Στην Κέρκυρα, προέχει το εφικτό

Στην Κέρκυρα, προέχει το εφικτό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά το ματς της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, άκουσα και διάβασα πολλούς να αναφέρουν το «να μην καλυφθούν τα προβλήματα, επειδή το παιχνίδι είχε καλός τέλος». Απόρησα για να πω την αλήθεια, γιατί απλά αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν να «κρυφτούν» τα προβλήματα με την ΑΕΚ 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Δεν είχαμε ακόμη υπόψη μας πως το βράδυ της Κυριακής θα ήταν 7 οι βαθμοί. Αλλά και οι 7 πολλοί είναι.

Δεν έχουμε καταλάβει νομίζω πως δεν φαίνεται να προκύπτει από πουθενά πρόθεση εντός ΑΕΚ, να αναζητηθεί τρόπος να «κρυφτούν» τα προβλήματα. Και δεν νομίζω πως είναι και θέμα να ασχολούμαστε αυτό. Η εξέλιξη της σεζόν ως τώρα, δεν αφήνει περιθώριο για κάτι τέτοιο, οπότε ας μην αποπροσανατολιζόμαστε και άλλο.

Μάλιστα αυτό που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως η προσπάθεια να αλλάξουν πράγματα στον τρόπο λειτουργίας ειδικά στον σχεδιασμό γύρω από την ομάδα, σε λειτουργικά ζητήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος και ακόμη και στα ζητήματα των Ακαδημιών, έχει ξεκινήσει πριν ακόμη δημιουργηθεί το κλίμα που έφερε η κακή ως τώρα πορεία της ομάδας.

Άρα πρόθεση να «κρυφτούν» προβλήματα, μάλλον δεν υπήρξε ποτέ. Ίσως να υπήρχε μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού. Μάλλον υπήρξε για να λέμε την αλήθεια. Αλλά εδώ και τρεις μήνες περίπου, είμαστε σε μια διαφορετική διαδικασία. Της οποίας φυσικά τα αποτελέσματα, θα τα κρίνουμε στην πορεία της σεζόν και μέχρι το τέλος της.

Αυτή την στιγμή όμως, πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά που απαιτεί η πραγματικότητα. Αν κάτι μας άφησε σαν αίσθηση η προηγούμενη αγωνιστική, είναι πως … στο βάθος του τούνελ ίσως να υπάρχει φως. Πως ίσως δηλαδή, αν η ΑΕΚ καταφέρει να βρει αγωνιστική σταθερότητα, μπορεί η ιστορία για φέτος να μην έχει τελειώσει ακόμη. Το άφησε να εννοηθεί ακόμη και ο Ντέμης άλλωστε, στην τοποθέτηση που έκανε πριν μερικά 24ωρα και δεν έχει άδικο.

Επίσης, πρέπει να συγκεντρωθούμε στα εφικτά. Γίνεται πολύ κουβέντα για το κατά πόσο εμφανίζεται βελτιωμένη η εικόνα της ΑΕΚ στα τελευταία ματς, στο φιλικό με τον Ατρόμητο δηλαδή και με τον Πλατανιά, γιατί δεν βάζω την Καρδίτσα στην εξίσωση. Δεν γίνεται να την βάλω, βάσει το σχήματος που κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο. Να πούμε πράγματα σε ατομικό επίπεδο, ναι. Αλλά σε επίπεδο συνόλου, με βάση αυτό το ματς, είναι παράλογο.

Αυτή την κουβέντα για βελτίωση και την αναζήτηση στοιχείων από τα οποία να προκύπτει η δουλειά του Μοράις για να κρίνουμε, δεν την καταλαβαίνω. Αγνοεί βασικά δεδομένα. Όπως το ότι η ΑΕΚ έφτασε να είναι ένα συνονθύλευμα χωρίς κανένα αγωνιστικό προσανατολισμό. Όπως το ότι στο πρώτο στάδιο της παρουσίας του Μοράις, εδώ και καιρό δεν είναι σε θέση να δουλεύει με αυτό που όλοι ξέρουμε πως είναι ο βασικός κορμός.

Και όπως το ότι η τροπή που πήρε η σεζόν, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ψυχολογικό βάρος, το οποίο ξεπερνιέται μόνο από τα αποτελέσματα, με όποιο τρόπο και να έρθουν. Αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσουμε μετά να στεκόμαστε στο κατά πόσο φαίνεται η δουλειά του προπονητή και πόσο βελτιώνεται το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ.

Στην Κέρκυρα αύριο, θα πάει πάλι χωρίς να έχει τις καλύτερες δυνατές επιλογές της στο μέσο – επιθετικό κομμάτι. Ακόμη και ο Πατίτο, αναγκαστικά αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο της Καρδίτσας και θα πάει στην Κέρκυρα, έχοντας κάνει δύο από τις τρεις μέρες προπόνησης που μεσολάβησαν πρόγραμμα αποφόρτισης.

Το ματς έχει πάρα πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία, τέτοια που καθιστά αδύνατο, τουλάχιστον για μένα, το να ασχοληθώ με το αν θα παίξει καλή μπάλα η ΑΕΚ ή αν θα δούμε να βγαίνουν στοιχεία από τις προπονήσεις.

Μου αρκεί προς το παρόν, πως ακόμη και στο διάστημα που δεν έπαιζε καλά με τον Πλατανιά, διατηρούσε μια εικόνα συνοχής που δεν είχε με την προηγούμενη κατάσταση, όπως και το ότι είδα ένα γκολ από μια στημένη φάση, στην οποία οι τοποθετήσεις των παικτών, έδωσαν την εντύπωση πως δεν ήταν τυχαίες.

Δεν περιμένω αύριο αφορμή για να πω πως δεν υπάρχουν προβλήματα, να τα «κρύψουμε» που λένε κάποιοι. Περιμένω με δεδομένα αυτά τα προβλήματα, η ΑΕΚ να έχει όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, να είναι ομάδα και να έχει την αποφασιστικότητα για το τρίποντο, που τόσο πολύ χρειάζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X