Ξόρκισε με τετράμπαλο το…κακό

Ξόρκισε με τετράμπαλο το…κακό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χρειάστηκαν 78’. Απαιτήθηκε να παίξει η ΑΕΚ με τη φωτιά, να υπάρχει άσχημο κράξιμο από την εξέδρα, να μπουν στο γήπεδο ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον. Η ΑΕΚ βρισκόταν σε συνέχεια των κακών εμφανίσεων, αλλά μέσα σε 15’ όλα γύρισαν τούμπα και ο κόσμος που έκραζε άρχισε να ζητά νίκη στην Τούμπα. Το καχεκτικό 1-0 που είχε μείνει ως εκείνη την ώρα και έκανε την Κέρκυρα να πιστεύει στη νίκη, μετατράπηκε σε θριαμβευτικό 4-0. Και ειδικά το τέταρτο γκολ, με τον τρόπο που μπήκε, δείχνει να ξορκίζει το κακό πνεύμα που ήταν εγκατεστημένο πάνω από την ομάδα.

Ο Μοράις είχε δείξει τις προθέσεις του να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες που είχαν παίξει αρκετά στα τελευταία παιχνίδια, να δώσει χρόνο σε κάποιους άλλους και παράλληλα να δοκιμάσει πράγματα. Ετσι, η ΑΕΚ παρατάχθηκε με διάταξη 4-4-2, έχοντας τους Πλατέλλα και Λάζαρο στις πτέρυγες, με τους Αραβίδη και Πέκχαρτ στην επίθεση. Ωστόσο, ήταν φανερό από το ξεκίνημα πως έλειπε ένας κουμανταδόρος από το παιχνίδι της ΑΕΚ, αν και τα πράγματα ξεκίνησαν σχεδόν ιδανικά.

Το γρήγορο γκολ του Γκάλο (7’), σε συνδυασμό με τη χαμένη ευκαιρία του Πέκχαρτ δύο λεπτά έπειτα, έδιναν την αίσθηση πως η ΑΕΚ θα έκανε επίδειξη δύναμης. Φευ. Από εκεί και πέρα, η Ενωση αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών. Δίχως κίνηση, χωρίς καθαρό μυαλό, με βεβιασμένες επιλογές, αδυνατούσε να ασκήσει πίεση στην άμυνα της Κέρκυρας που φαινόταν έτοιμη να παραδοθεί και να κάνει το λάθος. Αλλά κάποιος έπρεπε να τους πιέσει. Η τελευταία καλή στιγμή της ΑΕΚ ήταν το δοκάρι του Λαμπρόπουλου, φάση που υπήρχε και πέναλτι, αλλά δεν δόθηκε.

Το χειρότερο ήταν πως όσο περνούσε ο χρόνος, η Κέρκυρα αναθαρρούσε και περισσότερο. Η ΑΕΚ δεν είχε πλέον αδυναμία μόνο στη δημιουργία, αλλά και στην κατοχή της μπάλας, στη σωστή αμυντική λειτουργία. Οι φωνές αποδοκιμασίας από την εξέδρα γίνονταν ολοένα και πιο έντονες όσο περνούσε η ώρα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, η Κέρκυρα κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ, έστησε την μπάλα μόνιμα γύρω από την περιοχή του Μπάρκα και απειλούσε, έστω και με μακρινά σουτ. Ο κόσμος αποδοκίμαζε στην εξέδρα και ζητούσε από τους «κιτρινόμαυρους» να παίξουν μπάλα και το σφύριγμα του Κιοτζένη βρήκε την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια μέσα σε έντονο κράξιμο.

Ο Μοράις επέμεινε στην αρχική διάταξη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ωστόσο, βλέποντας πως η κατάσταση παρέμενε απελπιστική – εξαίρεση ένα σουτ του Πλατέλλα που μπλόκαρε ο Αραμπατζής – δεν άργησε να κάνει την παρέμβαση του. Είσοδος στο παιχνίδι για Γιόχανσον και Μάνταλο και παράλληλα μετατροπή του σχήματος σε 4-2-3-1, με τον Αραβίδη δεξιά και τον Λάζαρο αριστερά. Η ΑΕΚ βρήκε μια φρεσκάδα για ένα δεκάλεπτο, αλλά έπειτα και πάλι σκοτάδι. Αποδοκιμασίες, γκρίνια, δυσφορία στην εξέδρα.

Η ΑΕΚ χρειαζόταν καθαρό μυαλό και όταν το βρήκε, όλα έγιναν πολύ εύκολα. Στην πρώτη οργανωμένη επιθετική προσπάθεια του δευτέρου μέρους, οι Αραβίδης και Γκάλο έκρυψαν τη μπάλα από δεξιά, ο Βραζιλιάνος έβγαλε σέντρα πάρε βάλε και ο Λάζαρος από κοντά σκόραρε και έβγαλε τον εφιάλτη. Και λίγο μετά, με ένα γκολ ποίημα, ο Μάνταλος απόφυγε όλη την άμυνα της Κέρκυρας και σέρβιρε στον Πέκχαρτ που σκόραρε με τη σειρά του. Ως επιστέγασμα της αλλαγής κλίματος, ήρθε και το αυτογκόλ του Ντιόγκο στο φινάλε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ΑΕΚ.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ζ. Μοράις, 4-4-2): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Πλατέλλας (55’ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες (55’ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (86’ Ζόριτς), Αραβίδης, Πέκχαρτ

Κέρκυρα (Μ. Γρηγορίου, 4-2-3-1): Αραμπατζής, Γκόμες, Μοϊσε, Γρομιτσάρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Νταβίντ (46’ Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουαλά (67’ Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70’ Γεωργακόπουλος)

Ο Κιοτζένης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ανδρεόπουλο (25’), Ντιόγκο (63’), Μόϊσε (72’), Αρναρέλλη (90’+)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X