ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο;;; Χμμμ...

ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο;;; Χμμμ...
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν μια είδηση-σοκ, η σημερινή με τον σοβαρό τραυματισμό του Μάνταλου. Εννοείται ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να συνέλθει και να το ξεπεράσει άμεσα. Κι εννοείται ότι υπάρχει φέτος, το βάθος του ρόστερ, ειδικά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ώστε να βρει λύση ο Κετσπάγια, αρχικά για το ματς με τον Ηρακλή κι εν συνεχεία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εφόσον τελικά ο αρχηγός δεν το προλάβει οριστικά.

Αλλά, για να ξέρουμε τι λέμε και για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή, η απώλεια του Μάνταλου είναι πάρα πολύ σημαντική. Και για να το κάνω ακόμα πιο λιανά, αν με ρωτούσες, πες μου έναν παίκτη που δεν θα ήθελες με τίποτα να τραυματιστεί και να λείψει από ένα ντέρμπι, θα σου απαντούσα χωρίς δεύτερη σκέψη, τον Μάνταλο. Κι ας υπάρχουν αξιόπιστες και ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις, πίσω από τον «κάπτεν».

Από τα πόδια του Μάνταλου, εδώ και δύο χρόνια, περνάει όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ. Όποτε για τον άλφα ή βήτα λόγο, έλειψε, η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που έχανε και σε ρυθμό και σε ποιότητα και σε ατομικές εμπνεύσεις μέσα στο γήπεδο. Φέτος, βέβαια, είναι πολύ πιο πλήρης η ομάδα απ’ ότι την τελευταία διετία.

Αλλά και πάλι, δεν είναι καθόλου απλό και διόλου εύκολο, όποιος παίκτης παίξει ως αντί-Μάνταλος, να κάνει όλες τις δουλειές που κάνει εκείνος. Αυτό για να είμαστε ξεκάθαροι και να μην το παίζουμε άνετοι, επειδή όντως υπάρχουν αξιόλογες εναλλακτικές λύσεις, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Και προφανέστατα, για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, καμία απουσία δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την ΑΕΚ. Και εννοείται ότι δεν αλλάζει και τίποτα, όσον αφορά στο στόχο, στις προθέσεις και στην αποφασιστικότητα, με την οποία θα πάει η ΑΕΚ στο ντέρμπι. Και θα το κερδίσει.

Υπάρχει όμως ακόμα χρόνος για να δούμε τι θα γίνει με τον Μάνταλο για το Φάληρο. Το παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι ο αρχηγός έπαθε αυτή τη μεγάλη ατυχία, πριν από το ματς με τον Ηρακλή, οπότε το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με τον «Γηραιό» στο ΟΑΚΑ, αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού ο Τιμούρ θα πρέπει να παρουσιάσει μια ενδεκάδα χωρίς δύο βασικά «υπερόπλα», όπως είναι ο Μάνταλος και ο Αλμέιδα.

Πάμε τώρα και σε ένα ακόμα θεματάκι, με το οποίο θέλησα να ασχοληθώ, με αφορμή το συμβάν με τον Αραβίδη, που ευτυχώς, αν και αποτελούσε μια πολύ δύσκολη υπόθεση, έληξε ιδανικά και αυτό οφείλεται στον πολύ σωστό τρόπο με τον οποίο το διαχειρίστηκε, ο Μπάγεβιτς.

Θεωρώ ότι θα ήταν σοφό, να ασχοληθεί η ΑΕΚ άμεσα με το κεφάλαιο «ποδοσφαιρικό τμήμα και ορθή χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης».  Θα έβλεπα μάλιστα ως μια πολύ καλή ιδέα, να γινόταν ένα σεμινάριο κάποια μέρα στα Σπάτα, όπου θα μιλούσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, κάποιος ειδικός, που θα βοηθούσε τους παίκτες – αλλά ακόμα και όσους εργάζονται στην ΑΕΚ – να εξοικειωθούν και να αξιοποιούν παραγωγικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε για προσωπικούς, είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Κακά τα ψέματα, όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μια κακιά στιγμή όπου για κάποιο λόγο ήμασταν ψυχολογικά φορτισμένοι, ανεβάσαμε κάποιο στάτους, που λίγο μετά το μετανιώσαμε και το κατεβάσαμε. Κάτι ανάλογο όμως σε έναν αθλητή που τον παρακολουθούν δεκάδες χιλιάδες φίλοι, μπορεί να του στοιχίσει πολύ ακριβά, ακόμα και να του καταστρέψει την καριέρα.

Βρέθηκε ο Αραβίδης σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έκανε μια ανάρτηση και προφανέστατα εκείνη τη στιγμή δεν ήταν σε θέση να αναλογιστεί τις συνέπειες, αλλά και να σκεφτεί πως κανένας δεν θα γινόταν να τον καταλάβει. Θα μπορούσε να είναι ο κάθε άνθρωπος στη θέση του. Και καλό θα είναι για την ΑΕΚ, να μην ξαναγίνει κάτι ανάλογο.

Και μην νομίζετε ότι άλλοι παίκτες της ΑΕΚ (και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο), αλλά και στελέχη του συλλόγου, δεν έχουν κάνει αναρτήσεις, που να το πούμε ευγενικά, δεν τις έχουν σκεφτεί ιδιαίτερα. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους εντός ΑΕΚ, αλλά και όσους κινούνται γύρω από την ΑΕΚ. Και φυσικά κι εμάς τους δημοσιογράφους. Κι εμείς με μια ανάρτηση που δεν θα την έχουμε «ζυγίσει» καλά στο μυαλό μας, πριν την ανεβάσουμε, μπορούμε να κάνουμε κακό στην ομάδα. Και οι φίλαθλοι, θα έλεγα, αλλά προφανώς αυτό είναι κάτι που δεν ελέγχεται με τίποτα.

Προσοχή, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν μιλάω ούτε για απαγόρευση, ούτε για κατάργηση. Σε καμία περίπτωση. Αλλά σε ένα μάθημα για την ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η ΑΕΚ μάλιστα έχει τους κατάλληλους ανθρώπους για να προχωρήσουν και να υλοποιήσουν κάτι τέτοιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X