Φινάλε στο Diamond League για Παπαχρήστου και Στεφανίδη

Άφιξη ελληνικής ομάδας από Άμστερνταμ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φινάλε σε μια σπουδαία σεζόν θα δώσει την Παρασκευή (9/9) στις Βρυξέλλες η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ θα πάρει μέρος στον τελικό του Diamond League, προκειμένου να επισφραγίσει την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Η Ελληνίδα έχει 50 βαθμούς, 20 περισσότερους από την Γιαρισλέι Σίλβα την μόνη αθλήτρια που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πρωτιά της, αν ήταν στον αγώνα. Η Κουβανή δεν είναι ανάμεσα στις δέκα που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, κάτι που σημαίνει πως η Στεφανίδη το μόνο που απαιτείται για να κατακτήσει την πρώτη θέση, είναι να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρίο έχει καταφέρει τη φετινή χρονιά να πραγματοποιήσει μοναδικές εμφανίσεις, καθώς εκτός από το χρυσό στην Βραζιλία, ήταν νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ και τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.

Στη διάρκεια της θερινής σεζόν επικράτησε σε τέσσερις αγώνες της σειράς Diamond League, ενώ κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της τόσο στον κλειστό στίβο, με το άλμα στα 4,90 μ., που την φέρνουν στην τέταρτη θέση όλων των εποχών παγκοσμίως, αλλά και στον ανοιχτό με το άλμα στα 4,86 μέτρα.

Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζει ακόμη η “ασημένια” ολυμπιονίκης του Ρίο Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), η Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) και η Νικόλ Μπολύχλερ (Ελβετία). Η Στεφανίδη θα επιστρέψει το Σάββατο στην Ελλάδα, προκειμένου την Τρίτη να δώσει το παρών στην εκδήλωση που ετοιμάζει προς τιμήν της, ο ΑΟ Φιλοθέης, στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης».

Τον τελευταίο της αγώνα στη χρονιά θα κάνει και η Βούλα Παπαχρήστου, που επίσης προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν στη διάρκεια του έτους κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού, ενώ ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η έμπειρη αθλήτρια με το τέλος των υποχρεώσεων της στα Diamond League θα ξεκουραστεί, προκειμένου τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά.

Στον τελικό των Βρυξελλών θα προκύψουν οι νικητές στα υπόλοιπα 16 αγωνίσματα, που έχουν απομείνει έπειτα από τη διεξαγωγή του αγώνα στη Ζυρίχη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X