Δυστυχώς έπαθε, ευτυχώς έμαθε

Δυστυχώς έπαθε, ευτυχώς έμαθε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η χθεσινή ΑΕΚ ήταν μια μέτρια επιθετικά ομάδα, που δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» μια ταμπουρωμένη ομάδα που δεν είχε άλλο τρόπο να σταθεί στο ΟΑΚΑ.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια το γνώριζε εδώ και μέρες. Οι παίκτες του το ίδιο. Όπως γνώριζαν ότι θα λείπει ο ποιο ποιοτικός μέσος και ιθύνων νους της ΑΕΚ (Μάνταλος), όπως ήξεραν ότι θα λείπει και ο killer της περιοχής (Αλμέιδα). Ολοι το ήξεραν, αλλά…

Και για 90 λεπτά η ΑΕΚ ξενέρωσε σαν οργανισμός λίγο πριν πατήσει κορυφή. Και ξενέρωσε και τον κόσμο της που το πίστεψε…

Η ΑΕΚ τα γνώριζε όλα αυτά και μπήκε… αδιάβαστη στο γήπεδο. Ακατανόητο και ανεπίτρεπτο. Ο Μπακασέτας δεν μπορεί να κάνει αυτά που μπορεί ο Μάνταλος. Μπορεί να κάνει άλλα, τα οποία είναι γνωστά και τα οποία «χάνει» η ΑΕΚ όταν τον μπερδεύει με άλλα καθήκοντα. Ο Πατίτο χθες είχε ευθύνες στην πλάτη του, στηρίχθηκαν πολλές φάσεις πάνω του, ακόμη και οι συμπαίκτες του, αλλά δεν έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί και να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα αν δεν έχει τον Μάνταλο δίπλα.

Ο Πέκχαρτ… άδειασε την περιοχή με την παρουσία του, η χαρά της άμυνας του Ηρακλή με τους ψηλούς στόπερ που καθάριζαν εύκολα και άνετα όταν έμπαινε η μπάλα στο κουτί. Ο Βάργκας για 45 λεπτά κατάφερε να ξανα-δείξει ότι όταν είναι βασικός και περιμένουν από τον Βενεζουελάνο να κάνει την διαφορά, συνήθως δεν…

Τα στημένα… τραγωδία. Όποιος και αν εκτέλεσε στημένο… κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται πια) να μην φέρει την μπάλα σε σημείο απειλής από τους υψηλόσωμους παίκτες (Πέκχαρτ, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Γιόχανσον, Μπακασέτα).

Μάλιστα, με εκνευριστική συνέπεια, όλα τα στημένα στο β’ ημίχρονο ήταν μέχρι το πρώτο δοκάρι. Νισάφι.

Οι τρεις αλλαγές έδωσαν νεύρο και ενέργεια, αλλά όχι ουσία. Και αυτό διότι ο Βάργκας ήταν κακός και ο Πέκχαρτ αδιάφορος σε προσφορά. Ο Πλατέλλας δεν μπόρεσε να πάρει πρωτοβουλίες όντας καλά κλεισμένος, ο Λάζαρος τις πήρε αλλά ήταν εμφανώς ανέτοιμος δυστυχώς και ο Αραβίδης έπαιζε μόνος εναντίον όλων.

Ο Κετσπάγια δεν δούλεψε το ματς στην επιθετική λειτουργία, για το πώς θα «ανοίξει» η ΑΕΚ την αντίπαλη άμυνα χωρίς τον Μάνταλο. Διότι καλώς ή κακώς είναι ότι πιο ποιοτικό έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της, με αρχηγικές τάσεις, έτοιμος να πάρει ευθύνες και να κάνει… μάγκες τους παίκτες του, έχοντας και το συν της εκτέλεσης.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο οικτρό 6/36 γεμίσματα χθες στο ΟΑΚΑ. Ναι, καλά διαβάσατε. Δύο ο Μπακασέτας και 1/6 ο Πατίτο (!) που πολλές φορές είχε… συμπεριφορά αλάνας στο χορτάρι.

Στην πρεμιέρα με την Ξάνθη η ΑΕΚ με τον Μάνταλο να έχει 2/2 γεμίσματα και ο Πατίτο δίπλα του απελευθερωμένος (3/4) είχε συνολικά 8/14, ενώ στη Βέροια πάλι με τον Πατίτο (2/2) στο πλάι του Μάνταλου το ποσοστό έγινε 7/22.

Η ΑΕΚ έπαθε και έμαθε. Τι; Ότι δεν ήξερε τι να κάνει χωρίς τον Μάνταλο. Και τώρα πρέπει (έστω τώρα) να μάθει να παίζει και χωρίς τον αρχηγό της, που είναι αμφίβολος για το ντέρμπι της Κυριακής (άλλωστε δεν μπορεί να παίζει πάντα βασικός σε όλα τα ματς Πρωταθλήματος – Κυπέλλου). Αν και η φιλοσοφία και η λογική κόντρα στον Ολυμπιακό θα έχει διαφορές συγκριτικά με τα τρία πρώτα ματς.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ δυστυχώς έπαθε. Ευτυχώς έμαθε νωρίς και έχει τον χρόνο να το δουλέψει και να το διορθώσει. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχει ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της. Ένα ματς την εβδομάδα.

Ευτυχώς είναι (πολύ) νωρίς…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X