«Δυνατή και με αντίδραση η ΑΕΚ στη Λάρισα»

«Δυνατή και με αντίδραση η ΑΕΚ στη Λάρισα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επανέναρξη του πρωταθλήματος στέλνει την ΑΕΚ στης Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό, σε ένα παιχνίδι που φέρνει στο μυαλό πλούσιες αναμνήσεις.

Από περασμένες δεκαετίες, τότε που οι δύο ομάδες κέρδιζαν τίτλους και έπαιζαν ποδόσφαιρο που έκανε ολόκληρη την Ελλάδα να υποκλίνεται και να τους βγάζει το…καπέλο.

Ο Γιώργος Αγορογιάννης αγωνίστηκε και στις δύο, ράβοντας παράσημα στην «κιτρινόμαυρη» (δύο πρωταθλήματα) και «βυσσινί» (ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο) στολή. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» και ανέλυσε από την δική του οπτική γωνία το αυριανό ραντεβού μεταξύ των δύο άλλοτε ομάδων του στην «AEL FC Arena».

– Ποια είναι η εκτίμησή σου για το παιχνίδι Λάρισα – ΑΕΚ; Υπάρχει φαβορί και ποια θεωρείς πως είναι εκείνα τα σημεία που θα κρίνουν την έκβασή του;

«Το παιχνίδι έχει την ίδια δυσκολία και για τις δύο ομάδες. Η Λάρισα απέκτησε πολύ καλή ψυχολογία έπειτα από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και το βαθμό της ισοπαλίας στη Λιβαδειά.

Η ΑΕΚ μοιραία δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, μετά τη βαριά ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο σε τέτοια παιχνίδια οι μεγάλες ομάδες όταν έχουν πίεση βρίσκουν τον τρόπο να εμφανίζονται δυνατές και να βγάζον αντίδραση. Θεωρώ πως θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στην τακτική και στη δύναμη.

Η Λάρισα έχει δείξει πως δεν ανοίγεται. Περιμένει τον αντίπαλο και παίζει με ταχύτητα στην κόντρα. Υστερεί σε μέσους και επιθετικούς και δεν είναι ιδιαίτερα καλή αμυντικά. Η ΑΕΚ ασφαλώς και το γνωρίζει αυτό και θα επιδιώξει να χτυπήσει ανάλογα.

Όπως και η Λάρισα, έτσι και η ομάδα του Κετσπάγια βασίζεται περισσότερο στο σύνολο και λιγότερο στις ατομικές εξάρσεις των παικτών».

– Θα παίξει κάποιο ρόλο η απουσία των οργανωμένων οπαδών (Monsters) της Λάρισας απ΄το γήπεδο;

«Όχι δεν νομίζω. Ούτως η άλλως στο γήπεδο θα υπάρχει αρκετός κόσμος που θα κάνει φασαρία».

– Τι δυναμική προσφέρει στην ΑΕΛ η παρουσία του Αγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο;

«Ο Αναστασιάδης είναι ένας έμπειρος προπονητής και μετρ της ψυχολογίας. Στηρίζεται πολύ στην ψυχολογία και στην ομαδική δουλειά. Θέλει ένας παίκτης όταν μπορεί να σου αποδώσει για πέντε να σου βγάλει το πέντε. Ενας παίκτης του επτά να προσφέρει για επτά μέσα στο γήπεδο. Με λίγα λόγια θέλει να παίρνει το 100% των δυνατοτήτων τους».

– Τι…γεύση σου αφήνει η ΑΕΚ με βάσει τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της;

«Υπάρχουν καλοί παίκτες και χτίζεται μια καινούργια ομάδα. Η ΑΕΚ βαδίζει με την συνταγή που ακολούθησε πριν από 20 χρόνια, δημιουργώντας εκείνη την μεγάλη ομάδα που σάρωσε τους τίτλους και έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ο υγιής Αλμέιδα μπορεί να παίξει το ρόλο του ηγέτη και να σηκώσει στις πλάτες του την ομάδα.

Ο Μάνταλος είναι ένας φοβερά έξυπνος παίκτης. Διαθέτει την ικανότητα για 90 λεπτά να βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι. Ξέρει να κινείται σε όλους τους χώρους του γηπέδου, είναι πειθαρχημένος και σοβαρός. Προσφέρει πολλά πράγματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, έχει χάρισμα στην πάσα και δεν λείπει το γκολ απ΄το ρεπερτόριο του.

– Πολύ κουβέντα έγινε μετά τη βαριά ήττα απ΄τον Ολυμπιακό για τη συνέχιση ή μη της συνεργασίας με τον Κετσπάγια…

«Φαίνεται πως υπάρχει ένα θέμα με τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος μάλλον δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη και δεν έχει χτυπήσει τις…χορδές των παικτών. Δείχνει κάπως απόμακρος και όχι τόσο επικοινωνιακός. Σίγουρα κι αυτός θα διακατέχεται από μεγάλο άγχος, καθώς θέλει να δείξει πράγματα και να καθιερωθεί».

– Θα επηρεάσει ή όχι το «ναυάγιο» της ΑΕΚ στο Φάληρο την απόδοσή της στα παιχνίδια που ακολουθούν αρχής γενομένης απ΄αυτό με την Λάρισα;

«Θεωρώ πως δεν θα την επηρεάσει. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες δεν στέκονται σε ένα αποτέλεσμα. Ξέρουν πως θα διαχειριστούν μια ήττα και να την ξεπεράσουν. Στην προκειμένη περίπτωση βοήθησε και η διακοπή του πρωταθλήματος και ο χρόνος που πέρασε. Ισως είναι καλό για την ΑΕΚ που αυτή η βαριά ήττα ήρθε στο ξεκίνημα, γιατί θα την κάνει να δει τις αδυναμίες και τα λάθη της».

– Μπορεί η ΑΕΚ να παραμείνει ανταγωνιστική μέχρι το τέλος στο κυνήγι του πρωταθλήματος;

«Με τις κατάλληλες προσθήκες τον Ιανουάριο που θα την ενισχύσουν σε θέσεις – κλειδιά και θα προσδώσουν βάθος στο έμψυχο δυναμικό ασφαλώς και μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο».

– Η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη τον οποίο έζησες την εποχή της θητείας σου στην ΑΕΚ αποτελεί εχέγγυο για μελλοντικές επιτυχίες;

«Σαφώς και αποτελεί αν δούμε το παρελθόν και την ιστορία του συγκεκριμένου προσώπου στην ομάδα. Όταν ανέλαβε πριν από πολλά χρόνια την ΑΕΚ, δημιούργησε μια ομάδα που τη ζήλευαν όλοι οι αντίπαλοι και έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Θυμάμαι πως τότε που ήμουνα κι εγώ στην ΑΕΚ, υπήρχε μια άψογη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα. Οι παίκτες είχαμε μια σιγουριά και ο κάθε ένας είχε το ρόλο του χωρίς να μπαίνει ο ένας στα…χωράφια του άλλου».

– Κλείνοντας, υπάρχει κάποιο παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Λάρισα που να σου έχει μείνει πιο έντονα χαραγμένο στη μνήμη;

«Το ματς που δεν πρόκειται να ξεχάσω είναι το ΑΕΚ – Λάρισα στο Κύπελλο. Επειτα από δύο δικές μου σέντρες στο 119΄και στο 120΄της παράτασης, οι Δημητριάδης και Μητρόπουλος έβαλαν ισάριθμα γκολ το 0-1 έγινε 2-1 και η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρόκριση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X