Η παρουσία των «κιτρινόμαυρων» στο Ρίο

Στην 2η θέση η Παπαχρήστου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία των τριών αθλητριών της ΑΕΚ, που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Η Βούλα Παπαχρήστου διένυσε μία εξαιρετική σεζόν, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του κλειστού στίβου, ενώ «χάλκινη» αναδείχθηκε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν ταξίδεψε στο Ρίο, έχοντας φετινό ατομικό ρεκόρ στα 14.73μ. Στον προκριματικό του τριπλούν η Παπαχρήστου με άλμα στα 14.43 είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση και πέρασε με άνεση στον τελικό του αγωνίσματος. Εκεί η Ελληνίδα στην πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να κάνει όλες τις προσπάθειες της με καλύτερη την πρώτη στα 14.26 μέτρα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι δεν κατάφερε να βρει το άλμα που θα την ανέβαζε υψηλότερα, σε έναν τελικό που κυμάνθηκε σε αρκετά υψηλά επίπεδα, ωστόσο έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη, αφού βρέθηκε για μία ακόμη φορά φέτος ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες του πλανήτη. Τα άλματα της Ελληνίδας ήταν: 14.26 μ. (0,4), 14.19 μ., Χ, 14.04 μ., 13.99 μ., 13.81 μ.

Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισε η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου στην παρθενική της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δισκοβολίας συμμετείχε στον προκριματικό του Α’ γκρουπ, ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι συνεχείς διακοπές του αγώνα δεν της επέτρεψαν να κάνει μία βολή κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (61.40). Η 25χρονη δισκοβόλος είχε καλύτερη βολή στα 54.84μ, με αποτέλεσμα να μείνει 13η στο γκρουπ της και να μην παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ έκανε μία άκυρη προσπάθεια και μία στα 53.19.  Η αθλήτρια της Βάσως Παναγιωτοπούλου έχει όλα τα φόντα ώστε να διεκδικήσει μία συμμετοχή και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο το 2020.

Η Ραμόνα Παπαϊωάννου στα 100μ. έμεινε μακριά από τις δυνατότητές της, ολοκληρώνοντας την κούρσα σε 11.61, που την κατέταξε στην 45η θέση και δεν της έδωσε το εισιτήριο για τον ημιτελικό. Να υπενθυμίσουμε πως η 27χρονη αθλήτρια της ΑΕΚ αθλήτρια τον περασμένο Ιούνιο πέτυχε νέο εθνικό ρεκόρ με 11.25 στους Παγκύπριους Αγώνες. Η Ραμόνα αγωνίστηκε στο Ρίο και στα 200μ., όπου και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, κάνοντας 23.10 και αναδείχθηκε 35η.  Η Παπαϊωάννου πριν τους Ολυμπιακούς στο 200άρι είχε ατομικό ρεκόρ 23.19 από τον Αύγουστο του 2015, ενώ η καλύτερη φετινή της επίδοση ήταν το 23.24 που σημείωσε τον Ιούνιο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X