Παρέλαση της ΑΕΚ στα Τρίκαλα με σούπερ λαό

Παρέλαση της ΑΕΚ στα Τρίκαλα με σούπερ λαό
Photo Credits: INTIME

Η φετινή ΑΕΚ είναι φτιαγμένη και ικανή για σπουδαία πράγματα. Αυτό το επιβεβαίωσε για ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ακόμα και κόντρα στα Τρίκαλα, όπου δεν ξεκίνησε καλά η αναμέτρηση και οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα (32-31), χάρη στην εξαιρετική άμυνά της, αλλά και την ικανότητα των παικτών της από την περιφέρεια, κατάφερε να άρει τη νίκη με 59-78 και να κάνει το 4Χ4 στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League! Εξαιρετική εμφάνιση από Ουίλιαμς, Βασιλειάδη και Σάκοτα, που ηγήθηκαν της προσπάθειας στο δεύτερο ημίχρονο.

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς τα Τρίκαλα δεν άφησαν σε κανένα σημείο του την ΑΕΚ να δημιουργήσει διαφορά, καθώς έβρισκε λύσεις με πολλούς τρόπους, στην επίθεση (9-9, 4’). Τα τρίποντα των Βασιλειάδη και Ντίξον έδωσαν λύσεις στην Βασίλισσα και μαζί το προβάδισμα (12-15, 7’). Ο Ντίξον είχε πάρει… μπρος με με δικές του προσπάθειες κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην Ένωση, στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, με 16-19. Σάκιοτα και Ιβάνοβιτς μπήκαν δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και αυτό βοήθησε την ΑΕΚ να δημιουργήσει διαφορά, έχοντας την άμυνα σε πολύ καλά επίπεδα (17-23, 13’). Οι γηπεδούχοι, ομως δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ και χάρη σε προσπάθειες του Μπιρούτα παρέμεναν ανταγωνιστικοί (25-26, 15’). Η ΑΕΚ διατηρούσε το προβάδισμα μεν, όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει, καθώς δεν είχε καθαρό μυαλό επιθετικά (28-31, 19’). Οι Τρικαλινοί, μάλιστα, κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό και με τους Καλογιαννίδη και ΜακΜίλαν να «εκτελούν» κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος με προβάδισμα (32-31).

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ βασίστηκε στους έμπειρους παίκτες στην επίθεση. Τζαουάντ Ουίλιαμς και Κώστας Βασιλειάδης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με την άμυνα να «σφύγγει» το προβάδισμα άλλαξε χέρια (36-41, 22’). Ο Ουίλιαμς ήταν ασταμάτητος στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου και με δικές του προσπάθειες, αλλά και τη βοήθεια των Βασιειάδη και Σάκοτα η διαφορά αυξήθηκε σε διψήφια επίπεδα (41-55, 26’). Μαυροειδής και Μιλόσεβιτς φώναξαν παρών στην αναμέτρηση, με την Βασίλισσα να διατηρεί το διψήφιο προβάδισμά της στο σκορ (45-59, 28’). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, όμως και χάρη σε Κάφεϊ και ΜακΜίλαν μείωσαν στο φινάλε της τρίτης περιόδου σε 52-61. Η ΑΕΚ είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και δεν τα άφηνε με τίποτα. Η Βασίλισσα βρήκε λύσεις από την περιφέρεια, αλλά και με την άμυνά της να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα κατάφερε να βάλει βάσεις νίκης (54-74, 34’). Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με την ΑΕΚ να φτάνει δια περιπάτου στη νίκη με 59-78, παραμένοντας αήττητη στο πρωτάθλημα!

Θυμηθείτε πώς μετέδωσε το enwsi.gr την αναμέτρηση στα Τρίκαλα, πατώντας εδώ.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 32-31, 52-61, 59-78.

Τρίκαλα (Καστρίτης): Κάφι 10, Μπιρούτα 9 (1), Μπάρλοου 9 (1), Καλογιαννίδης 1, Χότον 13, Μανωλόπουλος, Μακ Μίλαν 8 (2), Καραθανάσης 2, Καλλές 7, Βαρυτιμιάδης.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 4, Βασιλειάδης 14 (4), Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 10, Ουίλιαμς 14 (4), Σάκοτα 13 (2), Μιλόσεβιτς 4, Χαριτόπουλος, Ντίξον 11 (1), Ιβάνοβιτς 6 (1), Τσαλμπούρης.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X