Τα συμπεράσματα και το αυτονόητο

Τα συμπεράσματα και το αυτονόητο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συμπεράσματα με ενδιαφέρον τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο προέκυψαν απο το πρώτο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ στη φετινή προετοιμασία της, αν και το όνομα της υποβιβασμένης στη β’ κατηγορία Μπάνικ Οστράβα δεν …έψηνε κανέναν οτι αποτελεί υψηλό εμπόδιο. Επίσης το γεγονός οτι αυτό ήταν το πρώτο τεστ των παικτών του Κετσπάγια στην 12η ημέρα προετοιμασίας, ενδεχομένως να μην αποτελεί εγγύηση για ασφαλή συμπεράσματα. Σίγουρα ομως ο Γεωργιανος αρχίζει να ψάχνει και να καταλαβαίνει τι ακριβώς εχει στα χέρια του από πλευράς έμψυχου υλικού. Όπως επίσης καταλαβαίνει – και δεν το κρύβει – οτι απαιτείται άμεσα ενίσχυση για να βγάλει εις πέρας το πρότζεκτ που του εχει ανατεθεί. Είναι άλλωστε πλέον κάτι αυτονόητο…

Απέναντι στους Τσέχους η Ένωση είχε δύο πρόσωπα. Αυτό του πρώτου ημιχρόνου, με τους λεγόμενους …βασικούς μάλλον να “υποτιμούν” τον αντίπαλο, να αποφεύγουν να βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά, να στερούνται ενέργειας και τελικά να περιορίζονται σε ρόλο ίσων προς ίσους, απέναντι σε μια σαφώς αξιόμαχη, αλλά υποδεέστερη ποιοτικά ομάδα.

Εξαίρεση του κανόνα στο πρώτο 45λεπτο, αποτέλεσαν ο ηγέτης της “κιτρινόμαυρης” άμυνας Ντμίτρο Τσιγκρίσνκι, ο παρτενέρ του Δημήτρης Κολοβέτσιος και ο δημιουργικός (και ιδιαίτερα κεφάτος) Βάργκας. Ο πρώτος έδινε την εντύπωση ότι βρισκόταν όπου πήγαινε η μπάλα στη γραμμή άμυνας της ΑΕΚ, ενώ ο διεθνής από τη Βενεζουέλα δημιούργησε περισσότερο απο κάθε άλλον συμπαίκτη του.

Το άλλο πρόσωπο ήταν αυτό του δευτέρου ημιχρόνου. Με διαφορετική σύνθεση αρχικά κατά τα 9/11 και στη συνέχεια κατά τα 11/11. Με χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας, ποιότητας και εμπειριών, αλλα με σαφώς περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερο κίνητρο, και παίκτες – “κομπάρσους” ως τώρα που κέρδισαν όμως τις εντυπώσεις. Ο σκόρερ Βασίλης Λαμπροπουλος υπενθύμισε οτι …χτυπάει την πόρτα της ενδεκάδας, ο Βαγγέλης Πλατέλλας έδωσε ενέργεια, ταχύτητα και εκτέλεσε σχεδόν στο απόλυτο τις οδηγίες του Κετσπάγια. Ο Ανδρεόπουλος, σε άγνωστη γι αυτόν θέση (δεξιός μέσος) είχε ενεργό ρόλο στο παιχνίδι και… φώναξε με την παρουσία του οτι μπορει να υπολογίζεται στο ρόστερ, τη στιγμή που ο Πεκχαρτ πάλεψε και κέρδισε αμέτρητες μονομαχίες. Όσο για τη “μάχη” που θα δοθεί στα δοκάρια, ο Γιάννης Ανέστης απέδειξε μέσα στο γήπεδο ότι έχει ένα σαφέστατο προβάδισμα έναντι του Βασίλη Μπάρκα.

Ούτε ασφαλή ούτε οριστικά συμπεράσματα μπορούν να βγουν απο ένα ματς. Πόσο μαλλον το πρώτο φιλικό μιας σεζον. Απλώς εικόνες προκύπτουν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Στα μείον της Ένωσης τα πολλά αβίαστα λάθη στο πρώτο ημιχρονο, που μάλιστα έδωσαν εύκολες κατοχές και ευκαιρίες στον αντίπαλο. Όπως επίσης το γεγονός οτι είχε δύο χαμένα τετ α τετ στο πρώτο μέρος. Αυτό το “εύκολο γκολ” λείπει από την ΑΕΚ. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα “φωναζει” πως χρειάζεται ένα πολύ καλό φορ. Όπως και έναν ακόμα εξτρέμ για να δώσει λύσεις δημιουργικά. Επίσης αλήθεια είναι πως με τον Τσιγκρινσκι στην ενδεκάδα, η Ένωση μοιάζει …άλλη ομάδα στην ασφάλεια της άμυνας της.

Το θέμα από εδώ και στο εξής είναι να μην υπάρχει περαιτέρω καθυστέρηση και όσο το δυνατόν πιο σύντομα να ενισχυθεί η ομάδα στις θέσεις που “φωνάζει” ότι χρειάζεται ενίσχυση έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον Κετσπάγια να δουλέψει όπως επιθυμεί και στη συνέχεια να κριθεί εντός γηπέδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X