Μιλήστε τώρα ή σωπάστε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη Λάρισα έγινε αυτό που περίμενα. Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη, με παίκτες που είχαν πάθος και νεύρο, ήξεραν τι ήθελαν και το κυνήγησαν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Είναι αλήθεια πως η εικόνα δεν ήταν τέτοια που να ενθουσιάζει. Προφανώς, τα προβλήματα δεν λύνονται με μαγικό τρόπο. Ειδικά όταν σε ένα κρίσιμο σημείο στερείσαι εργαλεία με τα ονόματα των Σιμόες, Βάργκας, Πατίτο, Λέσκοτ. Παίκτες που μπορούσαν να είναι βασικοί, αλλά βρίσκονται στα πιτς.

Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες. Και την έκαναν με θετικό τρόπο. Η ΑΕΚ έπαιξε με επτά Ελληνες στην 11άδα, προσπάθησε και καμουφλάρισε αρκετές από τις αδυναμίες της. Αποψη μου είναι πως ο Τιμούρ ρίσκαρε υπέρ το δέον με το 4-3-3 και δεν βγήκε σε απόλυτο βαθμό, από τη στιγμή που ο Γιόχανσον παραμένει σκιά και ο Μπακασέτας ήταν εκτός παιχνιδιού. Απέμενε ένας Μάνταλος να τα κάνει όλα, αλλά δεν μπορεί να τα βάλει με μια ομάδα ολόκληρη.

Όπως και στο Καραϊσκάκη, όπως και με τον Ηρακλή, το πρόβλημα ήταν στο κέντρο. Η ΑΕΚ έχει το ταλέντο και τους παίκτες που ακόμα και με τόσες ελλείψεις μπορούν να της δώσουν γκολ. Χθες ήταν ο Πλατέλλας, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Αμυντικά υπάρχει αυτός ο κολοσσός που λέγεται Τσιγκρίνσκι, να δίνει άλλη σημασία στη θέση του αμυντικού. Το ζήτημα είναι στα χαφ. Η ΑΕΚ δεχόταν κατά κύματα επιθέσεις και δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα. Όπως συνέβη και στο Φάληρο, μπήκε στα καρέ της και είχε πρόβλημα. Η Λάρισα βέβαια δεν είναι Ολυμπιακός, αυτήν τη φορά η ΑΕΚ είχε και λύσεις και έτσι πήρε τη νίκη.

Είναι σαφές, πως το πάθος αρκετών παικτών ήταν σημαντικό για όσα συνέβησαν. Όπως και το κοουτσάρισμα του Κετσπάγια, που παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές συστημάτων από τον Αναστασιάδη, έκανε τις σωστές αλλαγές και στον χρόνο που έπρεπε (ενδεχομένως μοναδικό λάθος η αντικατάσταση του Πλατέλλα, αντί του Μπακασέτα, αν και θεωρητικά είχε υπόβαθρο με δεδομένο πως ο «Μπάκα» μπορεί να κρατά τη μπάλα καλύτερα).

Το ματς αυτό, όλη η αγωνιστική, ήρθε να με δικαιώσει απόλυτα για την άποψη που εκφράζω από την έναρξη της σεζόν. Οι διαφορές έχουν μειωθεί, οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, οι γκέλες θα είναι πολλές. Η ΑΕΚ νίκησε εκεί που έχασε ο Ολυμπιακός. Διέλυσε την ομάδα που νίκησε τον Παναθηναϊκό στο σπίτι του. Γκέλαρε με τον Ηρακλή, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν τον έκανε καλά παίζοντας για μια ώρα με δέκα παίκτες. Για να μην πω τι συνέβη με τον Λαμπρόπουλο το Σάββατο, θυμίζοντας ακόμα ποιος είναι ο δυνατός στο παιχνίδι.

Αυτό που περίμενα είναι πως η νίκη θα ηρεμούσε τα πάθη. Θα έφερνε ψυχραιμία, θα έδινε το έναυσμα για να πάει η ΑΕΚ ένα βήμα παρακάτω. Πως θα ένιωθαν, ότι έπραξαν σωστά με την παραμονή του Κετσπάγια, πως με τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα, θα πείθονταν και ο κόσμος πως το πράγμα δουλεύει. Φευ. Η ένταση που υπάρχει, οι αντιδράσεις – πολλές άδικες κατά τη γνώμη μου – συνεχίζονται, η παραφιλολογία καλά κρατεί.

Η ΑΕΚ είναι μέσα στους στόχους της. Η απώλεια της αφορά μόνο τους δύο βαθμούς με τον Ηρακλή, αλλά βλέπετε πως κάθε εβδομάδα ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος. Σε πολλά στοιχεία, το πρωτάθλημα θυμίζει εκείνα που ζούσαμε ως τη δεκαετία του ’80 με πολλές απώλειες για όλους. Και αυτό είναι καλό. Κυρίως για μια ομάδα που έχει δομές και δεν είναι εύθραυστη ψυχολογικά και ανέτοιμη για να διαχειριστεί κρίσεις και πίεση, όπως αποδεικνύεται η ΑΕΚ.

Το θέμα είναι απλό κατά την άποψη μου και δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Σήμερα κιόλας, η ΑΕΚ οφείλει να μιλήσει. Να αποφασίσει για το μέλλον και να το κάνει με τρόπο που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης. Να μιλήσει και να δώσει λύση που θα δίνει όραμα και προοπτική, που προφανώς αδυνατεί να δώσει ο Κετσπάγια. Να διορθώσει το λάθος, έχοντας βρει τον προπονητή που θα οδηγήσει το Σάββατο με τον Πανιώνιο και θα κάνει όσα πρέπει.

Είναι απαραίτητο η ΑΕΚ να μιλήσει τώρα. Εάν δεν μιλήσει, τότε θα πρέπει να σωπάσει. Αλλά – όπως έκανε και ο Πλατέλλας – να βάλει το δάχτυλο στο στόμα και να ζητήσει να σωπάσουν όσοι αγαπούν και νοιάζονται για την ομάδα. Να πειστεί και να πείσει πως ο Κετσπάγια είναι ο προπονητής που μπορεί να φέρει την επιτυχία και να υπάρξει προάσπιση της δουλειάς του, ώστε να μην αισθάνεται όπως οι χριστιανοί στην αρένα.

Κάθε άλλη σιωπή, θα κάνει εκκωφαντικό θόρυβο. Στη δική μου συνείδηση, η ΑΕΚ αντέχει να αλλάξει προπονητή και να πάει με υπηρεσιακό τον Παναγιωτάρα ή τον Δήμο για 2-3 παιχνίδια. Αυτό που δεν αντέχεται με τίποτα, είναι να συνεχίζεται η σπέκουλα γύρω από το θέμα του προπονητή. Και αυτό είναι μια διαδικασία που ανά τακτά χρονικά διαστήματα απασχολεί όλο τον οργανισμό ΑΕΚ. Αλλά για τώρα, οι λύσεις είναι δύο: ή μιλάς τώρα ή σωπαίνεις και υπερασπίζεσαι την επιλογή σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X