Η ιστορία της μάσκας: Λεβαντόφσκι, Λουκάς και τώρα… Μάνταλος

Η ιστορία της μάσκας: Λεβαντόφσκι, Λουκάς και τώρα… Μάνταλος
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το κάταγμα στην μύτη και η άμεση ανάταξη του δεν είναι σπάνιο  φαινόμενο στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο, εκεί όπου υπάρχουν πολύ δυνατές μονομαχίες. Η ιατρική έχει… ξεφύγει εδώ και χρόνια και πλέον μπορούν αθλητές που έχουν χτυπήσει στην μύτη και έπαθαν ζημιά, να μπορούν να αγωνιστούν μέσα σε λίγες ημέρες με μάσκα.

Κάτι που θέλει να πετύχει και τώρα ο Πέτρος Μάνταλος που χτύπησε την περασμένη Τετάρτη και θέλει να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη.

Η ιστορία της… μάσκας έχει πολλούς πρωταγωνιστές. Πέρυσι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πριν το ματς με την Κηφισιά εκτός έδρας, παραμονή του αγώνα έπαθε κάταγμα και έγινε άμεσα ανάταξη. Φόρεσε την επόμενη μέρα μάσκα και αγωνίστηκε στο Ζηρίνειο.

Τον Μάιο του 2015 ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε υποστεί κάταγμα στην μύτη και την άνω σιαγόνα. Με την μάσκα έκανε προπόνηση και έπαιξε κανονικά στον ημιτελικό του Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Το ίδιο έκανε το 2013 ο Σταφυλίδης του ΠΑΟΚ για να παίξει στα πλέι οφ της Super League, πρόπερσι ο μπασκετμπολίστας Βασίλης Ξανθόπουλος, ενώ o Κώστας Καϊμακόγλου έπαιξε στο Eurobasket 2013 με μάσκα σε όλα τα ματς του τουρνουά.

Μάλιστα, για αυτή την μάσκα ο Καϊμακόγλου είχε πει σε συνέντευξη του τότε «Είμαι τυχερός γιατί η συγκεκριμένη κατασκευάστηκε ακριβώς στα μέτρα μου σε χρόνο – ρεκόρ. Αμέσως μόλις τραυματίστηκα στο Στρασβούργο άρχισα την έρευνα στο διαδίκτυο. Έψαξα να μάθω από πού είχαν προμηθευτεί ο Ριπ Χάμιλτον και ο Κόμπι Μπράιαντ τις μάσκες τους, αλλά η εταιρία εδρεύει στις ΗΠΑ και δεν προλαβαίναμε. Άκουσα ότι ένας ειδικός στο Μιλάνο είχε φτιάξει μια για έναν ποδοσφαιριστή και με τη βοήθεια του κόουτς Τρινκιέρι την παραγγείλαμε, αλλά μόλις τη φόρεσα και επιχειρούσα να στρέψω το βλέμμα μου πλάγια ζαλιζόμουν, με αποτέλεσμα να την επιστρέψουμε. Τελικά βρέθηκε ένας άνθρωπος στους Αμπελόκηπους, ο οποίος μου πήρε μέτρα και την έφτιαξε από ανθρακόνημα σε χρόνο μηδέν. Το κακό ήταν πως η ανάταξη που έκανα στο Στρασβούργο δεν πέτυχε και χρειάστηκε να ξαναγίνει εις διπλούν στην Αθήνα. Μεγάλη ταλαιπωρία».

Για το θέμα με τα κατάγματα στην μύτη ο ειδικός ορθοπαιδικός χειρούργος Δρ. Νικόλαος Κουκουλιάς έχει πει «Για τα παρεκτοπισμένα κατάγματα χρειάζεται ανάταξη η οποία μπορεί να γίνει ακόμα και 10-15 ημέρες μετά το χτύπημα. Η ανάταξη μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειασθεί γενική αναισθησία. Ο έλεγχος της αιμορραγίας μπορεί να είναι δυσχερής και να απαιτηθεί επιπωματισμός.  Η επούλωση του κατάγματος ολοκληρώνεται στις 3-6 εβδομάδες περίπου. Μέχρι τότε, η επιστροφή σε αθλήματα επαφής είναι ασφαλής μόνο με ειδική προστατευτική μάσκα».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X