Παναγιά μου, μια ΑΕΚάρα

Παναγιά μου, μια ΑΕΚάρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ φέτος είναι προορισμένη για ψηλά. Εχει παίκτες με απίστευτη ποιότητα, που μπορούν να κάνουν μία προσπάθεια και να αλλάξουν τη ροή μιας αναμέτρησης. Όταν βρίσκονται πολλοί, γίνεται πάρτι. Το πρώτο της χρονιάς, με στιγμές όπου χάθηκε η μπάλα, έγινε με αντίπαλο την άμοιρη Ξάνθη. Με τον Ούγκο να σκοράρει με φανταστικό τρόπο και τον Πατίτο να κάνει μαγικά, η Ενωση διέλυσε με 4-1 την ακριτική ομάδα και ενθουσίασε τους 20.000 Ενωσίτες που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Είναι δεδομένο, πως η συσσωρευμένη ποιότητα που υπάρχει πλέον στο υλικό της ΑΕΚ θα κάνει να…μαρτυρήσουν πολλές από τις αντίπαλες άμυνες. Καίτοι βρίσκονταν εκτός οι Λάζαρος, Βάργκας, Αραβίδης, Πλατέλλας, η Ενωση είχε μια επίθεση που πέταγε…φωτιές. Με τον Πατίτο να κάνει όργια από αριστερά και τον Ούγκο να αποδεικνύει από το πρώτο παιχνίδι πως θα σκοράρει ακατάπαυστα, όλα έγιναν πολύ εύκολα με αντίπαλο την Ξάνθη και η ΑΕΚ έδειχνε πως θα μπορούσε να βάλει όσα γκολ ήθελε. Ο Τιμούρ ξεκίνησε με τον Πατίτο αριστερά, τον Μπακασέτα δεξιά και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αλμέϊδα.

Οι…ομορφιές άρχισαν από νωρίς. Η σέντρα πάρε βάλε του Πατίτο, η λάθος εκτίμηση του Λισγάρα έφερε τον Ούγκο ελεύθερο στο ύψος της μικρής περιοχής και τα πάντα μετά ήταν εύκολα. Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να καταλάβουν τι είχε συμβεί, νέα…συστημένη μπαλιά από τον Πατίτο με τον Μάνταλο αυτήν τη φορά να βρίσκεται στην καρδιά της άμυνας της Ξάνθης και με καρφωτή κεφαλιά να διπλασιάζει τα τέρματα της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» χόρευαν σε ξέφρενο ρυθμό και όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους.

Δεν λοξοδρόμησαν ούτε όταν η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο 12’. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Γιουνές στάθηκε τυχερός στη διεκδίκηση με τον Γκάλο και με διπλή προσπάθεια νίκησε από κοντά τον Ανέστη, παρά την προσπάθεια του Τσιγκρίνσκι. Πάνω που αναθάρρησε η Ξάνθη, ήρθε το…καψούλι του Ούγκο να επαναφέρει την κατάσταση. Μια οβίδα από 35 μέτρα του Πορτογάλου προσγειώθηκε στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς και η ΑΕΚ πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο διάστημα που απέμεινε η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, δίχως να κινδυνεύσει ουσιαστικά σε καμία περίπτωση. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό των πρώτων 20’, αλλά έφερε το ματς εκεί που ήθελε. Οποτε απαιτήθηκε, η αμυντική λειτουργία της Ενωσης πήρε υψηλό βαθμό, με τους Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι να είναι άψογοι στις επεμβάσεις τους. Θα μπορούσε μάλιστα σε 2-3 περιπτώσεις να πετύχει κι άλλο γκολ – όπως στο απίστευτο τετ α τετ του Λαμπρόπουλου – αλλά χάθηκε η ευκαιρία.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Τιμούρ δεν άλλαξε τίποτα στην 11άδα της ΑΕΚ. Η Ενωση είχε ωριμότητα στο παιχνίδι, άφησε χώρο στην Ξάνθη που ήταν επόμενο πως θα αναγκαζόταν να βγει από το καβούκι της και έψαχνε γρήγορες επιθέσεις. Οποτε ο Πατίτο έβρισκε ελεύθερο χώρο το γήπεδο σηκωνόταν στο πόδι περιμένοντας τα μαγικά και θα μπορούσε να έρθει ακόμα ένα γκολ στη διπλή ευκαιρία και το δοκάρι του Μάνταλου. Ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ δεν ευνοούσε τον Ούγκο – που ακόμα δεν είναι έτοιμος – και ο Τιμούρ τον αντικατέστησε με τον Αραβίδη.

Η μορφή της αναμέτρησης ευνοούσε δοκιμές και ο Τιμούρ έριξε και το χαρτί του 4-3-3 (σε διάταξη 4-3-2-1), με κόφτη τον Λαμπρόπουλο και εσωτερικούς τους Σιμόες και Γιόχανσον, τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Πατίτο και Μάνταλο σε ρόλους επιτελικών μέσων. Η ΑΕΚ είχε αφήσει ανούσια κατοχή στην Ξάνθη και κατάφερε σε μια από τις επιθέσεις της να σκοράρει για ακόμα μια φορά, από κλέψιμο και τελείωμα του Ντίντακ.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Τ. Κετσπάγια, 4-2-3-1): Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Μπακασέτας (65’ Σιμόες), Μάνταλος, Ροντρίγκες (74’ Βάργκας), Αλμέϊδα (61’ Αραβίδης)

Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60’ Νιέτο), Λάζιτς (72’ Ράνος), Σολτάνι, Γιουνές

Ο Κομίνης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αλμέϊδα (37’), Λαμπρόπουλο (60’), Ντίντακ (79’), Γιουνές (75’), Σολτάνι (79’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X