Ταχύτητα και ...Τιμούρ κρίνουν την πρόκριση

Ταχύτητα και ...Τιμούρ κρίνουν την πρόκριση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήμασταν στο αεροπλάνο, μαζί με την αποστολή της ΑΕΚ, όταν ο Βασίλης Δημητριάδης πρώτος ενημέρωσε τους πάντες ότι αντίπαλος της Ένωσης στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League θα είναι η Σεντ Ετιέν. Η πρώτη αντίδραση όλων ήταν αρνητική, αφού κατά γενική ομολογία οι Γάλλοι αποτελούσαν μια από τις δύσκολες ή ενδεχομένως και η πιο δύσκολη πιθανή αντίπαλος. Όσο περνούσε όμως η ώρα τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και άνθρωποι από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας έδειχναν να το παίρνουν πιο ψύχραιμα και να αναζητούν τα όποια θετικά στοιχεία προκύπτουν απ’ την συγκεκριμένη κλήρωση.

Για παράδειγμα, το γεγονός ότι ο ρόλος του φαβορί δεν βαραίνει τους “κιτρινόμαυρους”. Η ρεβάνς γίνεται στην Αθήνα, άρα με ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι τα πάντα θα κριθούν στην έδρα της ΑΕΚ. Το επιπλέον κίνητρο που υπάρχει για τους παίκτες κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, αλλά και το γεγονός ότι η Σεντ Ετιέν δεν αποτελεί στο κάτω – κάτω και ομάδα – φόβητρο. Σίγουρα πάντως υπήρχαν πολύ πιο εύκολοι αντίπαλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να βρεθούν στον δρόμο της ΑΕΚ, άρα με αυτό το δεδομένο η τύχη γύρισε την πλάτη στον Δικέφαλο.

Για μένα δύο είναι τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί η ΑΕΚ και να πάρει την πρόκριση στη φάση των πλέι οφ. Το ένα είναι η φυσική κατάσταση σε συνδυασμό με την ταχύτητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και το δεύτερο η ικανότητα του Τιμούρ Κετσπάγια να βρίσκει τον τρόπο για να παίρνουν προκρίσεις οι ομάδες του ακόμα και με πιο ισχυρούς αντιπάλους. Προσπάθησα να μιλήσω με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το γαλλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα τη Σεντ Ετιέν και κοινός παρονομαστής των όσων έλεγαν είναι ότι πρόκειται για ομάδα με απίστευτα τρεξίματα. “Παίζουν σε …άλλη ταχύτητα” τόνιζαν χαρακτηριστικά. “Είναι πολύ δυνατά κορμιά και αν η ΑΕΚ θέλει να έχει τύχη, θα πρέπει να δουλέψει πολύ στη φυσική κατάσταση”, συμπλήρωσαν.

Δεν ξέρω αν τελικά τα καταφέρει, αλλά ναι, η αλήθεια είναι ότι φέτος η ΑΕΚ δούλεψε πάρα πολύ στον τομέα της φυσικής κατάστασης και της ταχύτητας στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Θα συνεχίσει να το κάνει στην Αθήνα (όσο το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) και αν όντως ισχύουν τα παραπάνω, τότε – γιατί όχι; – η Ένωση έχει τύχη απέναντι στη Σεντ Ετιέν. Δεν είναι δα και κανένα “μεγαθήριο” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Για να μην παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου, σε καμία περίπτωση δε λέω ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι στο ίδιο επίπεδο με τη γαλλική ομάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχει την ικανότητα να πάρει την πρόκριση.

Δυστυχώς η ενίσχυση του ρόστερ που περίμενε ο Κετσπάγια κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας δεν έγινε κι αυτό ενδεχομένως να παίξει αρνητικό ρόλο. Θα ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες αν η ΑΕΚ είχε ήδη στο έμψυχο δυναμικό της έναν γκολτζή, έναν έμπειρο εξτρέμ κι έναν επιπλέον χαφ. Δεν τους έχει όμως και δεν ξέρω πλέον, σε περίπτωση που τους αποκτήσει άμεσα, αν θα προλάβουν να είναι έτοιμοι για τη συγκεκριμένη διπλή μάχη.

Με τα “αν” όμως δε γράφτηκε καμία ποδοσφαιρική ιστορία. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση. Κανένας δε λέει το αντίθετο, αφού το ρόστερ υστερεί σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ακόμα και τώρα δεν διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ίσα – ίσα, μετά τη σκληρή δουλειά που έγινε στο Κίελτσε, αν δεν επηρεάσει η κούραση της προετοιμασίας, ο Τιμούρ Κετσπάγια μπορεί να πετύχει μια ακόμα επιτυχία σε προκριματικό γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X