Είδαν και τον... άλλον Κετσπάγια

"Υπάρχει ακόμα ο χρόνος για ενίσχυση" (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αιφνιδιάστηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ, όταν στην προπόνηση της Τρίτης ο προπονητής τους, για πρώτη φορά από την μέρα που ήρθε στην ομάδα, τους άνοιξε κουβέντα εκτός αγωνιστικού. Ο Κετσπάγια ήρθε από την Κύπρο κουβαλώντας την φήμη του προπονητή, που δεν αφιερώνει και πολύ χρόνο σε προσωπικές επαφές με τους παίκτες του. Και την δικαίωνε ως τώρα στην ΑΕΚ.

Η είδηση που αποκαλύψαμε στο σημερινό (Παρασκευή ) ρεπορτάζ στην «Ώρα», κάνει εντύπωση. Αποφάσισε ο Τιμούρ να εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές του κάποια πράγματα για την συμπεριφορά του. Να τους δώσει να καταλάβουν πως οι περίφημες «εκρήξεις» για τις οποίες φημίζεται και τις έχουν δει και στην ΑΕΚ, δεν έχουν τίποτα το προσωπικό, αλλά είναι μέρος του ποδοσφαιρικού του χαρακτήρα.

Τους ζήτησε να μην κάθονται να σκέφτονται αν συμβαίνει κάτι σε προσωπικό επίπεδο όταν τον βλέπουν να τους κάνει παρατηρήσεις σε έντονο χαρακτήρα. Τους ζήτησε να το βλέπουν σαν κίνητρο για να ανεβάζουν ένταση.

Τους εξήγησε πως ζει και τα ματς, ακόμη και τις προπονήσεις με μεγάλη ένταση και ο ίδιος και όπως τους είπε χαρακτηριστικά «πολλές φορές νιώθω να θέλω να μπω στο γήπεδο και ο ίδιος. Τόσα χρόνια πλέον στους πάγκους και ακόμη το νιώθω πολλές φορές».

Δεν ζήτησε κάποιος από τον Κετσπάγια να κάνει αυτή την κουβέντα. Παρατήρησε ο ίδιος κάποια πράγματα και την άνοιξε. Και θα βγει σε καλό, είμαι σίγουρος.

Απαραίτητο συστατικό για να πετύχει τους στόχους της μια ομάδα, είναι και το να υπάρχει ένας συγκεκριμένος κωδικας επικοινωνίας ανάμεσα στους παίκτες και τον προπονητή. Ανεξάρτητα από την μορφή που έχει και διαφέρει από προπονητή σε προπονητή, πρέπει να υπάρχει.

Αν και πιστεύω πως οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τον προπονητή τους όπως είναι και να μην … ψάχνονται να βρουν δικαιολογίες για δικά τους λάθη σε δικές του συμπεριφορές, αν μη τι άλλο βοηθάει το να είναι πεισμένοι πως όποια χαρακτηριστικά και να έχει η συμπεριφορά του κατά περιπτώσεις, βασικά είναι δίκαιος. Τους αντιμετωπίζει όλους το ίδιο.

Και ο Κετσπάγια τόσο με την συγκεκριμένη ομιλία, όσο και με όσα τους είπε – την ίδια μέρα – για τα κριτήρια του για το ποιός θα παίζει, ήταν πειστικός. Ακομη καλύτερο, πως αυτή η προσέγγιση δεν ήρθε σε μια περίοδο που η ομάδα δεν πάει καλά και ο Κετσπάγια αναζητούσε διεξόδους. Ήρθε μετά από το καλό ξεκίνημα τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Δεν είναι προπονητής του μέσου όρου ο Γεωργιανός. Οτιδήποτε και να έχεις να σχολιάσεις για την δουλειά του, στον μέσο όρο δεν μπορείς να τον βάλεις. Φωνάζει. Τσακώνεται. Λέει όχι μία, αλλά πολλές κουβέντες παραπάνω.

Γκρινιάζει μόνιμα – όχι δημόσια όμως- για τις επιλογές που διαθέτει. Θα το εκανε ακόμη και αν ήταν προπονητής της Μπαρτσελόνα. Είναι πολύ φειδωλός στο να αναδείξει τα θετικά και ασταμάτητος όταν είναι να αναφερθεί στα αρνητικά. Αυτός είναι.

Αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις πως σε όλη του την πορεία ως τώρα σε συλλογικό επίπεδο στην Κύπρο, ακούγονται τα ίδια πράγματα, όλοι έχουν την ιδια ακριβώς εντύπωση για τον προπονητή Κετσπάγια, αλλά παράγονται και τα ίδια αποτελέσματα. Επιτυχίες. Άρα, κάτι έχει ο προπονητής Τιμούρ Κετσπάγια. Κάτι καλό. Κάτι που τον οδήγησε στο να πάει πάρα πολύ καλά, όχι μόνο στο ευνοϊκό περιβάλλον της Ανόρθωσης ( που έπιασε το τέλειο ), αλλά και στο απόλυτα εχθρικό του ΑΠΟΕΛ.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προπονητικής του ταυτότητας, δεν τα έχουμε δει βέβαια ακόμη σε συνθήκες πίεσης από κάποιο άσχημο αποτέλεσμα και ελπίζω να αργήσουμε πάρα πολύ να τα δούμε. Ένας προπονητής όμως που έχει καταφέρει ήδη να το πάει ως το τέλος σε συλλόγους με μεγάλες απαιτήσεις στο πρωτάθλημα που δούλεψε, είναι δεδομένο πως στην διάρκεια αυτής της πορείας απέδειξε ότι είχε τον τρόπο να διαχειρίζεται και αυτές τις καταστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X