Πατίτο: "Αν ήταν η χρονιά χαμένη, θα μάζευα τα πράγματα μου να φύγω!"

Η προπόνηση της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μία πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για την ΑΕΚ, λόγω των τελευταίων αποτυχημένων αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα και το -9 από την κορυφή, ο Πατρίσιο Ροντρίγκες δεν φοβάται να εξωτερικεύσει την πίστη του στην ομάδα.

Κρατώντας στα χέρια του το τρίτο εφετινό βραβείο, μετά από τα δύο του Αλμέιδα στην πρεμιέρα με την Ξάνθη (για το best goal της 10ης αγωνιστικής, το δεύτερο στο 2-2 με τον Ατρόμητο) ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός όχι μόνο υπεραμύνθηκε της επιλογής του το περασμένο καλοκαίρι να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του και για μία πολύ καλύτερη ΑΕΚ.

«Ναι, μπορώ να δεσμευτώ στους φιλάθλους μας για την άμεση βελτίωση της ομάδας. Πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τη γενική ιδέα και τη φιλοσοφία που θέλει να εισάγει στην ομάδα ο νέος προπονητής και πλέον προσπαθούμε να βγάλουμε στην πράξη, δηλαδή μέσα στο γήπεδο, αυτά που μας ζητάει» υποστήριξε ο Πάτο, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ΑΕΚ ως την καλύτερη ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί στην καριέρα του αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους αισθάνεται ήδη όμορφα και άνετα στους τέσσερις πρώτους μήνες στο νέο του περιβάλλον.

Ως προς το βραβείο που είναι το πρώτο της εν Ελλάδι καριέρας του; «Θα έρθουν κι άλλα! Είμαι σίγουρος! Και όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τους συμπαίκτες μου. Μαζί θα κατακτήσουμε πολλά τέτοια βραβεία στη συνέχεια του πρωταθλήματος»…

Ο Πατρίσιο Ροντρίγκες παραχώρησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο official match programme της ΠΑΕ ΑΕΚ για το σημερινό παιχνίδι με τον Πλατανιά.

-Σε θυμάμαι το περασμένο καλοκαίρι, όταν το βράδυ της 20ης Ιουλίου είχες έρθει για να υπογράψεις το συμβόλαιό σου με την ΑΕΚ, να είσαι εμφανώς χαρούμενος. Τέσσερις μήνες μετά παραμένεις το ίδιο ευχαριστημένος με την επιλογή σου;
-«Απόλυτα! Το λέω και το εννοώ! Πραγματικά αισθάνομαι το ίδιο, πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, ούτε το λέω γιατί πρέπει να το πω, αλλά αισθάνομαι πραγματικά ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στη μέχρι σήμερα καριέρα μου και νιώθω ήδη πάρα πολύ άνετα εδώ».

-Πώς το εννοείς αυτό;
-«Θα σου εξηγήσω πολύ απλά! Ενας ποδοσφαιριστής για να αισθάνεται άνετα και όμορφα σε μία ομάδα υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν. Είναι το σύνολο των συμπαικτών του μέσα στα αποδυτήρια, η διοίκηση, ο χώρος που ζει, το ευρύτερο περιβάλλον, οι φίλαθλοι… Νομίζω ότι έχοντας βρει όλα αυτά και κυρίως ένα πολύ ωραίο σύνολο συμπαικτών, αλλά και μία καταπληκτική σχέση με τον κόσμο της ΑΕΚ έχω αρχίσει και αισθάνομαι μοναδικά»!

-Από τον εαυτό σου μέχρι σήμερα και την απόδοσή σου είσαι ευχαριστημένος; Πώς κρίνεις τη μέχρι σήμερα προσαρμογή σου;
-«Μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος με την αρχή που έχω κάνει στην ομάδα, αλλά πάντα ο στόχος είναι να βελτιώνεσαι συνεχώς. Για αυτό δουλεύουμε και ελπίζω ότι θα καταφέρω να ανεβάσω κι άλλο την απόδοσή μου».

-Η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Τι περιθώρια βελτίωσης, εκτιμάς, ότι υπάρχουν;
-«Είναι λογικό οι φίλαθλοι να είναι απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα μέχρι τώρα. Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό! Aπό την πλευρά μου αυτό που μπορώ να πω είναι εδώ και μερικές εβδομάδες έχουμε έναν καινούργιο προπονητή, αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται μία ολόκληρη διαδικασία προσαρμογής για να υπάρξει και να φανεί η αλλαγή και η βελτίωση».

-Αισιόδοξος δηλαδή;
-«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι στο άμεσο μέλλον θα εμφανιστούμε κατά πολύ βελτιωμένοι»…

-Αλήθεια, πώς εξελίσσεται η συνεργασία σας με τον νέο προπονητή, ποιες είναι οι αλλαγές με τον κύριο Μοράις;
-Πιστεύω ότι έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τη γενική ιδέα και τη φιλοσοφία που θέλει να εισάγει στην ομάδα ο νέος προπονητής και πλέον προσπαθούμε να βγάλουμε στην πράξη, δηλαδή μέσα στο γήπεδο, αυτά που μας ζητάει. Ναι, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο από πλευράς προσαρμογής στα δεδομένα του κυρίου Μοράις».

-Στο μεταξύ η ομάδα έχει μείνει εννιά βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τουλάχιστον ως προς το πρωτάθλημα μιλάμε ήδη για μία χαμένη χρονιά… Πιστεύεις ότι μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος;
-«Ναι, ναι, σίγουρα! Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη ότι έχει από τώρα χαθεί αυτή η χρονιά. Και ειλικρινά σου λέω ότι αν συμφωνούσα, θα μάζευα τα πράγματά μου και θα έφευγα»!

-Εχεις αγωνιστεί στην καριέρα σου με καλές ομάδες και έχεις υπάρξει συμπαίκτης με σπουδαίους ποδοσφαιριστές! Πώς βλέπεις την ποιότητα του ρόστερ της ΑΕΚ;
-«Δεδομένα έχω παίξει με καλούς παίκτες μέχρι σήμερα. Συμπαίκτες που ανήκουν στην ποδοσφαιρική ελίτ όπως ο Βερόν, ο Ρομπίνιο, ή ο Νεϊμάρ. Μπορώ να σου πω, όμως, ότι και εδώ στην ΑΕΚ το επίπεδο και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών είναι εξαιρετικά υψηλό».

-Τι σου έχει κάνει μέχρι σήμερα θετική και τι αρνητική εντύπωση από την παρουσία σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
-«Το αρνητικό είναι η ανοργανωσιά που υπάρχει στο πρωτάθλημα! Το να μην ξέρεις πότε ξεκινά το πρωτάθλημα, πότε τελειώνει, αν παίζεις αυτή την Κυριακή ή αν τελικά δεν θα έχει παιχνίδι! Ολα αυτά χαλάνε την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος»…

-Το θετικό;
-«Σε σύγκριση με τη Βραζιλία που ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίστηκα μέχρι να έρθω στην Ελλάδα, ένας πολύ θετικός παράγοντας είναι το κλίμα της χώρας σας, που προσφέρει ιδανικές συνθήκες για ποδόσφαιρο! Αυτό που επίσης μου αρέσει είναι ότι λόγω των μικρών αποστάσεων δεν κουράζεται ο ποδοσφαιριστής από τα ταξίδια για τους αγώνες».

-Τελικά ποια είναι η αγαπημένη σου θέση μέσα στο γήπεδο;
-«Αριστερό εξτρέμ»!

-Πιστεύεις ότι θα έρθουν και άλλα τέτοια βραβεία;
-«Ελπίζω πολλά! Και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει μόνο για εμένα, αλλά και για οποιονδήποτε συμπαίκτη μου… Το ζητούμενο είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

-Στους οπαδούς της ΑΕΚ μπορείς να δεσμευτείς ότι θα παρουσιαστεί μία κατά πολύ καλύτερη ομάδα στη συνέχεια του πρωταθλήματος;
-Σίγουρα! Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X