«Η ΑΕΚ πήρε τον… μίνι Ζλάταν!»

Μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα ο Αϊντάρεβιτς (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η «Live Sport» επικοινώνησε με τον Βέλγο δημοσιογράφο Ντέιβιντ ντε Μιτενάερε της «La DH». Ασχολείται αρκετά χρόνια με το ρεπορτάζ της Σταντάρ Λιέγης, εκεί όπου αγωνίστηκε ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Γενάρη του 2014 και ξανά από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Φλεβάρη του 2015 έχοντας συνολικά 29 ματς, με 3 γκολ και 2 ασίστ.

Έτσι τα λόγια του Βέλγου δημοσιογράφου έχουν περισσότερη αξία αφού τον γνωρίζει και μπορεί να τον παρουσιάσει καλύτερα και πιο αξιόπιστα στο ελληνικό κοινό. «Είναι τεχνίτης παίκτης ο Αστρίτ, κομψός στις κινήσεις του στο γήπεδο και με το κεφάλι πάντα ψηλά να ψάχνει τον συμπαίκτη του. Είναι ο άνθρωπος για την τελική πάσα στην ομάδα του. Παίζει συνήθως πίσω από τον σέντερ φορ, ενώ έχει αγωνιστεί και δεύτερος επιθετικός στην περιοχή σε πολλά παιχνίδια. Κάποτε εδώ στην Σταντάρ Λιέγης τον έβαλε στα άκρα ο τότε προπονητής Γκάι Λουζόν και μετά το ματς ο Αιντάρεβιτς είπε σε συνέντευξη του «Επαιξε στα άκρα, είναι σαν να βάζεις μία μηχανή Ferrari σε αυτοκίνητο Peugeot». Φοβερή ατάκα του, που προκάλεσε ένταση. Το μειονέκτημα του Αϊντάρεβιτς είναι η ταχύτητα. Δεν είναι γρήγορος παίκτης. Εγώ πιστεύω πάντως ότι δεν τα κατάφερε σε αυτόν τομέα, διότι ποτέ του δεν έπαιξε πολλά συνεχόμενα ματς για να πάρει ρυθμό και δεν ένιωσε εμπιστοσύνη για ένα συνεχόμενο διάστημα.

Εκτός των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του, έχει ισχυρή προσωπικότητα και πρέπει να ξέρετε ότι στην Σουηδία και μετά εδώ στο Βέλγιο, τον φώναζαν «Μίνι Ζλάταν», εξαιτίας της έντονης και δυνατής προσωπικότητας του όπως έχει και ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ ντε Μιτενάερε για τον 26χρονο Σουηδό που εντόπισε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και τον έφερε ως ελεύθερο στην ΑΕΚ.

Το αλαλούμ με τους προπονητές και πως την «πλήρωσε» ο Αϊντάρεβιτς

Αναφορικά με την παρουσία του στην Σταντάρ Λιέγης και γιατί δεν… στέριωσε αγωνιζόμενος στο Βέλγιο αποκάλυψε «Ο Αστρίτ ήρθε στην Σταντάρ Λιέγης από την Νόρκεπινκ το καλοκαίρι του 2012. Σε μία περίοδο μεγάλης αστάθειας τότε για την ομάδα. Ο νέος τεχνικός Ρόν Γιανς επέμενε και έδινε συμμετοχές στον Αϊντάρεβιτς, παίζοντας 4-2-3-1 που ταίριαζε στον Σουηδό. Αλλά έφυγε μόλις μετά από 3 μήνες! Ο επόμενος τεχνικός ήταν ο Μιρτσέα Ρέντνιτς και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2. Ο Αιντάρεβιτς δεν χωρούσε πια και έτσι ήταν ένα από τα θύματα που δεν έπαιζαν. Μετά το τέλος της σεζόν 2012/13, ο Ρόλαντ Ντουχατέλε, πρώην πρόεδρος της Σταντάρ Λιέγης, αποφάσισε να μην κρατήσει στην ομάδα τον Ρέντνιτς. Πήρε για την θέση του προπονητή τον Γκάι Λουζόν που διατήρησε το 4-4-2 και έχοντας δίδυμο στην επίθεση τους Μπατσουαγί και Εζεκίελ, δεν έβαζε τον Αϊντάρεβιτς. Έμεινε μέχρι τον Γενάρη του 2014 στην ομάδα και μετά έφυγε για την Αγγλία και την Τσάρλτον, όπου ο τότε πρόεδρος της Σταντάρ ήταν ιδιοκτήτης της. Επαιξε και μάλιστα αρκετά στην Τσάμπιονσιπ, με την Τσάρλτον να θέλει να τον κρατήσει εν συνεχεία. Όμως αποφάσισαν να τον φέρουν πίσω στην Σταντάρ Λιέγης. Μετά από λίγο καιρό ο Λουζόν απολύθηκε και ο Ιβάν Βουκόμανοβιτς τον διαδέχθηκε στον πάγκο. Ο νέος προπονητής πίστευε πολύ στον Αιντάρεβιτς και του είχε πει ότι μαζί του θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Σταντάρ. Του έδωσε πολλές ευκαιρίες να παίξει, αλλά αρκετά γρήγορα απολύθηκε παρά τα καλά αποτελέσματα και τον διαδέχθηκε μετά ο Γιόσε Ρίγκα. Αυτός δεν έδωσε τελικά ευκαιρίες στον Αϊντάρεβιτςμ τελευταία φορά έπαιξε τον Γενάρη και έτσι έφυγε τον Φλεβάρη του 2015 για την πατρίδα του και την Χέλσινμποργκ».

Πάντως στην τελευταία του σεζόν στην Σταντάρ Λιέγης, ο Αϊντάρεβιτς είχε παίξει ως αλλαγή για 20 λεπτά στη νίκη των Βέλγων με 2-1 μέσα στην Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού για τα προκριματικά του Champions League (5 Αυγούστου 2014). Ματς που έδωσε την πρόκριση στην Σταντάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X