Ικανοποίηση στην ΑΕΚ απο τις εξελίξεις

Τα δεδομένα που προκάλεσε η προσφυγή του Βίκτωρα Μητρόπουλου, με την οποία πέτυχε αναβολή των εκλογών για δύο μήνες και ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, μελετούν στην ΑΕΚ. Αναμφίβολα, πρόκειται για εξέλιξη που ανατρέπει τα δεδομένα, σε χρονική στιγμή που τα πάντα έδειχναν πως στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου θα υπήρχε ανατροπή του υπάρχοντος σκηνικού. Ενδεικτικό και έμμεση παραδοχή της ήττας του συστήματος είναι πως οι δύο επιδιαιτητές που εκπροσωπούν την ΕΠΟ στη σύνθεση του διαιτητικού δικαστηρίου ψήφισαν υπέρ της προσφυγής Μητρόπουλου, ξέροντας πως παραβιάζει το αυτοδιοίκητο. Αλλά έμμεσα, αποδέχθηκαν πως δεν είχαν τύχη εάν γίνονταν εκλογές.

Βέβαια, παρά την αναταραχή που έφερε η δικαίωση της προσφυγής του Μητρόπουλου, τίθεται άμεσα θέμα παραβίασης του καταστατικού της ΕΠΟ κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της ΦΙΦΑ και τον ερχομό κλιμακίου της στην Αθήνα. Και αυτό γιατί ο Μητρόπουλος επιθυμεί να διενεργήσει εκλογές με βάση τον αθλητικό νόμο του Γιώργου Ορφανού του 2005, που πρόβλεπε ευρύτατο σώμα εκλεκτόρων στις εκλογές της ΕΠΟ και στην ουσία αυτό να αποτελείται από τα σωματεία και όχι από εκπροσώπους των ΕΠΣ. Ωστόσο αυτός ο νόμος ποτέ δεν τέθηκε σε ενέργεια, γιατί τότε είχε έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ και είχε απειλήσει με άμεσο αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, λόγω παραβίασης του αυτοδιοίκητου.

Σημαντική παράμετρος είναι πως ο Αλέξης Δέδες, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διοικούσα επιτροπή, αν και ήταν προτεινόμενος από την πλευρά Μητρόπουλου. Αλλωστε, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τις προθέσεις του Βίκτωρα. Πρόκειται για παράγοντα έμπειρο, που πολλές φορές αλλάζει στάση και θέση και δεν πιάνεται…φίλος. Και βέβαια, ουδείς ξεγελιέται από την ομαδική επίθεση που δέχθηκε ο Μητρόπουλος από κόκκινα ΜΜΕ, καθώς πολλές φορές αυτός είναι τρόπος να «ξεπλένουν» καταστάσεις. Όπως και να έχει, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες.

O Insider

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X