Να 'ταν κι άλλα τα ...ρίσκα τύπου Αλμέιδα

Εικόνες από τον "κιτρινόμαυρο" Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

“Ήρθε να κολλήσει τα τελευταία ένσημα. Έχει παραπανίσια κιλά. Δε θυμάται πότε έβαλε γκολ τελευταία φορά”. Φράσεις που διαβάζουμε και ακούμε τα τελευταία 24ωρα τόσο σε οπαδικά blogs όσο στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρονται στη μεταγραφή του Ούγκο Αλμέιδα. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια επίθεση από ένα μεγάλο μέρος των φιλάθλων της ΑΕΚ. Όχι επειδή πιστεύω πως ο Πορτογάλος είναι πανέτοιμος και αυτή τη στιγμή αποτελεί…μηχανή του γκολ. Τα στατιστικά του άλλωστε δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο, αλλά λόγω του ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή πραγματικά υψηλού επιπέδου. Φαντάζομαι ότι αυτό είναι ένα γεγονός που κανένας μας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν υπάρχει κάποιος που να μπορεί με σιγουριά να εγγυηθεί για την επιτυχία οποιασδήποτε μεταγραφής. Καταλαβαίνετε πολύ καλά ότι δεν αναφέρομαι σε παίκτες που ενδιαφέρονται γι’ αυτούς κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας. Αυτοί οι παίκτες άλλωστε μόνο για διακοπές μπορούν να έρθουν στη χώρα μας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Γιατί να διαλέξει ένας πρωτοκλασσάτος ποδοσφαιριστής το υποτιμημένο ελληνικό πρωτάθλημα από κάποιο άλλο; Για κανένα λόγο. Άρα λοιπόν, στην πλειοψηφία τους οι μεταγραφές που γίνονται εμπεριέχουν τεράστιο ποσοστό ρίσκου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Αλμέιδα. Μιλάμε όμως για έναν παίκτη που η πορεία του στα ευρωπαϊκά γήπεδα αποδεικνύει ότι, αν μη τι άλλο, αν βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από το 2008 έως το 2014 αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Πορτογαλίας, ενώ φυσικά έχει παίξει σε όλες τις “μικρές” Εθνικές ομάδες της πατρίδας του. Έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, ενώ έπαιξε σε σχεδόν 70 ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων σκοράροντας 21 φορές. Με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας έβαλε 19 γκολ σε 57 παιχνίδια. Με τέτοια στατιστικά, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον άδικη η “επίθεση” που γίνεται από ορισμένους, πριν καν τον δούμε να ντύνεται στα κιτρινόμαυρα. Ας τον δούμε πρώτα και τον κρίνουμε μετά. Ακόμα κι αν (όντως) την τελευταία διετία η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι είναι δεδομένο πως θα αποτύχει στην Ελλάδα.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ούτε τον υποστηρικτή του Αλμέιδα θέλω να παραστήσω, ούτε είμαι βέβαιος για την επιτυχία της μεταγραφής. Σίγουρα η απόκτησή του εμπεριέχει ρίσκο, αλλά ειλικρινά θα προτιμούσα να είχε γεμίσει η ομάδα από …ρίσκα επιπέδου Αλμέιδα, παρά από ποδοσφαιριστιστές αμφιβόλου αξίας, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X