Τι περίπτωση είσαι εσύ;

Τι περίπτωση είσαι εσύ;
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε γενικές γραμμές, ο Κετσπάγια μόνος του είχε περιγράψει το αγωνιστικό μοντέλο της νέας ΑΕΚ, στην απολογιστική συνέντευξη που μας είχε δώσει μετά το τέλος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Πολωνία. Ωστόσο το κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας, αυτού του μοντέλου, φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς με την Σεντ Ετιέν. Τουλάχιστον ένα δείγμα του, καθώς ακόμα ο Τιμούρ θέλει να το δουλέψει. Ταχύτητα γενικώς και από τα άκρα ειδικώς ήθελε ο Τιμούρ. Και όσες φορές απείλησε η ΑΕΚ την Σεντ Ετιέν, κάπως έτσι την απείλησε.

Ένα τέτοιου είδους αγωνιστικό μοντέλο μπορεί να το υπηρετήσει ο Ροντρίγκες. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει στις  προπονήσεις. Είναι γρήγορος, είναι ντριμπλαδόρος, είναι και μπουκαδόρος. Σώμα για τζαρτζάρισμα δεν έχει, αλλά αν τα είχε όλα, πιθανότατα δεν θα ερχόταν στην ΑΕΚ. Αυτό το μοντέλο επιθετικού παιχνιδιού, μπορεί επίσης να το υπηρετήσει και ο Μπαρμπόσα, αρκεί να το εμπεδώσει. Ως προς την ταχύτητα εννοώ. Πολλές φορές ο Πορτογάλος, παρόλο που και ντρίμπλα έχει και ταχύτητα σε αντίδραση και σκέψη, κωλυσιεργεί και την κίνηση την δική του και το παιχνίδι της ομάδας. Μοντέλο Κετσπάγια μπορεί να υπηρετήσει και ο Πλατέλλας, γι αυτό και τον έβαλε ως πρώτη αλλαγή στο ματς με την Σεντ Ετιέν, γι αυτό και θα βοηθήσει πολύ μέσα στη σεζόν. Γρήγορος και αυτός και μπουκαδόρος.

Ακόμα και ο Μπακασέτας μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να κάνει αυτή την δουλειά από τα άκρα. Χωρίς ο ίδιος να είναι γρήγορος, αλλά παίζοντας γρήγορα. Άλλωστε αυτό που ζητά συνεχώς ο Κετσπάγια, δεν είναι να τρέχουν γρήγορα, αλλά να παίζουν γρήγορα τα εξτρέμ του. Αυτό δηλαδή που δεν έκανε ο Βάργκας στο πρώτο ημίχρονο με την Σεντ Ετιέν και γι αυτό και ο Τιμούρ τον αντικατέστησε στο ημίχρονο. Ήταν πάντα ένα κλικ πίσω σε ταχύτητα, είτε με την μπάλα στα πόδια του, είτε σε κίνηση που (δεν) έκανε χωρίς την μπάλα. Και τραβούσε πίσω, όλη την ομάδα.

Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Κίελτσε, ο Βάργκας ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Από τις προπονήσεις μέχρι και τα φιλικά. Και όχι σε διαφορετική θέση απ’ αυτή που έπαιξε με την Σεντ Ετιέν. Ο Κετσπάγια ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη μέρα στην Πολωνία, για την θέση στην οποία υπολογίζει τον Βενεζουελάνο. Και εκείνος έδειχνε κάθε μέρα και με πιο πειστικό τρόπο, πως όχι μόνο μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά θα είναι και από τους καλύτερους. Μέχρι που ήρθαν τα επίσημα ματς και κυρίως μέχρι που χρειάστηκε να κάνει ακριβώς την δουλειά που προβλέπει η θέση που του έδωσε ο Τιμούρ στο γήπεδο. Στην Γαλλία έκανε ένα καλό 25λεπτο και μετά… αντίο. Και στην ρεβάνς της Αθήνας ούτε και αυτό.

Θα μου πείτε τώρα, πως ο Βάργκας και στα τρια περυσινά εντός έδρας ντέρμπι, ήταν από τους χειρότερους του γηπέδου. Αλλά η ΑΕΚ τα καθάρισε με γκολ του Βενεζουελάνου. Επίσης ο Βάργκας ήταν από τους χειρότερους παίκτες του τελικού του κυπέλλου. Όμως έδωσε τις δυο ασίστ σε Μάνταλο και Τζεμπούρ. Και ασίστ όχι της πλάκας. Άντε λοιπόν τώρα, αν είσαι προπονητής, να βγάλεις άκρη με την περίπτωση του Βενεζουελάνου και κυρίως να βασιστείς σ’ αυτόν για συγκεκριμένο αγωνιστικό μοντέλο.

Ο Βάργκας εξακολουθεί να τροφοδοτεί με ερωτηματικά, τον γρίφο για την θέση που του ταιριάζει μέσα στο γήπεδο. Γρίφο που είχε βρει μπροστά του και ο Δέλλας και ο Πογιέτ και ο Μανωλάς. Και τώρα ο Κετσπάγια. Διότι τελικά η απάντηση δεν βρίσκεται στα άκρα, όπως είχε φανεί στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία.  Ή τουλάχιστον δεν βρίσκεται στα άκρα, όπως τα έχει στο μυαλό του ο Τιμούρ.

Επομένως και ο Κετσπάγια θα καταλήξει στο ίδιο (περίπου) αδιέξοδο, που είχαν φτάσει και οι προκάτοχοί του. Ζητείται θέση στο γήπεδο για καλό τεχνίτη και καλό παίκτη. Θυμίζει λίγο αυτό που είχε πει ο Φαν Γκάαλ όταν ήταν προπονητής στην Μπαρτσελόνα για τον Ζιοβάνι. «Πείτε μου τι θέση παίζει και εγώ θα τον βάλω στην ενδεκάδα», απαντούσε σ’ εκείνους που τον έκραζαν, επειδή άφηνε τον Βραζιλιάνο στον πάγκο. Βεβαίως ο Κετσπάγια ακόμα τον Βάργκας δεν τον έχει αφήσει στον πάγκο. Αλλά όταν θα είναι έτοιμος ο Πατίτο, αλλά και αν επαναλάβει εμφάνιση σαν αυτή της ρεβάνς με την Σεντ Ετιέν, θα το κάνει.

Από την άλλη μεριά, ένας παίκτης με τις αρετές του Βάργκας, είναι πολύ παράλογο να μην μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ. Δεν υπάρχουν άλλωστε πολλοί που να μπορούν και να σκοράρουν και να δώσουν ασίστ  πάρε – βάλε. Είναι όμως και αδύνατον να τον κρατά ο Κετσπάγια μέσα στο γήπεδο, όταν εμφανώς δεν βοηθά την ομάδα, περιμένοντας να κάνει ότι και πέρυσι στα τρια ντέρμπι.  Γι αυτό και υποθέτω πως η περίπτωση Βάργκας, θα πρέπει να είναι η πιο ζόρικη για τον Τιμούρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X