο… χαμηλούς ρυθμούς, ενισχύεται η πεποίθηση μου ακόμη περισσότερο.

Για τον Σιμόες δεν είναι τόσο ευνοϊκές οι συνθήκες, αλλά αν ερχόταν υποθετικά μια πολύ καλή πρόταση και παράλληλα είχες ήδη πάρει έναν παίκτη στην ίδια θέση που τον πιστεύεις πολύ, ποιο ακριβώς θα ήταν το πρόβλημα με το να πωληθεί ο Πορτογάλος; Ή ο οποιοσδήποτε παίκτης της ΑΕΚ, για να μην το κουράζουμε και πολύ.

Κλείνοντας, να κάνουμε μια αναφορά γενικότερα στα μεταγραφικά της ΑΕΚ, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι δύο κινήσεις που έχουν ολοκληρωθεί ήδη και η άλλη μία στην επίθεση που όποια και να είναι, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, σίγουρα θα έχουν άμεση επίπτωση στο προφίλ της ομάδας. Προς το καλύτερο, θέλουμε να πιστεύουμε όλοι και οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό υπάρχουν.

Η αίσθηση μου είναι πως η ΑΕΚ δεν θα σταματήσει με την μεταγραφή για την επίθεση. Και ο κεντρικός χαφ παίζει και πιστεύω πως είναι πολλές οι πιθανότητες για αριστερό μπακ.

Όπως επίσης θεωρώ πως δεν θα είναι μόνο ο Γιακουμάκης η πρώτη κίνηση από την ελληνική αγορά που κλείνει άμεσα ενόψει της επόμενης σεζόν. Περιμένω άλλη μία ή και δύο ανάλογες περιπτώσεις να κλείσουν μέσα στον Γενάρη, πάντα για να ενταχθούν στην ομάδα την επόμενη σεζόν και πάντα μιλάμε για Έλληνες. Ίσως και κάποιος να έρθει από τώρα. Μην ξεχνάμε ότι έχει κλείσει ήδη και ο Τσιντώτας.

Μιλάμε δηλαδή για μια διαδικασία που σταδιακά οδηγεί σε τομές στο ρόστερ της ΑΕΚ. Μια διαδικασία που συνοδεύεται και έχει σαν βασική προϋπόθεση, πως ήρθε η ώρα στην ΑΕΚ να ξεκαθαρίσουν ποια είναι τα υλικά που χρειάζονται ακόμη και ποια περισσεύουν, από την ομάδα που ξεκίνησε να φτιάχνεται στην Β’ Εθνική. Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται και τα αποτελέσματα θα τα βλέπουμε μπροστά μας τους αμέσως επόμενους μήνες.

ΥΓ1: Έπεσα έξω τελικά στην πρόβλεψη για τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Παναθηναϊκό, εξέλιξη που πρέπει να πω πως με αιφνιδίασε. Για πολλούς λόγους θεωρούσα πως δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση ο Λύμπε, αλλά τελικά την πήρε. Φαίνεται πως έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες για τεχνικός διευθυντής, παρά για ατζέντης.

Το σίγουρο είναι πως δεν εκπλήσσει. Με λίγα μόνο 24ωρα στον Παναθηναϊκό και να πάλι ο σχεδόν ξεχασμένος και στην Τρίπολη Κουρμπέλης, όπως και πριν δυο τρία χρόνια με την ΑΕΚ. Και ο Γιακουμάκης που τον είχε παίκτη σαν μάνατζερ και επίσης ήταν ο Λύμπε που ξεκίνησε την ιστορία της μεταγραφής του στην Ένωση, πέρσι το καλοκαίρι.

Πάντως για να πετύχει στον Παναθηναϊκό, θα χρειαστεί πολύ περισσότερα από το ποντάρισμα σε περιπτώσεις νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

ΥΓ2: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή. Κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, σε σχέση με την ενέργεια του Χρήστου Αραβίδη, στο ματς με τα Γιάννινα την περασμένη Δευτέρα. Αν και δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, κάτι προσωπικό δεν έχω, το παιδί δεν το ξέρω καν.

Αλλά με χαλάει πολύ αν τελικά αντιμετωπιστεί και αυτό το ζήτημα, ανεξάρτητα από το ποιον παίκτη αφορά, όπως αντιμετωπίστηκε και αυτό που έγινε με τον ίδιο αρνητικό πρωταγωνιστή και πάλι, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πολύ περισσότερο, γιατί όσοι έχουμε εικόνα για κάποια πρόσωπα και πράγματα, γνωρίζουμε θαρρώ πως ορισμένα πράγματα που έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο θέμα, εκφράζουν και την «γραμμή» του παίκτη. Και δεν είναι και άτοπα. Δεν είναι άτοπο να αναρωτιέται κανείς αφού η ΑΕΚ είναι ένα σοβαρό κλαμπ, αντιμετώπισε έτσι ένα σοβαρό παράπτωμα όπως αυτό του Αραβίδη με το Facebook.

Δεν είναι άτοπο να αναρωτιέται κανείς γιατί δεν τον έδιωξαν ή γιατί δεν τον διώχνουν τώρα και να αφήνονται και αιχμές πως ίσως δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν να του πληρώσουν την αποζημίωση. Μιλάω για πράγματα που διάβασα να γράφονται από συναδέλφους και είναι όντως βάσιμα σαν σκέψεις.

Ωστόσο με βάζουν στον πειρασμό να σκεφτώ πως κάπου απηχούν και την άποψη του ποδοσφαιριστή και έχουν και την μορφή μιας κάποιας… πρόκλησης προς την πλευρά της διοίκησης. Η οποία όμως δεν δείχνει να ανταποκρίνεται και ίσως και να μην την αντιλαμβάνεται. Ή να κάνει πως δεν την αντιλαμβάνεται.

Σε κάθε περίπτωση, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Και αν ισχύει μια φορά για τον Αραβίδη, ισχύει επί δέκα για την ΑΕΚ, αν αντιμετωπιστεί για οποιοδήποτε λόγο παθητικά και αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

ΥΓ3: Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά με υγεία. Σε όσους δηλαδή αξίζει να τους εύχεσαι κάτι τέτοιο και δεν έχουν κάνει ή δεν κάνουν κακό συνειδητά και προμελετημένα σε συνανθρώπους τους και ειδικά σε μικρά παιδιά, με οποιοδήποτε τρόπο. Γιατί έχω και αυτό το θέμα με τις ευχές. Δεν μου αρέσει να τις απευθύνω γενικώς σε όποιον με διαβάζει, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε διαβάζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X