Δεν τους μπλοκάρεις; Τρέξτους!

Δεν τους μπλοκάρεις; Τρέξτους!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επέμενα και επιμένω πως αν η ΑΕΚ στο φινάλε του πρώτου γύρου, βρίσκεται ακόμα πέριξ της κορυφής, έχει καλές πιθανότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αρκεί βέβαια να κάνει τα κουμάντα της στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και διορθώσει τα λάθη που έγινε το καλοκαίρι. Και για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, λέγοντας πέριξ της κορυφής, δεν εννοώ ούτε επτά, ούτε οκτώ, ούτε πολύ περισσότερο δέκα βαθμούς. Εννοώ στην χειρότερη, τους τέσσερις που είναι τώρα.

Επομένως, για να το κάνουμε και πιο λιανά, δεν βλέπω πως μπορεί να σωθεί η σεζόν, αν η ΑΕΚ δεν κερδίσει στην Τούμπα. Δεν βλέπω πως μπορεί να ισιώσει βαθμολογικά το πράγμα στη συνέχεια. Δεν βλέπω πως μπορεί να βρει η ομάδα ηρεμία. Δεν βλέπω πως μπορεί να γλιτώσει από ένα τσουνάμι εσωστρέφειας, το οποίο, μεταξύ μας, δεν θα είναι και πολύ παράλογο να φουσκώσει, χωρίς να μπορεί να προβλέψει ουδείς τι θα παρασύρει.

Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει στην Τούμπα. Ένας τρόπος για να το πετύχει αυτό, είναι να μπλοκάρει τα ατού του ΠΑΟΚ. Μπορεί να το κάνει; Με το πλάνο που φαίνεται να ετοιμάζει ο Μοράις, η απάντηση είναι όχι. Και είναι όχι για λόγους που άπτονται της ποδοσφαιρικής λογικής. Πέρυσι ο Ροντρίγκες του ΠΑΟΚ είχε στήσει ένα μικρό πάρτι απέναντι στον Γκάλο. Το ίδιο είχαν και όλοι οι εξτρέμ των αντιπάλων, σ’ όλα τα περσινά ντέρμπι. Πολύ απλά διότι ο Βραζιλιάνος δεν έχει ως δυνατό σημείο τα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Μάνταλος, που προορίζεται για το δεξί άκρο, δεδομένα θα δώσει περισσότερες βοήθειες απ’ ότι πέρυσι ο Μπουονανότε που έκανε το μπιμπελό. Όμως και πάλι αυτό δύσκολα θα είναι αρκετό. Αφήστε που εκτός από τον Ροντρίγκες, υπάρχει και ο Τζάλμα από την άλλη πτέρυγα και εκεί το θεωρώ απίθανο ο Πατίτο να δώσει βοήθειες στον Ντίντακ.

Φαντάζομαι πως ο Μοράις κάπως το έχει σκεφτεί και κάπως το έχει μελετήσει για το μπλοκάρισμα των δυο γρήγορων και επικίνδυνων άκρων του ΠΑΟΚ. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να ποντάρει σ’ αυτό. Αντιθέτως σ’ εκείνο που μπορεί να ποντάρει η ΑΕΚ, είναι στην δική της ποιότητα στην γραμμή κρούσης. Αντί δηλαδή να πρέπει ο Πατίτο να γυρίζει πίσω για να ντουμπλάρει με τον Ντίας πάνω στον Τζάλμα, να αναγκάσει τον Τζάλμα να γυρίσει πίσω για να ντουμπλάρει με το δεξί μπακ του ΠΑΟΚ πάνω στον Πατίτο.

Για να ξέρουμε και τι λέμε, καλοί και σφαιράτοι οι δυο ακραίοι του ΠΑΟΚ. Αλλά σε ποδοσφαιρική κλάση και ποιότητα δεν συγκρίνονται ούτε με τον Μάνταλο, ούτε με τον Πατίτο. Ούτε μπορεί να συγκριθεί η κλάση του Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης, μ’ αυτή του Αθανασιάδη. Ενώ παίκτη τόσο “φονιά”, όσο ο Μπακασέτας αν βρει χώρο και συνεργασίες, δεν έχει ο ΠΑΟΚ. Και μπορεί κανείς από τους επιθετικούς και μεσοεπιθετικούς της ΑΕΚ να μην είναι τόσο γρήγορος όσο οι ακραίοι του ΠΑΟΚ. Όμως και ο Πατίτο και ο Μάνταλος, ξέρουν καλά να παίξουν γρήγορα. Έχουν τον τρόπο να «τρέξουν» την αντίπαλη άμυνα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, όπου αντίπαλη άμυνα, βάλτε τον Βαρέλα και τον Μαλεζα.

Η ΑΕΚ έχει έναν τρόπο για να κερδίσει στην Τούμπα. Να πατήσει πάνω στην δικά της ατού και όχι να επιχειρήσει να μπλοκάρει αυτά του αντιπάλου. Άλλωστε το δεύτερο το έκανε και πέρυσι και λίγο έλλειψε να φάει πέντε γκολ στο ημίχρονο, το έκανε και φέτος στο Καραϊσκάκη και έφαγε τρια. Αν η ΑΕΚ μπει στην Τούμπα για να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να τρέξει, δεν θα έχει καλά ξεμπερδέματα. Αν τον τρέξει, μπορεί να τον κερδίσει.

Προφανώς όλο αυτό θέλει πλάνο. Δεν μπορεί να προκύψει μόνο από την κλάση του Μάνταλου ή του Πατίτο ή του Αλμέιδα. Εξάλλου αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα που είχε μέχρι τώρα η ΑΕΚ. Με εξαίρεση το ματς με την Ξάνθη, που η κλάση αυτών των παικτών το «καθάρισε», σ’ όλα τα υπόλοιπα η έλλειψη αγωνιστικού πλάνου έφερε χάος μέσα στο γήπεδο. Και αυτό το χάος κατάπινε και την ποιότητα και τα πάντα.

Εκείνο που φαίνεται είναι πως ο Μοράις δουλεύει για να έχει η ομάδα πλάνο. Και από τις οδηγίες που δίνει, καταλαβαίνω πως είναι ένα πλάνο με επιθετικούς προσανατολισμούς. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα μπορούν να πάνε οι παίκτες από το «κοντά οι γραμμές αλλά από τη μέση και πίσω», που δούλευαν εως τώρα με τον Κετσπάγια, στο «κοντά οι γραμμές αλλά από τη μέση και μπροστά», που θέλει ο Μοράις. Θα δείξει. Πάντως το πρώτο υπήρχε μόνο ως εντολή και το δεύτερο υπάρχει και με οδηγίες. Έχει διαφορά.

Και κάτι τελευταίο. Είναι απόλυτα λογικό, όταν όλοι οι επιθετικοί και μεσοεπιθετικοί είναι ετοιμοπόλεμοι, κάποιοι να μένουν εκτός αποστολής. Έτσι γίνεται στις μεγάλες ομάδες. Έχει αξιόλογους παίκτες, ακόμα και εκτός αποστολής. Δεν είναι όμως πολύ λογικό, να παίζει στο δίτερμα ένας ποδοσφαιριστής (Ζόριτς) που ξέμεινε διότι δεν βρήκε ομάδα για να φύγει και όχι αυτός (Πλατέλλας) που ήταν από τους κορυφαίους στα δυο από τα τελευταία επίσημα ματς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X