ΑΕΚ μην αλλάξεις τίποτα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα είπαμε όλα για την Ευρώπη. Για το πόσο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε, για το πώς η ΑΕΚ κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να διεκδικήσει κάτι που έδειχνε πολύ μακρινό εξ αρχής, για όσα δεν έγιναν όπως και όταν έπρεπε για να αυξήσουν τις πιθανότητες. Είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις, αλλά όλα πλέον είναι ιστορία. Πλέον, τα σπουδαία είναι μπροστά μας. Η νέα χρονιά που ξεκινά, η προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Είναι ξεκάθαρο, πως ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ για φέτος λέγεται πρωτάθλημα. Είναι κάτι που λείπει πολύ από μια ολόκληρη γενιά, που βίωσε τα χειρότερα πέτρινα χρόνια της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Πράγματα και καταστάσεις που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν δεδομένα και περνούσαν σε δεύτερη μοίρα, αποκτούν πλέον ιδιαίτερη σημασία. Ειδικά με τις συνθήκες που διαμορφώνονται συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εκτιμώ πως πρόκειται για τη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ.

Νομίζω πως έχει κατασταθεί σαφές από τα γραφόμενα μου, πως έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση αυτήν την ομάδα. Θεωρώ πως η ΑΕΚ έχει – ακόμα και δεν υπάρξει ουδεμία περαιτέρω προσθαφαίρεση στο ρόστερ – εξαιρετικές πιθανότητες για τον τίτλο. Ειδικά μάλιστα αν βλέπεις με καθαρό μάτι όσα συμβαίνουν στις ομάδες που αναμένεται να είναι οι βασικοί ανταγωνιστές της ΑΕΚ στην μάχη για την κούπα.

Παρά την ένταση των ημερών και τα σημάδια σήψης που παρουσιάζει, για εμένα ο πιο ισχυρός αντίπαλος της ΑΕΚ θα παραμείνει ο Ολυμπιακός. Τόσο γιατί το κύκλωμα έχει ακόμα πολλά κεφάλια και είναι δεδομένο πως θα πέσει σπρώξιμο μέχρι ενός σημείου, όσο και γιατί έχει χρόνο να συμμαζέψει αυτό το χάλι που εμφάνισε στα ματς με τους Ισραηλινούς. Πήρε κανονικό προπονητή, είναι δεδομένο πως στο 20ήμερο που απομένει θα βρει ευκαιρίες για να προσθέσει ορισμένους καλούς ποδοσφαιριστές.

Είναι σημαντικό πάντως πως ακόμα και οι ίδιοι στον Πειραιά κατάλαβαν πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει η παντοδυναμία άλλων εποχών. Αποκαθηλώθηκαν παίκτες και ψευδαισθήσεις πως κάποιοι εξ αυτών ήταν έτοιμοι για να ακολουθήσουν τον Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά ουδείς πρέπει να υποτιμά τον Ολυμπιακό. Είναι μια ομάδα που έχει μάθει τα τελευταία χρόνια στην κορυφή και ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις και πιέσεις.

Το εντελώς αντίθετο δηλαδή απ’ ότι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Όπως απέδειξε και στις αναμετρήσεις με τον Αγιαξ, ο ΠΑΟΚ πάντα θα βρει έναν μοναδικό τρόπο να αποτύχει. Είναι μια ομάδα που και πάλι ξόδεψε πολλά στις μεταγραφές για παίκτες αμφιβόλου ποιότητας και ακόμα αναζητά επιθετικό που θα πλαισιώσει τον Αθανασιάδη, μόλις σταματήσει να τσακώνεται με τον κόσμο του ΠΑΟΚ για τα τσιγάρα που κάνει, το κούρεμα που έκανε, τα τατουάζ που επέλεξε.

Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, είναι φανερό πως είναι μια ομάδα που προσπαθεί απεγνωσμένα να σταθεί στα πόδια της και να βρει οξυγόνο μέσω της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Εάν έρθει αποτυχία, τα όργανα θα ηχήσουν από τώρα. Εάν προκριθεί θα πάρει λίγη ζωή για να πάει πιο κάτω. Μέχρι να φανεί πως ο Λέτο δεν είναι για πολλά, ο Λεντέσμα ήταν κάποτε ένας μεγάλος παίκτης, ο Ιβάνοφ είναι μια προβληματική περίπτωση.

Αλλά αυτά δεν είναι τα στοιχεία που προκαλούν στη δική μου αντίληψη αισιοδοξία. Τα πιο σημαντικά αφορούν την εικόνα της ίδιας της ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα έτοιμη από πέρυσι, η μόνη που νίκησε κατά κράτος τον Ολυμπιακό και είχε λύσεις με κάθε αντίπαλο, όταν ήταν συγκεντρωμένη και σοβαρή. Είναι ήδη ενισχυμένη με έναν παίκτη του βεληνεκούς του Τσιγκρίνσκι, έχει έτοιμους στον προθάλαμο τουλάχιστον δύο 11αδάτους, όπως είναι οι Ούγκο και Πατίτο.

Επίσης, υπάρχει ο Τιμούρ. Ένας προπονητής μαθημένος στον πρωταθλητισμό, που ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Και για εμένα, ισχύει κάτι που το έλεγα και πέρυσι. Όταν είσαι πεινασμένος, δεν χρειάζεσαι ραπανάκια για την όρεξη. Καλή η προσπάθεια για θέαμα, για κατοχή μπάλας, για φαντεζί προσπάθειες, αλλά αυτό που μετρά είναι οι βαθμοί και οι νίκες. Θα ήμουν ευτυχής με 30 ματς που η ΑΕΚ θα έπαιζε ταμπούρι και θα έπαιρνε τις νίκες στην αντεπίθεση.

Το σημαντικό είναι να μπουν από το προσεχές Σάββατο με ξεκάθαρο στόχο και απόλυτη συγκέντρωση στη νίκη. Κάθε ματς θα έχει ιδιαίτερη σημασία και η ΑΕΚ θα πρέπει να βρίσκει λύσεις για να βγαίνει νικήτρια. Το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο, οι περισσότερες ομάδες αποτελούν άγνωστους Χ με πολλά νέα πρόσωπα. Αλλά η ΑΕΚ έχει όλα τα φόντα για να φτάσει στον στόχο της και να δώσει χαρά στον κόσμο της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X