Ο Φελπς των χρυσών και των ρεκόρ

Ο Φελπς των χρυσών και των ρεκόρ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην κατάκτηση του 22ου χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε ο Μάικλ Φελπς.

Ο 31χρονος «θρύλος» από τη Βαλτιμόρη με την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στα 200μ. μικτή ατομική σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, έγινε ο μοναδικός κολυμβητής, που έχει κατακτήσει τέσσερα συνεχόμενα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα. Παράλληλα, έγινε ο τρίτος Ολυμπιονίκης, που νικά στο ίδιο ατομικό αγώνισμα για τέταρτη φορά, μετά τους Αλ Έρτερ και Καρλ Λιούις. Επίσης, αυτό ήταν το 13ο χρυσό σε ατομικό αγώνισμα για τον Φελπς, ο οποίος έσπασε ένα ρεκόρ 2.168 χρόνων, το οποίο κρατούσε ο Λεωνίδας ο Ρόδιος, ο οποίος είχε κατακτήσει 12 μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα.

Συνολικά ο Φελπς μετρά 22 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην καριέρα του, ενώ έχει στην… συλλογή του δύο ασημένια και δύο χάλκινα. Πλέον ο Αμερικανός κολυμβητής βάζει πλώρη για την κατάκτηση του 23ου χρυσού, καθώς προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. πεταλούδας.

Ο ίδιος δεν περίμενε πως θα μπορούσε να κολυμπήσει σε αυτό το επίπεδο στο Ρίο, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Δεν ξέρω τι να πω. Ούτε εγώ πίστευα πως θα μπορούσα να κάνω αυτές τις κούρσες στο Ρίο. Το όνειρο μου ήταν να έρθω στη Βραζιλία για να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα μου. Τελικά τα πράγματα πήγαν καλύτερα, από ότι περίμενα κι εγώ ο ίδιος», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πονάω πολύ. Όλο μου το κορμί υποφέρει από τη μεγάλη προσπάθεια. Έχω κουραστεί πολύ από την υπερπροσπάθεια».

Τέλος, όσον αφορά στο  μέλλον του, ο Φελπς ήταν απόλυτα ξεκάθαρος: «Δεν υπάρχει μέλλον. Επί 20 χρόνια δίνω μάχες στην κολύμβηση και σε 48 ώρες όλα θα τελειώσουν. Μετά το Ρίο θα αποσυρθώ οριστικά και θα αφιερώσω το χρόνο μου στους δικούς μου ανθρώπους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X