Οι... Ευρωπαίοι της ΑΕΚ

Ο τρίτος σέντερ και η λογική του Ζντοβτς
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να λάβει μέρος στο Eurocup της νέας σεζόν, έχοντας ως στόχο τη διάκριση και -ταυτόχρονα- να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως έχει επιστρέψει στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού μπάσκετ πιο δυνατή και πιο έτοιμη από κάθε άλλη φορά, ώστε να γυρίσει στην κορυφή, με σταθερά βήματα. Στην προσπάθειά της αυτή, μάλιστα, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς θα στηριχτεί πολύ σε παίκτες που διαθέτουν εμπειρία από την διοργάνωση.

Και το φετινό ρόστερ όχι μόνο διαθέτει τέτοιους παίκτες, αλλά… ξεχειλίζει. Βλέπετε, ο Σλοβένος προπονητής έχει στα χέρια του ένα σύνολο αθλητικό και αρκετά έμπειρο, το οποίο έχει σταθεί σε υψηλό επίπεδο και έχει αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει. Ας δούμε, όμως, ποιοι είναι οι… Ευρωπαίοι της Ένωσης για τη νέα σεζόν.

Φυσικά, ξεκινάμε από τον ηγέτη του συνόλου, Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο «Λου» με χρόνια εμπειρίας στην… πλάτη του, πλέον ηγείται της προσπάθειας επιστροφής της Βασίλισσας στην κορυφή. Από την περσινή σεζόν, κιόλας, έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις. Μάλιστα, στην πρώτη φάση του Eurocup ήταν ο κορυφαίος παίκτης, βάσει αριθμών, έχοντας 24,2 πόντους και 9,6 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο. Συνολικά στο Eurocup μετρά 13,7 πόντους και 5,3 ριμπάουντ, ενώ άπαντες τον περιμένουν ακόμα καλύτερο τη νέα σεζόν.

Από κοντά και ο αρχηγός. Ο Ντούσαν Σάκοτα μπαίνει στον τρίτο χρόνο του με την ΑΕΚ, παρών από την πρώτη μέρα επιστροφής της Βασίλισσας και τώρα ετοιμάζεται για την δεύτερη ευρωπαϊκή σεζόν του με την ομάδα. Την περσινή σεζόν έπαιξε σε 8 αγώνες, αριθμώντας 9,8 πόντους και 42% στα τρίποντα (18/42), όντας μια πολύ αξιόπιστη πηγή σκοραρίσματος. Στο σύνολο παραμένει εξίσου αξιόπιστος, μετρώντας 9,9 πόντους, 2,7 ριμπάουντ και 35,7% στα τρίποντα (71/199).

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είναι από τους παίκτες που διαθέτουν εμπειρία εντός του συνόλου. Ο «Μίνια» ήταν εξαιρετικός -και από τους πιο συνεπείς- την σεζόν που ολοκληρώθηκε, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Eurocup. Στα 9 παιχνίδια που αγωνίστηκε, μάλιστα, μέτρησε 8,1 πόντους και 6 ριμπάουντ, κατά μέσο όρο, πραγματοποιώντας την καλύτερη -ευρωπαϊκή- σεζόν της καριέρας του. Στο σύνολο, στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ευρωλίγκα, μετρά 3,7 πόντους, 2,9 ριμπάουντ και 43,4% στα δίποντα (33/76),

Οι τρεις αυτοί παίκτες είναι οι «πυλώνες» της νέας ΑΕΚ, οι παίκτες που «συνδέουν» την περσινή με την φετινή ομάδα. Γύρω τους, άλλωστε, ο Γιούρι Ζντοβτς θα βασίσει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού…

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της νέας σεζόν θα έχει και ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο «Βάσκος» έρχεται με ένα τρομερό background ευρωπαϊκών συμμετοχών και αναμένεται να δώσει πράγματα στην Βασίλισσα. Την περσινή σεζόν, όντας παίκτης του ΠΑΟΚ, συνέβαλε στην πρόκριση της ομάδας του στη φάση των “Last 32”. Αυτό το μαρτυρούν και οι αριθμοί, καθώς είχε 13,4 πόντους, 4,8 ριμπάουντ, 55,9% στα δίποντα (19/34) και 100% στις βολές (46/46). Συνολικά, έχει αγωνιστεί τρεις σεζόν στο Eurocup, αριθμώντας 14 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 53,6% στα δίποντα (74/138).

Είναι μόλις 22 ετών, όμως «κουβαλά» αρκετή εμπειρία από αγώνες στο Eurocup. Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς ετοιμάζεται να μπει στην πέμπτη σεζόν του στην διοργάνωση, επιστρέφοντας σε αυτή έπειτα από τη σεζόν 2014-15. Σε αυτή ο Μαυροβούνιος άσος μέτρησε 3,8 πόντους και 2,6 ασίστ κατά μέσο όρο. Συνολικά, στη διοργάνωση αριθμεί 5,7 πόντους και 1,8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Υπάρχουν, βεβαίως και οι παίκτες με μόλις μία σεζόν εμπειρίας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρόκειται για τους Τζαουάντ Ουίλιαμς και Τζος Όουενς. Ο 33χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε στην εν λόγω διοργάνωση τη σεζόν 2013-14, με τη φανέλα της Παρί Λεβαλουά, έχοντας 7,6 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 42% στα δίποντα (24/57), σε 9 αγώνες. Πιο… γεμάτη ήταν η σεζόν για τον Όουενς, ο οποίος την περσινή σεζόν, με τη φανέλα της Βενέτσια, έφτασε μέχρι την φάση των “Last 32”. Αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια και μέτρησε 9,7 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, ενώ ήταν από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες της ομάδας, μετρώντας 65% (67/103) στα δίποντα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X