Ο Ζντοβτς να κάνει τον σταυρό του, τρεις φορές τη μέρα!

Ο Ζντοβτς να κάνει τον σταυρό του, τρεις φορές τη μέρα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στο μπάσκετ είναι πιο προχωρημένη στον μεταγραφικό της σχεδιασμό σε σχέση με την ποδοσφαιρική ομάδα, κι ας ξεκινά πολύ πιο αργά, τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Αυτή είναι η μια αλήθεια. Η άλλη αλήθεια είναι ότι η ομάδα μπάσκετ είχε ανάγκη περισσότερων κινήσεων, αφού δυστυχώς δεν μπόρεσε να τελειώσει τη σεζόν, έχοντας γερές βάσεις για την επόμενη.

Οι Αγγελόπουλος και Ζντοβτς, το είδαν αυτό και αποφάσισαν με… συνοπτικές διαδικασίες, να κρατήσουν αυτούς που έπρεπε και να προχωρήσουν άμεσα στην ενίσχυση της ομάδας με νέους παίκτες. Και το κάνουν πολύ γρήγορα. Η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει ήδη τέσσερις (Ιβάνοβιτς, Ουίλιαμς, Βασιλειάδης, Όουενς) και έχει άλλους δύο «κλεισμένους» (Ντίξον και Λαρεντζάκης).

Ας δούμε όμως, λίγο πιο αναλυτικά, που βρισκόμαστε κι ενώ είμαστε ακόμα στα μέσα Ιούνη. Στη θέση του πλέι μέικερ, που «πλήγωσε» πάρα πολύ την ομάδα μέσα στην περασμένη σεζόν, η ΑΕΚ έχει ήδη «καθαρίσει» με τους Ντίξον και Ιβάνοβιτς και τρίτο «άσο» τον Μωραϊτη, που επιβάλλεται να παίρνει τις ευκαιρίες στα κατάλληλα παιχνίδια. Σημειώστε εδώ, ότι και ο Ντίξον και ο Ιβάνοβιτς, μπορούν να παίξουν και στη «θέση 2» δηλαδή σούτινγκ γκαρντ καθ’ ότι αμφότεροι είναι κόμπο γκαρντ.

Το βασικό «δυάρι» είναι ο παίκτης που λείπει αυτή τη στιγμή και είναι ξεκάθαρο ότι θα είναι ένας ξένος σούτινγκ γκαρντ, που θα έχει αλλαγή του, τον «κλεισμένο» Λαρεντζάκη. Σημειώστε εδώ ότι ο Λαρεντζάκης παίζει και στη «θέση 3» δηλαδή του φόργουορντ.

Το βασικό «τριάρι» είναι εδώ και δεν είναι άλλος από τον Βασιλειάδη. Σημειώστε εδώ ότι μπορεί κάλλιστα να παίξει και σμολ φόργουορντ αλλά και σούτινγκ γκαρντ. Πίσω από τον Βασιλειάδη, υπάρχουν τα «τεσσάρια» που μπορούν να δώσουν βοήθειες ως «τριάρια», δηλαδή ο Μιλόσεβιτς και ο Σάκοτα. Ο Ντούσαν άλλωστε, πιο πολύ ως τριάρι προσφέρει, κι ας μην είναι γρήγορος, αφού έχει πολύ καλό σουτ, ανεξαρτήτως αν λόγω ύψους (2.10μ.) θεωρείται «τεσσάρι».

Το βασικό «τεσσάρι» άλλωστε είναι ήδη εδώ και δεν είναι άλλος από τον Τζαουάντ Ουίλιαμς. Ο έμπειρος Αμερικανός είναι πάουερ φόργουορντ και για αυτό ήρθε εδώ, αλλά σημειώστε ότι μπορεί να παίξει και σμολ φόργουορντ.

Το βασικό «πεντάρι» είναι εδώ από… πέρυσι και ως τέτοιο, μην ξεχνάμε ότι αναδείχτηκε στο πρώτο μισό της σεζόν, MVP του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και του Eurocup. Ο λόγος φυσικά για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, του οποίου ο ρόλος για τη νέα σεζόν θα είναι ξεκάθαρος, ώστε να μην μπερδεύεται και ο ίδιος, να μην μπερδεύεται και η ομάδα.

Ο δεύτερος σέντερ είναι ήδη εδώ (αθλητικός σέντερ για να ακριβολογούμε), για να παίζει κανά 20λεπτο, είτε στο «4», είτε στο «5» και κυρίως για την άμυνα και δεν είναι άλλος από τον Όουενς. Οπότε λείπει ο τρίτος ψηλός, που προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να είναι ο Μαυροειδής, για τον οποίον τρέφω απεριόριστη εκτίμηση (όπως και για τον Μιλόσεβιτς) αλλά μάλλον θα είναι… άλλος.

Μιλάμε δηλαδή για μια ομάδα, ήδη συμπληρωμένη σε ποσοστό 90%, με «μπαλαντέρ» την υπόθεση Χέρστον (και το παχυλό του συμβόλαιο), για την οποία πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Δεν έχω την απαιτούμενη ολοκληρωμένη μπασκετική κατάρτιση ώστε να ξέρω όλα τα νέα παιδιά που ήρθαν-έρχονται στην ομάδα. Εκτός δηλαδή από τους δύο Έλληνες, Βασιλειάδη και Λαρεντζάκη, τους άλλους δεν τους έχω παρακολουθήσει.

Ως εκ τούτου, να συγκρίνω τη νέα ομάδα με εκείνες που ξεκίνησαν πρόπερσι και πέρσι, δεν είμαι σε θέση να το κάνω, πριν την δω να παίζει. Αυτό που βλέπω είναι ότι οι επιλογές, είναι πιο ορθολογικές ώστε να μπορέσει η ομάδα να έχει «χημεία» και να την διατηρεί όταν ο Ζντοβτς θα κάνει αλλαγές. Κάτι που δεν μπορούσε να γίνει την τελευταία σεζόν, αφού οι δύο παίκτες που είχε η ΑΕΚ για κάθε θέση, δεν είχαν τα χαρακτηριστικά για να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

Στο ποδόσφαιρο, οι δύο παίκτες που υπάρχουν για κάθε θέση, πρέπει να είναι σχεδόν ισάξιοι. Σημαντικότατο το «σχεδόν» γιατί αν είναι εντελώς ισάξιοι, υπάρχει και το ενδεχόμενο να παίξουν… μπουνιές. Αντίθετα, στο μπάσκετ, όπου είναι το άθλημα των συνεχών αλλαγών, δύο παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση, δεν πρέπει να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Η ΑΕΚ τώρα, δείχνει να κάνει τις επιλογές της ώστε αφενός να έχει τέτοιους παίκτες για μια θέση (όπως έχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός) και αφετέρου, οι περισσότεροι παίκτες της να μπορούν να παίξουν και σε μια δεύτερη εναλλακτική θέση από τη «φυσική» τους.

Από εκεί και πέρα, θα εξαρτάται αποκλειστικά από τον Ζντοβτς – που πρέπει να κάνει πρωί, μεσημέρι, βράδυ, τον σταυρό του, που συνεργάζεται με τον Αγγελόπουλο, που του φέρνει όποιον θέλει πριν τον… ζητήσει – το τι ομάδα θα παρουσιάσει τη νέα σεζόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X